Objave: 262
Teme: 19
Ocena:
2
11.1.2020 ob 14:49
(*Zadnja sprememba objave: 11.1.2020 ob 14:49 uporabnik pomagač.)
Malo pod mano ima en ljubljančan vikend 60m2, ki so mu pred tedni namontirali isti Fujitsu, 11kwh dvopropelerc, obrnjen isto kot slika zgoraj. Sem ga vprašal zakaj tako, rekel mi je, da bodo prodajalci in monterji že znali prav narediti. K mu je pa še en sosed rekel, da sploh nima namenske mašine za gretje je pa ratala slaba volja. Škoda, da ni prebral sassapove teme o TČ. V glavnem 90 posto folka kupuje se vedno na pamet.
Malo pod mano ima en ljubljančan vikend 60m2, ki so mu pred tedni namontirali isti Fujitsu, 11kwh dvopropelerc, obrnjen isto kot slika zgoraj. Sem ga vprašal zakaj tako, rekel mi je, da bodo prodajalci in monterji že znali prav narediti. K mu je pa še en sosed rekel, da sploh nima namenske mašine za gretje je pa ratala slaba volja. Škoda, da ni prebral sassapove teme o TČ. V glavnem 90 posto folka kupuje se vedno na pamet.
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Kaj pa je namen te kište, če ne za gretje?
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Predvidevam, da gre za "dilemo" klima - prava.
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
Dilema klima TC ali "prava" je zelo krivicna namrec vsem TC na tem svetu je enak skupni imenovalec izkoriscanje lastnosti hladilniskih plinov, mrznja nekaterih do klima TC se vodi samo zaradi njihovih nizjih cen in nekaj malega inzenirskih fejlov, pa se to je ze zgodovina, to dokazuje ogromno uporabnikov, ki jih uspesno grejejo ze vec kot 15.let...pac trzisce prenese celi spekter razlicnih cenovnih nivojev, tako kot na vseh podrocjih in je eno glavnih gonil ekonomije
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
(11.1.2020 ob 10:25)frenkec Napisal: (10.1.2020 ob 23:13)Poldee Napisal: Sam teb so jo pa res blesavo obrnil. Montiral bi jo 15-20 cm od stene, da piha od nje in je zmaga v vseh pogledih. Ce ni skrivnost, monter je kak frend ali firma, ki se ukvarja s tem?
Pa kaj se tako zgražate ob tej postavitvi, saj ni tako napačna in špila kot je treba.Toplo nam je ob majhni porabi.Firma, ki je postavila je resna, priznana.Jaz sem tako določil in postavek naredil.Edino kar nisem predvidel je to, da bo sraki tako všeč svetleča kovina in jo je hodila kljunčkat vsak dan.Tudi to sem odpravil z kovinsko mrežo.Je pa res, da vedno stremim k optimalnemu izkoristku, ker sem tehničen tip človeka.Prejšnji mesec je crknila Willo črpalka, servis zamenjal z novo in zadeva špila dalje.Pa lep dan želim vsem skupaj.
Potem pa v redu. Uzivajte s tem kar imate.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 231
Ocena:
0
Polde, imaš prav in še marsikdo tle gor.Vsak zase naredi in naroči kar se mu zdi najbolje.Mene je prejšnjo zimo ko sem se prvič grel s toplotno motil hrup, letos ga ne slišim(verjetno ni nič manjši kot lani).Lani me je poraba motila, letos se mi zdi nekaj samoumevnega in nič prevelikega glede na toplo hišo non stop(par let nazaj smo se zbujali v ohlajeni hiši.Luxus tale toplotna.Če crkne takoj novo.Tudi firme ne bi menjal.Lp
Objave: 5307
Teme: 5
Ocena:
32
(11.1.2020 ob 10:35)FAE Napisal: (10.1.2020 ob 23:13)Poldee Napisal: Sam teb so jo pa res blesavo obrnil. Montiral bi jo 15-20 cm od stene, da piha od nje in je zmaga v vseh pogledih. Ce ni skrivnost, monter je kak frend ali firma, ki se ukvarja s tem?
Drugace je blesava in povsem napacna postavitev 15-20cm od stene, servisni posegi so onemogoceni, se ko uparjalnik cistis s slaufom ne prides z roko vzadi kaj sele skupaj z nastavkom...
Drugace tej postavitvi nic ne manjka je povsem skladna z proizvajalcevimi navodili in obzirnostjo do sosedov, kar v Sloveniji kronicno primankuje na vseh podrocjih...
Vse je dostopno s prednje strani, res ne vem o kaksnih servisnih postopkih govoris. V sestih letih kar jo imam ni bilo potrebno opraviti se nic. Ce bi bilo, se sname prednji pokrov in uredi. Ciscenje uparjalnika je pa otrocje enostavno od zadaj pri razmaku, ki sem ga navedel. O tem, da je enota neprimerno bolj zascitena pred kaksnih nebodigatreba pa nima smisla razpravljati. Glede izkoristka je pa res, nepomembno.
<font color="#1EC0E1">Pusti čenče,</font> <b><font color="A41E0C"><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">preveri sam! </a></font></b><br/><a href="https://tc.tm.si"target="fwshp">FWS HP Live</a>
Objave: 262
Teme: 19
Ocena:
2
pomagač je soseda samo vprašal zakaj ima TČ tako namontirano.. da pa nima pravega stroja za gretje mu je pa rekel drugi sosed. No, nekaj je že na tem, že sprehod po ulici izlušči stroj od klime TČ, kar se tiče proizvedenega hrupa. Pojdi pri - 7 mimo Zubadana ali Nibe... O detajlih pa ne bom, ker nisem kompatibilen.
Objave: 231
Ocena:
0
12.1.2020 ob 20:45
(*Zadnja sprememba objave: 12.1.2020 ob 20:59 uporabnik frenkec.)
Moja Fujitsu 11 kw je hrupna, priznam.Rešitev protihrupna ograja, je še v planu.Vendar mi še nihče ni oporekal, da je prehrupna.Montaža k je uparjalnik obrnjen k fasadi je po moje boljša od zdajšnje k ni, vendar je do sosedove hiše 8 m in nisem hotel kvarit medsosedskih odnosov.Zanima me če tud Fujitsu pripravlja kakšno novo zunanjo enoto ?