Objave: 490
Teme: 2
Ocena:
2
V kolikšnem času, po dokončanju sončnice, je elektro prišel in jo priklopil na omrežje? Kolikor sem seznanjen z tem, so se eni kar načakali. Konkretno, elektro Vrhnika?
Te dni mi jo pridejo postavit, pa me zanima koliko časa rabi to čudo od el. podjetja, da zamenjajo števec in nalepijo tisto nalepko na omarico.
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Kaj vse pa pride v to zunanjo el. omarico (ali pač notranjo)? Koliko modulov?
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Če se priklopiš v svojo omarico imaš dostop do priklopa. Če pa se priklopiš v omarici DES-a pa te možnosti nimaš. Kaj veš, kaj bo čez 30 let?
Drugače pa- v zunanjo omarico pride števec in pa štiripolno stikalo 40 A. Stikalo mora biti takšno, da se lahko privijači na montažno ploščo.
PS-nekateri namesto stikala dajejo enopolno stikalo in kontaktor 40 A, kar pa mislim, da je slabša rešitev. Če (ko bo) kontaktor pregori, bodo zopet stroški z DES-om, da o izpadu proizvodnje med čakanjem nanje niti ne govorim.
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
29.1.2020 ob 18:12
(*Zadnja sprememba objave: 29.1.2020 ob 18:13 uporabnik bozgom.)
To je tisto stikalo o katerem sem govoril zgoraj in se namesti v omarico elektra. Če zagori na hiši je potrebno izključiti vso elektriko na hiši in ne zgolj SE.
Lahko pa SE ločiš od omrežja z varovalko v notranjem razdelilniku ali varovalko v AC/DC omarici. Torej so 3 možnosti.
Objave: 257
Teme: 10
Ocena:
1
ponavadi je potrebno v PMO omaro vgraditi glavo stikalo in pa smerno zaščito (ISKRA WM3), z bistabilnim relejem, kontaktorjem, ter na vrata PMO zmontirati tipko za ponovni vklop. Material za to je pa cca 250€.
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
čudno da tega noben monter SE ne omeni...pa menjava števca verjamem da ni nikjer vkalkulirana...čeprav ko sem od geni sonce dobil ponudbo, naj bi bilo vse vključeno, mogoče oni imajo to dejansko predvideno.