... sem jih pa kasneje videl tudi v Megadomu ali Bauhausu, po podobni ceni ampak seveda brez 17 ojra poštnine. So bile pa malce krajše (daljše kot so, bolj so učinkovite).
... sem jih pa kasneje videl tudi v Megadomu ali Bauhausu, po podobni ceni ampak seveda brez 17 ojra poštnine. So bile pa malce krajše (daljše kot so, bolj so učinkovite).
Tako je ima jih megadom ,Jaz sem sicer vzel v megatermu, in so popolnoma enake kot tiste iz megadoma.Vzel sem dolžino 80 cm naprej pa baker 28.Črpalko se sliši samo če stojim v kurilnici na drugi strani zida.torej pol metra zračne linije in še to če deluje na 65 ali več.Meni špila super.
30.1.2020 ob 14:51 (*Zadnja sprememba objave: 30.1.2020 ob 14:56 uporabnik okane.)
(30.1.2020 ob 08:55)sassapo Napisal: Flex cevi so pri večini EU proizvajalcev priložene sami napravi. Nekateri proizvajalci celo izključujejo garancijo, če te niso montirane. Češ, da lahko togo vpetje poškoduje samo napravo.
V vsakem primeru so koristne pri blaženju vibracij - nizkih frekvenc. Potrebno pa je vedet, da je lahko nosilec zvoka tudi sam medij.
Če prav zastopim potem ti priporočaš vgradnjo le teh in obstaja velika vrjetnost da bo zadeva bistveno tišja pri nizkih frevencah?
(30.1.2020 ob 10:04)sassapo Napisal:
Zanimivo! Nisem vedel, da so Nemci tako visoko v audiofilski branži.
Kakorkoli, Japonci vsaj dobrih zvočnikov niso nikoli znali narediti, kot tudi dobre TČ ne... he he
Spet narobe, japonci so delali in delajo vrhunske zvočnike in tudi cena je temu primerna. V zgodovini so naprimer znani diatoni 610 pa še kakšni technicsi stari, že zelo dolgo pa je tole v samem vrhu no tudi cenovnem. https://www.technicalaudiodevices.com/#story
zgleda jim samo pri tč ne gre ;-)
Daš flex tiste pletene pa je. Ne preveč komplicirat s temi frekvencami/vibracijami. Če se nekaj premika in je skoraj togo vpeto, se prenaša tam kjer se lahko. Če te moti, pa hudiča ugasneš. Pa prižgeš el radiator. En kompromis moraš sprejet.
(30.1.2020 ob 08:55)sassapo Napisal: Flex cevi so pri večini EU proizvajalcev priložene sami napravi. Nekateri proizvajalci celo izključujejo garancijo, če te niso montirane. Češ, da lahko togo vpetje poškoduje samo napravo.
V vsakem primeru so koristne pri blaženju vibracij - nizkih frekvenc. Potrebno pa je vedet, da je lahko nosilec zvoka tudi sam medij.
Če prav zastopim potem ti priporočaš vgradnjo le teh in obstaja velika vrjetnost da bo zadeva bistveno tišja pri nizkih frevencah?
(30.1.2020 ob 10:04)sassapo Napisal:
Zanimivo! Nisem vedel, da so Nemci tako visoko v audiofilski branži.
Kakorkoli, Japonci vsaj dobrih zvočnikov niso nikoli znali narediti, kot tudi dobre TČ ne... he he
Spet narobe, japonci so delali in delajo vrhunske zvočnike in tudi cena je temu primerna. V zgodovini so naprimer znani diatoni 610 pa še kakšni technicsi stari, že zelo dolgo pa je tole v samem vrhu no tudi cenovnem. https://www.technicalaudiodevices.com/#story
zgleda jim samo pri tč ne gre ;-)
Možno, da sedaj. Včasih temu pač ni bilo tako. Dobra fršterkerija ja, ampak zvočniki pa ne. Se spomnim ene navzgravžno drage in težke (kamnite ali kaj že) technicse, so jih na vseh testih totalno opljuvali.
Vem, da sem kot mladenič sanjal kaj otoškega ali skandinavskega, pa ni bilo din.
