Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Še ene tri teme od oke so na tem forumu, da se sonček ni javil s svojo TČ.
Objave: 97
Teme: 10
Ocena:
1
Katera lt TČ pa je solidna in omogoča čim višjo temperaturo vode? Menda nekatere celo 65 stopinj ali je to samo reklama?
Bojim se, da realnih 40 stopinj za zgornje nadstropje z radiatorji ne bo dovolj. Da bi v zalogovniku rabil vsaj 50-55 stopinj.
Elektrarno se sedaj pogovarjamo celo za 19kw na 3x35A glede na porabo. So.pa neverjetne razlike. SLO prodajalec nafte je recimo kar 4000€ dražji od konkurence ( verjetno boljši dražji paneli ali kaj... ).
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Hitachi Yutaki s80 ti segreje vodo do 80c...če je pomembna temperatura vode.
Ocena:
1
Super, yutaki s80.
Sem bral da pri nizki temperaturi dela z enim kompresorjem kot navadna, z boljšim COP.
Pa edina vt tč z subvencijo menda...
Strah me je , da nizkotemperaturna ne bo zagrela, sedaj šibamo vodo zgoraj 70 stopinj, spodaj 30. Res, da se s sobno regulacijo zgoraj izklaplja, spodaj dela 24/7, ni regulacije. Ne morem preizkusiti potrebne temperature zgoraj, ker je zunaj 15 stopinj...
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
TČ najbolje dela 24/7
Ko boš tudi zgoraj tako ogreval, zagotovo ne boš potreboval 70 stopinj, tudi 60 ne, ampak še manj,
Seveda če so zgoraj radiatorji kot se spodobi in ne "par rahitičnih rebrc"......
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
15.2.2020 ob 10:34
(*Zadnja sprememba objave: 15.2.2020 ob 10:34 uporabnik sassapo.)
(13.2.2020 ob 09:42)Lesjaki Napisal: Meni so predstavili, da je ta mistsubishi najboljši z največjim COP. Visokotemperaturne če ni obvezno ne bi dajal, ker porabi več pa še v večini ni subvencije.
Jaz se razmišljal močnejšo ( 16-18kw ) pa trdijo, da brezveze, da bo ta 100% vodo na 55-60 stopinj in ogrela hišo.
Ali pa lahko namesto 43 panelov daš recimo 50 ali več? SE je z regulacijo zablokirana na 13,5kw, kar bi po moji logiki pomenilo, da ko bo sonce ne spusti več skozi, ko ga bo pa manj pa bo dodatnih X panelov pridelalo več. Ker sami paneli niso tako dragi.
Katero TČ evropskega porekla pa svetujete da bo v mojem primeru najboljše delala?
No, kakorkoli so ti predstavili, je dejstvo, da je Nibe precej kvalitetnejša, naprava z neprimerljivo nižjo porabo na zahtevnejših objektih, v primerjavi z Zubadanom.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Če boš nabavil takšno TČ, kot ti je predlagal @sassapo potem ti bo delovala z letnim številom vsaj 3. Če torej sedaj porabiš za ogrevanje 30.000 kWh elektrike jo boš potem tam 10.000 kWh. Če za gospodinjstvo porabiš 5000 kWh potem imaš dovolj 13,5 kWp sončno elektrarno. Si pa lahko pustiš prostor na strehi, kamor boš lahko dodal kakšen panel, če bo treba (čeprav bi jaz v tem primeru raje zamenjal kakšno okno ali dodal kaj izolacije...)
Pol pa čez kakšno leto, ko boš točno vedel, koliko ti SE proizvede in koliko porabiš zmanjšaš moč glavnih varovalk iz 3x35 na 3x25 A. Denarnica ti bo hvaležna
Ocena:
1
Ali lahko kdo napiše, koliko NIBE F2120 z regulacijo in montažo brez bojlerja stane? Bom v ponedeljek klical zastopnika.
Za enkrat se mi trenutno zdi najboljša izbira.
Ponudbo za zubadan 14kw z 100l zalogovnikom in kretnico brez bojlerja imam 9600€.
Razmišljam, da ne naredim neumnosti za naslednjih 15 let...
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Neumnost? Si jo že naredil...
Da bi prosil nekoga za ogled s foruma, pa ne?
Ocena:
1
Ok, kakšno napako? Da sprašujem in iščem informacije izven trgovcev?
Seveda če je kdo, ki je pripravljen za neki normalen honorar zadevo pogledati in svetovati ali pa celo zmontirati in zagnati bom zelo vesel.
Lahko na zasebno...
Nisem veliko tu pa nisem strokovnjak na tem področju, rad bi samo pametno rešil zadevo...
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Narobe si to razumel. Forumaši smo tu za to, da pomagamo. Plačilno sredstvo je običajno iz hmelja.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
18.2.2020 ob 14:58
(*Zadnja sprememba objave: 18.2.2020 ob 15:00 uporabnik telmos.)
(13.2.2020 ob 09:42)Lesjaki Napisal: Meni so predstavili, da je ta mistsubishi najboljši z največjim COP. Visokotemperaturne če ni obvezno ne bi dajal, ker porabi več pa še v večini ni subvencije.
Jaz se razmišljal močnejšo ( 16-18kw ) pa trdijo, da brezveze, da bo ta 100% vodo na 55-60 stopinj in ogrela hišo.
Ali pa lahko namesto 43 panelov daš recimo 50 ali več? SE je z regulacijo zablokirana na 13,5kw, kar bi po moji logiki pomenilo, da ko bo sonce ne spusti več skozi, ko ga bo pa manj pa bo dodatnih X panelov pridelalo več. Ker sami paneli niso tako dragi.
Katero TČ evropskega porekla pa svetujete da bo v mojem primeru najboljše delala?
Za temperature nad 47oC je govoriti o dobrem izkoristku Zubadana napram npr Daikin Ht, je zavajanje. Če gledamo letno porabo energije bi zamenjava olja z Zubadanom prinesla cca 50% nižje stroške. Z Daikin Altherma Ht pa 70% nizje stroške in to je to. O življenjski dobi mene in druge pa nima smisla razpravljati.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!