Marjetica, a imaš na začetku vodovoda v objektu kakšne filtre za vodo. Po mojih informacijah bi morali tisti najprej popustiti, če pride do večjih tlakov v vodovodu, ker zdržijo do max. 7-8 bar. Težko si predstavljam, da bi cevi popustile prej, razen zaradi efekta temperature, kot ste nekaj že debatirali.
PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave ALUPLAST CEV - VEČKRATNO PUŠČANJE ISTE CEVI
23.1.2020 ob 11:41
7-8 barov? Kateri varnostni pa ima 7-8 barov?
Vodovodni so 6 barov.
Vodovodni so 6 barov.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
23.1.2020 ob 12:07
(*Zadnja sprememba objave: 23.1.2020 ob 12:08 uporabnik Energetik81.)
(23.1.2020 ob 11:39)grega09 Napisal: Marjetica, a imaš na začetku vodovoda v objektu kakšne filtre za vodo. Po mojih informacijah bi morali tisti najprej popustiti, če pride do večjih tlakov v vodovodu, ker zdržijo do max. 7-8 bar. Težko si predstavljam, da bi cevi popustile prej, razen zaradi efekta temperature, kot ste nekaj že debatirali.
Tudi zaradi temperature nimajo kaj popuščati, saj ne gre notri 120° voda. Popustile so lahko izključno zaradi tovarniške napake ali kasnejše mehanske/kemične poškodbe.
Če pride do udara (ovna) v vodovodu, bi znalo biti, da varnostnega ne vrže ven, ker je prehitra sprememba tlaka. Me zanima, kako se varnostni ventili obnašajo v tem primeru. Posode popokajo, ker če vprašaš Mesec-a, ti bodo povedali, da to ni redek pojav. Če ni posod, pa popustijo 90° kolena oz. eno, ponavadi prvo v vrsti.
23.1.2020 ob 13:21
Ponavadi popustijo spoji. Celo lotan baker vrže na spoju narazen. Če zadosti sune.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
24.1.2020 ob 11:19
(23.1.2020 ob 12:07)Energetik81 Napisal:Po našem laičnem mnenju gre najverjetneje za tovarniško napako, ker pušča samo cev iz enega koluta aluplasta. Zastopnik pride v ponedeljek na ogled, takrat bomo izvedeli njihovo okvirno mnenje.(23.1.2020 ob 11:39)grega09 Napisal: Marjetica, a imaš na začetku vodovoda v objektu kakšne filtre za vodo. Po mojih informacijah bi morali tisti najprej popustiti, če pride do večjih tlakov v vodovodu, ker zdržijo do max. 7-8 bar. Težko si predstavljam, da bi cevi popustile prej, razen zaradi efekta temperature, kot ste nekaj že debatirali.
Tudi zaradi temperature nimajo kaj popuščati, saj ne gre notri 120° voda. Popustile so lahko izključno zaradi tovarniške napake ali kasnejše mehanske/kemične poškodbe.
28.9.2021 ob 11:01
Ga ne boš dočakal. To je pač natura človeka. Ko kaj potrebuje je super sila prijazen, ko pa treba kaj dati pa je vse odveč.