Čez nekaj let sem potem kupil Kef-e... zvok božanski proti vsem kar sem do tedaj imel Japonskega. Je pa ostala fršterkerija ostala Japonska do danes in bo verjetno
tudi v bodoče.
(30.1.2020 ob 12:55)Zaspanc Napisal: Da nisi v smislu "nisem jaz rasist, jaz sovražim vse enako" :D
Ne, sem kot sem napisal. Od vsega poberem najboljse. Niti slucajno svabo nima vsega najboljsega, sploh ne to o cemer je govora. Zal mi je zavedenih ;-)
30.1.2020 ob 21:09 (*Zadnja sprememba objave: 30.1.2020 ob 21:10 uporabnik FAE.)
Resen hifi se zacne z japonskim frsterkerjem ter skandinavskimi zvocniki...
Gumi cevi ne bodo prinesle popolne tisine, sem ze pisal kako sem eliminiral okoli 50% prenosa zvokov, ki so v resnici nizke frekvence, ki se prenasajo v notranjost preko podstavka in pa tudi samih cevi, ko kompresor pride v blizino lastne resonancne frekvence lahko naredimo zelo malo, tudi gumi cevi se takrat precej na otip "tresejo" pa imam dolge 2m, ce bi to prej vedel bi namesto lukenj fi50mm naredil precej vecje, vsaj toliko da bi bilo okoli cevi najmanj 3cm lufta...
So mi pa zanimivi damperji avstrijskega proizvajalca kateremu posljes tezo naprave, frekvenco katera te moti in ti pripravijo primerne z nekje 30% dusenjem...sam sem improviziral z precej navrtanimi gumi blazilci 5x5cm in je konkretno manj prenosa, tisine pac nikoli ne bo...clovek scasoma vse preboli :D
(30.1.2020 ob 21:09)FAE Napisal: Resen hifi se zacne z japonskim frsterkerjem ter skandinavskimi zvocniki...
Gumi cevi ne bodo prinesle popolne tisine, sem ze pisal kako sem eliminiral okoli 50% prenosa zvokov, ki so v resnici nizke frekvence, ki se prenasajo v notranjost preko podstavka in pa tudi samih cevi, ko kompresor pride v blizino lastne resonancne frekvence lahko naredimo zelo malo, tudi gumi cevi se takrat precej na otip "tresejo" pa imam dolge 2m, ce bi to prej vedel bi namesto lukenj fi50mm naredil precej vecje, vsaj toliko da bi bilo okoli cevi najmanj 3cm lufta...
So mi pa zanimivi damperji avstrijskega proizvajalca kateremu posljes tezo naprave, frekvenco katera te moti in ti pripravijo primerne z nekje 30% dusenjem...sam sem improviziral z precej navrtanimi gumi blazilci 5x5cm in je konkretno manj prenosa, tisine pac nikoli ne bo...clovek scasoma vse preboli :D
IVTjka ti tako vibrira, da ti 2 metra dolge colske gumi cevi, polne vode, "premika"? Na kateri modulaciji? Al je to pri neki drugi tč?
31.1.2020 ob 09:21 (*Zadnja sprememba objave: 31.1.2020 ob 09:22 uporabnik okane.)
(30.1.2020 ob 09:05)bk9105 Napisal: okane
[quote pid='949723' dateline='1580366221']
To mi je všeč. Kje si to kupil in kako si pritrdil? Pa mogoče še cena
Ebay.de, se mi zdi, da je 10m bilo nekaj čez 50eur, z zasoljeno poštnino, tokrat vsaj upravičeno, kar se hitrosti dostave tiče. Dobiš pa tudi pri nas kaj podobnega, če že ne enakih, haberkorn, cevna tehnika,.....polno je firm, ki prodajajo raznorazne cevi.
Za pritrditev imaš vijačne spojke (obi, bauhaus, tudi seltron se mi zdi) pa šelna čez. Vse DN25, tak da ni nekih omembe vrednih zožitev.
[/quote]
(30.1.2020 ob 21:16)Poldee Napisal: Feri: ne bi vedel, zascitne maske ma kinez genau med najboljsimi. Za ostalo pa kot sem napisal. Smo pa ljudje cudni, tu ni kaj
Đizs!? Resno?
A ti ne potegne?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!?? Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!