Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
Pred začetkom naslednje zime bomo vgradili v hišo P+M centralni rekuperator. Glede na postavitev prostorov bom šel z cevmi nadometno katere bom kasneje obdelal s knaufom. Najprej sem razmišljal o lokalnih a glede na to da so veliko slabši pri filtraciji in cenovno niso dosti cenejši sem to opustil. Rabim rekuperator ki ima možnost namestitve tudi ogljenih filtrov, ni predrag, tih, ima senzor kakovosti zraka ipd. Kateri je trunutno najboljši nakup?
Objave: 124
Teme: 2
Ocena:
-1
1. kje si podal air-flow range?
2. % rekuperirane toplote 93-75%
3.glasnost
V vsakem slučaju nekega best-buy sistema ni, razen če gledaš na best kvaliteto, to pa ima ceno.
Objave: 26
Teme: 3
Ocena:
0
Tudi sam bom ga letos vgrajeval pa me zanima pri katerih se lahko G4 in G7 filtri zamenjajo tako da ga nabaviš pri slovenskih izdelovalcih filtrov in ga sam obrežeš? Se mi zdi kar konkreten strošek vsako leto po 200€ dat za filtre naročene iz avstrije.
Objave: 3128
Teme: 98
Ocena:
1
3.1.2020 ob 08:37
(*Zadnja sprememba objave: 3.1.2020 ob 08:57 uporabnik bomber111.)
Anexate@
Verjetno nisi razumel vprašanja.
Pri vsakem nakupu so produkti ki so bolj smotrni nakup od drugih. Rekuperator ki ima 75% izkoristek in je samo malenkost cenejši od povprečja verjetno ni best buy produkt.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
Za vsakega je best buy nekaj drugega. Za marsikoga je ze to da ne rabi delat diplome iz % in m3 in samo naroci kjer mu je najlazje...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 105
Teme: 12
Ocena:
0
kaj pa če bi tisti, ki že imate centralno prezračevanje napisali kateri rekuperator ste kupili in kako ste z njim zadovoljni. To bi bilo super.
Sam kolebam med Vaillantovim RecoVAIR VAR 260 in Zhender Q350. Pri obeh opcija Entalpijska kocka.
Je pa če gledamo komplet rekuperator cevi... in montaža Vaillant cca 1000e cenejši ali je to upravičeno pa ne vem.
Objave: 6908
Teme: 51
Ocena:
-69
1) entalpijska kocka
2) poceni filtri - nekje moraš kasete kupovati nekje pa na metre filc kupiš iz daš otrokom razrezat. Razlika v ceni občutna... In pa seveda če rabiš, možnost vgradnje kakega drugega filtra dodatno
3) glede na to, da bo Rekuperator nekje blizu bivalnih prostorov, da bo tih. Ogni se pa montaži blizu spalnih prostorov...
4) za ogledanega najdi koga, ki ga ima pa naj ti pokaže in pove koliko je realnost daleč od reklam... Če ga nima nobeden, no ne vem, jaz osebno nisem rada poskusni zajček, je pa to osebna preferenca...
Objave: 10
Teme: 2
Ocena:
0
Imam zehnder q350, brez entalpije, 2 leti. Deluje BP, filtre nabavljam po cca. 20 € za komplet. Sem tudi kolebal, da bi vzel cenejšo varianto, pretehtalo je dejstvo, da gre za renomirano ime.
Pozimi so problemi s pomanjkanjem vlage, to še raziskujem kako rešiti.