PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri TČ zrak-voda Toshiba11kw ali Hitachi14kw

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toshiba sicer 8kw HP (zunanja enota je tako rekoč enaka kot pri 11 kw) - dvo ventilatorska in trifazna je pri meni doma instalirana od septembra meseca.
Glede glasnosti lahko rečem, da je vsekakor med tišjimi, vsaj od teh, kar sem jih uspel do sedaj videti..., tudi tišja od nekaterih eno ventilatorskih. 
Za enkrat nad samim delovanjem nimam nikakršnih pripomb. Res pa je, sam uporabniški vmesnik iz nekih drugih časov, sicer pa omogoča morda še preveč nastavitev za navadnega - končnega uporabnika. Glede branja COP-a, porabe... tega ni. Nenazadnje pa je itak najpomembnejši končni podatek na električnem števcu, ki pa je vsaj za sedaj OK. Skratka kar se tiče mojih izkušenj po prvih parih mescih uporabe... "zalaufaj zadevo in pozabi".
(29.1.2020 ob 10:03)sassapo Napisal: Od dobre 3k€ za enofazni monoblok moči 8 kw
Od 6k€ za notranjo in zunanjo enoto v trofazni izvedbi moči 11kw
K temu je potrebno dodati še cca 2k€ za bojler,  montažni material in izvedbo.
+ 9,5% ddv.

A bojler je nujno potreben, ker za sanitarno ne rabim, je premajhna poraba, je pa zadeva na radiatorjih?

Zdaj imam to od Fery-a pa je problem k je na 65% konkretno glasna v hiši, na 53 je pa nekje na meji glede moči, tam se pa praktično obtočno bolj sliši kot tč.
Sva oba z Sasapotom spregledala, da že imaš namensko TČ za ogrevanje sanitarne vode. Tako, da ne rabiš, pa še izven kurilne sezone jo lahko popolnoma izklopiš. Prednost takšnega sistema je tudi, da se v času ogrevalne sezone ne rabi ubadat z segrevanjem sanitarne vode, kar ji omogoča bolj enakomerno delovanje. Pa tudi trenutna invensticija bo nižja. Vsekakor prednost, da jo že imaš.
(28.1.2020 ob 00:04)tadej90 Napisal: Hitachi vsaj 11kw ni med najtisjimi.

Sam sem se odločil za Hitachi 11kW ravno zaradi hrupa. Montiral je sassapo. Zadeva je izredno tiha. Prezračevanje - rekuperacija je glasnejše. 

Tako da ne vem od kjet ti take ideje.
Zelo odvisno, pod kakšnim režimom črpalka deluje, ali je to 28C pri talnem gretju, ali 40 in več pri radiatorskem.
Matoz,ogrevaš z radijatorji ali talnim gretjem?
Danes dobil še predračun za Daikin 11.1kw čisto naključno ,piše enofazna z notranjo enota in pomožniji el. grelci (eno fazni priklop).
Cena podobna kot toshiba estia ,le da je estia tri fazna.
To pomeni ,da pri Daikinu ni potrebe po 3faznem toku ?
Medtem je Hitachi še zmeraj cenejša.
Razlika med 11kw trofazno in 11kw enofazno je po domače v čem?
Nobena TČ za domaco uporabo ni v resnici trifazna, ampak ima zgolj trofazni priklop z namenom porazdelitve obremenitev po fazah v primeru vklopa el.grelcev...11Kw TC ima priklopno moc tam 2,8KW v spicah se vec, ce imate samo 1. Fazo bo lahko problematicno...
Hvala za odgovor,
žal nisem domač z štromom, a sedaj mi je jasno za kaj se gre.
(30.1.2020 ob 08:51)matoz Napisal:
(28.1.2020 ob 00:04)tadej90 Napisal: Hitachi vsaj 11kw ni med najtisjimi.

Sam sem se odločil za Hitachi 11kW ravno zaradi hrupa. Montiral je sassapo. Zadeva je izredno tiha. Prezračevanje - rekuperacija je glasnejše. 

Tako da ne vem od kjet ti take ideje.

Tudi meni je montiral Sašo, meni se zadeva ne zdi ravno tiha. Bolj kot glasnost me moti izredno obcutljiv uparjalnik. Koliko casa bo zdrzal bo pa pokazal cas Smile
(30.1.2020 ob 17:58)FAE Napisal: Nobena TČ za domaco uporabo ni v resnici trifazna, ampak ima zgolj trofazni priklop z namenom porazdelitve obremenitev po fazah v primeru vklopa el.grelcev...11Kw TC ima priklopno moc tam 2,8KW v spicah se vec, ce imate samo 1. Fazo bo lahko problematicno...

A te je @Sonce65 s svojim 3f priklopom povsem očaral, da trdiš nekaj, kar sploh ni res. Moja TČ nima nobenega grelca za ogrevanje vode pa ima 3f priklop. 
Kdor ima doma 3f štrom in kuha na elektriko sploh ne bi smel gledati drugo kot 3f TČ, še posebej če  sanja, da bo kdaj pri hiši EV. Seveda pa ne takšne 3f, kot je Sončkov Bošček ampak prave 3f. So pa slednje zares za kakšen € dražje od 1f.
(30.1.2020 ob 17:58)FAE Napisal: Nobena TČ za domaco uporabo ni v resnici trifazna, ampak ima zgolj trofazni priklop z namenom porazdelitve obremenitev po fazah v primeru vklopa el.grelcev...11Kw TC ima priklopno moc tam 2,8KW v spicah se vec, ce imate samo 1. Fazo bo lahko problematicno...

Nope. Ta ornik naprave so vse trofazne, ne glede na moč, možno pa jih je dobiti tudi v enofazni različici. V klima segmentu pa manjših moči ni možno dobiti v 3f različici.
V vsakem primeru je bolje 3f kot 1f, če le imaš možnost izbire.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->

To ti iz prve roke al karneki nabijas? Vsaj pozanimaj se preden sipas take ven.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Pri mojem izboru... (štrom je v hiši 3x20 A) (pa vse je na štrom... vključno s kuhanjem, sušenjem, občasnim delom v delavnici...) je bil prav faktor, da dobim 3f TČ bistven in glede na to, da sem izbiral v "klima segmentu" moči okrog 8kw sem kot takrat kot primerno našel TČ Toshiba HP 8kw model HWS-P805H8R-E - HWS-P805XWHT6-E. Razlika v ceni glede na enofazno pa je bila dobrih 300 EUR. Za enkrat mi ni žal za odločitev.
V čem je dejansko razlika al prilopiš eno takšno trifazno 8kW na tri faze ali pač enofazno 8kw "predelaš" in priklopis na tri faze? Je razlika v sami elektroniki v TČ ali kaj drugega? Jst imam 8kw enofazno, razporejeno na tri faze, zaenkrat po skoraj štiri sezonah nisem zaznal kakšne težave.
(30.1.2020 ob 18:45)sassapo Napisal:

Nope. Ta ornik naprave so vse trofazne, ne glede na moč, možno pa jih je dobiti tudi v enofazni različici. V klima segmentu pa manjših moči ni možno dobiti v 3f različici.
V vsakem primeru je bolje 3f kot 1f, če le imaš možnost izbire.

seveda da močnejše so 3f, drugače sem mislil točno to kar je sassapo napisal...
verjetno ne bo za 240m2 dobro izolirane bajte rabil napravo reda 14KW, če bi z 8KW prišel z lahkoto skozi...
1 2 3 4
Iskanje po temi