Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Zaradi teh trapastih pogojev Elektra o predstavitvi števca ven iz objekta pač pri meni najbrž ne bo elektrarne. Bodo pač se naprej v hišo hodili števec popisovat. Če bi dovolili v hišo postaviti števec, bi jim ga kupil in bi ga odčitavali daljinsko. Tako pa.....
Na strehi imam stender, 5m pod njim pa elektro omarico in števec
A zdaj naj pa (3?kable) vlecem čez celo hišo do roba parcele v novo omarico, hkrati pa se vedno nad paneli imam stender ki mi bo metal senco na panele. Jok brate odpade.
Kar jokajte kako ne bomo do 2030 doseglji politične želje po zmanjšanju co2
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Glej @Hanzi z johtanjem ne prideš nikamor. Tudi pri meni smo imeli na strehi konzolo in žice, pa števc na hodniku v pritličju. Ko se je elektrika spravljala v zemljo je moral vsak na roke prekopat od sosedove omarice do svoje. Pa še plačati je bilo treba nekaj za omarico z varovalkami na fasadi. Potem sem želel delati fasado pa me je motila omarica na fasadi- bil bi velik toplotni most. Elektro je zahteval, da jo prestavim na steber ob robu parcele. Tako sem imel poleg stroška fasade še strošek za nov števec, stikalno uro, zvezano KPMO omarico, kabel do notranje omarice...saj sem hkrati enofazni priklop spremenil v trifazni. Je pa steber, izkope in delo častil Elektro, ker so v omarici na moji fasadi bile priključene še tri hiše in ne zgolj moja.
Vse to je zahtevalo veliko dela in denarja. Če bi johtal...
Objave: 10
Ocena:
0
Vsi ki imate na hiši "štender - konzolo", lahko prav tako vrnete elektro, da jim pošljete zahtevo za umik tega z vaše hiše. Kar naredi dodatne "velike" stroške. Mogoče bodo takrat malo drugačni pogoji za izvedbo prestavitve vašega števca.
Torej najprej pismeni zahtevek za umik omrežja iz vaše hiše, po določenem času na pogovor k vodji ne k lokalnemu rajonskemu monterju.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Bodo umaknil, pa bom lahko nehal pisati po pss ( odklop)
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 14
Teme: 1
Ocena:
0
Koliko so kaj aktualne cene za 5kW sončno elektrarno (od papirov do delovanja)?
Objave: 310
Teme: 8
Ocena:
2
5 kw elektrarna je ekonomsko danes manj upravičena. Mogoče počakajte do leta 2023 prihajajo baterije in potem boste na vrsti uporabniki s tako majhno letno porabo ali pa povečajte porabo elektrike, mogoče ogrevanje in prevozno sredstvo na elektriko.
Danes je idealno_
Priključna moč objekta / nazivna moč elektrarne
3X20A -11kw elektrarna,
3X25A -13,6kw elektrarna
3X32A -17 kw elektrarna
3X35A -19,3 kw elektrarna
3X50A - 27,6kw elektrarna
3X63A- 34kw elektrarna
Pred vami lestvica kompletne samooskrbe.
To so nazivna moči elektrarn in toliko tudi lahko oddajate v omrežje.
Glede na nazivno moč na soglasju vam pripada tudi subvencija X 180 EUR na kW.
Navidezna moč elektrarne je moč na generatorskem polju panelov, ki je lahko večja do 130%.
Vse je mogoče, povečevati, zmanjševati priključne moči in tako dobiti najboljšo rešitev.
So še druge tehnične rešitve notranje regulacije, kjer priključnih moči ni potrebni drastično povečevati.
Več na ZS, kjer vam bomo dali naslov do našega podjetja, da ne bo reklam, zagotovo pa rešimo vsa vprašanja v zvezi z SE.
Objave: 5
Ocena:
0
Pozdravljeni
Ima kdo kakšne izkušnje glede SE in električno centralno peč? Mi se zdaj odločamo med tem in TČ. Gre pa za novo gradnjo 120 m2. Bil bi vesel vsakega nasveta.
Matej
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
3.2.2020 ob 15:05
(*Zadnja sprememba objave: 3.2.2020 ob 15:09 uporabnik pentax.)
Za to ne rabiš izkušenj. Rabiš le pridelane el. energije s SE imeti več od odvzete iz omrežja...pri novogradnji ne bi smelo bit to problem, ker bo poraba s pečjo za to kvadraturo dosti nizka in boš pridelal toliko s SE, če vgradiš pravo velikost.
Objave: 10
Ocena:
0
Vsi ki imate na hiši "štender - konzolo", lahko prav tako vrnete elektro, da jim pošljete zahtevo za umik tega z vaše hiše. Kar naredi dodatne "velike" stroške. Mogoče bodo takrat malo drugačni pogoji za izvedbo prestavitve vašega števca.
Torej najprej pismeni zahtevek za umik omrežja iz vaše hiše, po določenem času na pogovor k vodji ne k lokalnemu rajonskemu monterju.