PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Notranja-zunanja enota

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Znotraj boš težko kaj izoliral ...... (pri meni je tovarniško nekaj zvočne izolacije na kompresorju in pokrovu. Ostalo je itak nedostopno, ali premalo prostora)

Vprašaj @bohinc-a

On je za svojo naredil nek kozolec, ki naj bi bila zaščita za sneg in hrup.

Na internetu sem zasledil tudi rešitve uporabnikov, ki so ogradili svoje TČ in tako hrup najbrž preusmerili navzgor.......

(27.1.2020 ob 23:06)sašo65 Napisal:
(27.1.2020 ob 14:12)Energetik81 Napisal:
(27.1.2020 ob 13:56)xavi Napisal: Ti dnevi so muka za TČ. Slabše kot pri -15.
 Lani pri -17 

lani -17? kdaj, kje?....januar 2017 pa ja in takrat je še fwhp delala presenetljivo tiho....

Sem zamešal, februar 2018 je bil in pa januar 2017.
Poznam Bohinčevo zadevo, pa tudi te variante zunanje zaščite sem že pregledal na spletu. Moti me predvsem zvok kompresorja, ki je v visokih obratih zelo nadležen. Pri meni je plac, da se da nekaj znotraj izolirat, samo cvikam, da se nebi kompresor pregreval.
A se hecaš? Kompresor svojo toploto od znotraj uravnava, ne od zunaj. Od zunaj je vpliva malenkost.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Tako je!
(28.1.2020 ob 10:15)xavi Napisal: Poznam Bohinčevo zadevo, pa tudi te variante zunanje zaščite sem že pregledal na spletu. Moti me predvsem zvok kompresorja, ki je v visokih obratih zelo nadležen. Pri meni je plac, da se da nekaj znotraj izolirat, samo cvikam, da se nebi kompresor pregreval.

A v tvoji kompresor ni izoliran? Moj Vaillant ima kompresor zavit v debelo plast filca. Kot so že napisali, hladi se s plinom, toplota pa gre tako naprej v kondenzator.
Izoliraj kakor hočeš. Zelo pa se pozna, če na večino plehnatega ohišja nalepiš težko izolacijo (guma, filc...) debeline vsaj 1-2 cm. In pa da z vezicami pritrdiš bakreno napeljavo, kjer je to možno. To sta vsaj pri meni glavna vzroka nadležnih zvokov, ko pride zadeva v resonanco.
Mislim, da je filc gor. Samo to je bol malo. Moram pogledat, ker nisem že dolgo dekla dol jemal. Mogoče bi kaj pomagalo, da armaflex nalepim na pleh.
sam sem nalepil 2cm samolepilni armaflex na pokrov, ter vse dostopne površine in obložil kompresor z gostejšo izolacijo, pozna se točno "nič", ne vem če se ti splača, če že poizkusi z drugim materjalom in poročaj...
(28.1.2020 ob 11:00)xavi Napisal: Mislim, da je filc gor. Samo to je bol malo. Moram pogledat, ker nisem že dolgo dekla dol jemal. Mogoče bi kaj pomagalo, da  armaflex nalepim na pleh.

Armafleks je po mojem premalo masiven. Jaz sem v razvlažilcu za na ohišje uporabil tisto težko gumo, ki jo imajo v baubau za podlago pod pralni stroj itd. Stane drobiž, cca. 60x60cm, pa težka kot svinja. Lepil sem z montažnim lepilom.
Največ pripomore nihajno dno, oziroma dvojno. + armafleks.
Vsaj pri meni je tako.
(28.1.2020 ob 11:42)scuba123 Napisal: Največ pripomore nihajno dno, oziroma dvojno. + armafleks.
Vsaj pri meni je tako.

daj prosim tole razloži, nihajno dno?
Mogoče ne vem strokovno ampak gre nekako tako;
Kompresor je privit na gumijastih nogicah na kovinsko ploščo, ta plošča pa je, ne vem kako???, vpeta na dno TČ in se ziba.
Vseh 5 strani ( leva, desna, sprednja,zadnja in zgornja) so od znotraj oblečene z peno cca. 2 cm.
Naj omenim da kompresor ni ovit.
Mašina je res tiha.
Dimplex sik 8 tes
Kako boste izolirali hrup!? Me res zanima.
Ventilator piha kamor piha in mora biti fraj, pa limaj kar hočeš.
Zvok kompresorja gre pa po ceveh. Jih tudi od zunaj lahko oblačiš kolikor ti paše, na koncu noter v bajto pridejo.
Ostalih zvokov ni. Torej?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Zvoka po ceveh jaz ne slišim.
Slišim samo brnenje ki je malo glasnejše od hladilnika.
Obstajajo pa tudi studijske pene z piramidami, hahah, ...
Jaz je ne oblačim dodatno in je tudi ne mislim, dela vredu in tiho.
Mogoče res kaj pripomore nihajno dno, ali pa ...kaj vem.
(28.1.2020 ob 13:52)scuba123 Napisal: Zvoka po ceveh jaz ne slišim.
Slišim samo brnenje ki je malo glasnejše od hladilnika.
Obstajajo pa tudi studijske pene z piramidami, hahah, ...
Jaz je ne oblačim dodatno in je tudi ne mislim, dela vredu in tiho.
Mogoče res kaj pripomore nihajno dno, ali pa ...kaj vem.

Tvoja zemlja-voda mašina je nek drug rang in ni to primerljivo s tistimi, o katerih se debatira zgoraj.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi