Objave: 110
Teme: 0
Ocena:
2
29.1.2020 ob 12:50
(*Zadnja sprememba objave: 29.1.2020 ob 12:52 uporabnik bozog.)
Toshiba sicer 8kw HP (zunanja enota je tako rekoč enaka kot pri 11 kw) - dvo ventilatorska in trifazna je pri meni doma instalirana od septembra meseca.
Glede glasnosti lahko rečem, da je vsekakor med tišjimi, vsaj od teh, kar sem jih uspel do sedaj videti..., tudi tišja od nekaterih eno ventilatorskih.
Za enkrat nad samim delovanjem nimam nikakršnih pripomb. Res pa je, sam uporabniški vmesnik iz nekih drugih časov, sicer pa omogoča morda še preveč nastavitev za navadnega - končnega uporabnika. Glede branja COP-a, porabe... tega ni. Nenazadnje pa je itak najpomembnejši končni podatek na električnem števcu, ki pa je vsaj za sedaj OK. Skratka kar se tiče mojih izkušenj po prvih parih mescih uporabe... "zalaufaj zadevo in pozabi".
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Sva oba z Sasapotom spregledala, da že imaš namensko TČ za ogrevanje sanitarne vode. Tako, da ne rabiš, pa še izven kurilne sezone jo lahko popolnoma izklopiš. Prednost takšnega sistema je tudi, da se v času ogrevalne sezone ne rabi ubadat z segrevanjem sanitarne vode, kar ji omogoča bolj enakomerno delovanje. Pa tudi trenutna invensticija bo nižja. Vsekakor prednost, da jo že imaš.
Objave: 5764
Ocena:
32
Zelo odvisno, pod kakšnim režimom črpalka deluje, ali je to 28C pri talnem gretju, ali 40 in več pri radiatorskem.
Objave: 10
Ocena:
0
Matoz,ogrevaš z radijatorji ali talnim gretjem?
Danes dobil še predračun za Daikin 11.1kw čisto naključno ,piše enofazna z notranjo enota in pomožniji el. grelci (eno fazni priklop).
Cena podobna kot toshiba estia ,le da je estia tri fazna.
To pomeni ,da pri Daikinu ni potrebe po 3faznem toku ?
Medtem je Hitachi še zmeraj cenejša.
Razlika med 11kw trofazno in 11kw enofazno je po domače v čem?
Objave: 928
Ocena:
13
30.1.2020 ob 17:58
(*Zadnja sprememba objave: 30.1.2020 ob 17:59 uporabnik FAE.)
Nobena TČ za domaco uporabo ni v resnici trifazna, ampak ima zgolj trofazni priklop z namenom porazdelitve obremenitev po fazah v primeru vklopa el.grelcev...11Kw TC ima priklopno moc tam 2,8KW v spicah se vec, ce imate samo 1. Fazo bo lahko problematicno...
Objave: 10
Ocena:
0
Hvala za odgovor,
žal nisem domač z štromom, a sedaj mi je jasno za kaj se gre.
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
(30.1.2020 ob 17:58)FAE Napisal: Nobena TČ za domaco uporabo ni v resnici trifazna, ampak ima zgolj trofazni priklop z namenom porazdelitve obremenitev po fazah v primeru vklopa el.grelcev...11Kw TC ima priklopno moc tam 2,8KW v spicah se vec, ce imate samo 1. Fazo bo lahko problematicno...
Nope. Ta ornik naprave so vse trofazne, ne glede na moč, možno pa jih je dobiti tudi v enofazni različici. V klima segmentu pa manjših moči ni možno dobiti v 3f različici.
V vsakem primeru je bolje 3f kot 1f, če le imaš možnost izbire.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
(30.1.2020 ob 17:58)FAE Napisal: Nobena TČ za domaco uporabo ni v resnici trifazna, ampak ima zgolj trofazni priklop z namenom porazdelitve obremenitev po fazah v primeru vklopa el.grelcev...11Kw TC ima priklopno moc tam 2,8KW v spicah se vec, ce imate samo 1. Fazo bo lahko problematicno...
To ti iz prve roke al karneki nabijas? Vsaj pozanimaj se preden sipas take ven.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 110
Teme: 0
Ocena:
2
Pri mojem izboru... (štrom je v hiši 3x20 A) (pa vse je na štrom... vključno s kuhanjem, sušenjem, občasnim delom v delavnici...) je bil prav faktor, da dobim 3f TČ bistven in glede na to, da sem izbiral v "klima segmentu" moči okrog 8kw sem kot takrat kot primerno našel TČ Toshiba HP 8kw model HWS-P805H8R-E - HWS-P805XWHT6-E. Razlika v ceni glede na enofazno pa je bila dobrih 300 EUR. Za enkrat mi ni žal za odločitev.
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
V čem je dejansko razlika al prilopiš eno takšno trifazno 8kW na tri faze ali pač enofazno 8kw "predelaš" in priklopis na tri faze? Je razlika v sami elektroniki v TČ ali kaj drugega? Jst imam 8kw enofazno, razporejeno na tri faze, zaenkrat po skoraj štiri sezonah nisem zaznal kakšne težave.