PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Rekuperacija in smog?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(1.1.2020 ob 19:51)Popson31 Napisal: @bk spet trolas... Kje pise, da delam cele dneve?? Napisal sem, da kosilo pojem v sluzbi. TROLLLL..

To, da moras po tvoje imet obvezno napo z izpihom ven je zapis nekoga, ki nima niti scepca soli v glavi. Potem takem imajo vsi, kateri uporabljajo rekuperator in napo z notranjim krozenjem in ogljenim filtrom ali pa nape sploh nimajo, po tvoje zgreseno nastavljen sistem?? Ti si res cepec, ocitno te je ta cist zrak vceraj na obisku v hisi s prezracevanjem cisto zadel in to samo v par urah. Vidis kako malo je treba, da ugotovis svoje napake. Ampak ti se vedno trdis, da je z njihovim sistemom nekaj narobe, ceprav nam je vsem jasno, da je tebi jakna smrdela ze od prej. Ker si na ta domac vonj navajen, je jasno, da ga nisi vohal, dokler nisi bil nekaj casa v hisi, kjer je zrak cist in svez. Hahah cuj ti njega, jakna mu je zasmrdela skozi zaprta vrata iz kuhinje v hodnik..ja pa ja..

Tisti, ki si kuhate v službi, ne rabite nape, se strinjam. Popolnoma vam zadostuje pravilno izvedena rekuperacija na minimumu. Sredstva za vlaženje kože in dihalnih poti niso poceni.
(1.1.2020 ob 20:54)bk9105 Napisal:
(1.1.2020 ob 19:51)Popson31 Napisal: @bk spet trolas... Kje pise, da delam cele dneve?? Napisal sem, da kosilo pojem v sluzbi. TROLLLL..

To, da moras po tvoje imet obvezno napo z izpihom ven je zapis nekoga, ki nima niti scepca soli v glavi. Potem takem imajo vsi, kateri uporabljajo rekuperator in napo z notranjim krozenjem in ogljenim filtrom ali pa nape sploh nimajo, po tvoje zgreseno nastavljen sistem?? Ti si res cepec, ocitno te je ta cist zrak vceraj na obisku v hisi s prezracevanjem cisto zadel in to samo v par urah. Vidis kako malo je treba, da ugotovis svoje napake. Ampak ti se vedno trdis, da je z njihovim sistemom nekaj narobe, ceprav nam je vsem jasno, da je tebi jakna smrdela ze od prej. Ker si na ta domac vonj navajen, je jasno, da ga nisi vohal, dokler nisi bil nekaj casa v hisi, kjer je zrak cist in svez. Hahah cuj ti njega, jakna mu je zasmrdela skozi zaprta vrata iz kuhinje v hodnik..ja pa ja..

Tisti, ki si kuhate v službi, ne rabite nape, se strinjam. Popolnoma vam zadostuje pravilno izvedena rekuperacija na minimumu. Sredstva za vlaženje kože in dihalnih poti niso poceni.

Meni se pa zdi da ti je žal, da si nisi porihtal centralne rekuperacije in se tolažiš z iskanjem nekih fiktivnih razlogov, zakaj rekuperacija ni vredu.

Folku, ki ima dejanske izkušnje z rekuperacijo razlagaš kaj in kako zadeva deluje ali ne deluje  Dodgy
@bk ponovno dokazujes, da si tepec. Kje pise, da kuhamo v sluzbi?? In kljub temu, da imamo zadnji mesec rekuperator na prvi stopnji oz 80-100m3/h , je to se vedno vec, kot tebi uspe na roke prezracit. In glede na tisto tvojo jakno, se clovek vprasa, ce sploh zracite.

Si pa danes dokazal nekaj dobrega. Vsi tisti, ki nimate rekuperatorja, imate dober dokaz, da je treba hiso ali stanovanje vsaj nekajkrat na dan za par minut prezracit. Sploh, ce se vsak dan doma kuha in cvre. Tudi, ce je zunaj hladno. @bk se ocitno tega priporocila ni drzal, kar je pripeljalo do dogodka vceraj, ko je po nekaj urah obiska v prezracevanem prostoru ugotovil,  da mu jakna smrdi. Seveda je krivil gostitelje in njihov prezracevalni sistem, ker se je na vonj iz svoje hise ze navadil.

PS: kaj je @bk, ne mores sprejet, da ti dajejo forumasi minuse in si si nastiskal pluse?? Samozavest imas v podnu recvek..res si si bogi..
kako pa se natisne te pluse? (ker vidim da kar nihajo)
Sam sebi jih ne mores. Lahko jih das drugemu forumasu ampak max 5 dnevno. In hepan @bk9105 je iz ocene -210 v samo treh dneh prilezel na +20..do malo prej je spet bil v minusu, zdaj si je pa spet nastiskal pluseke. Potem ves, koliko fake uporabniskih racunov si je moral ustvarit, da lahko meni nabija minuse in sebi hkrati pluse. Bolnik, druga ne morem napisat. Ker znanja, da bi imel najvec plusev na forumu, sigurno nima. Sej je jasno iz njegovih postov..
Po slabem letu odsotnosti vidim da še vedno isti akterji prevladujejo v medsebojnih prepucavanjih :-)
(1.1.2020 ob 21:54)Popson31 Napisal: Sam sebi jih ne mores. Lahko jih das drugemu forumasu ampak max 5 dnevno...
Prevelika poraba energije in dobre volje, da bi se šel ukvarjati z odpiranjem še enega računa.
Big Grin Big Grin Big Grin
(1.1.2020 ob 22:04)Anexate Napisal:
(1.1.2020 ob 21:54)Popson31 Napisal: Sam sebi jih ne mores. Lahko jih das drugemu forumasu ampak max 5 dnevno...
Prevelika poraba energije in dobre volje, da bi se šel ukvarjati z odpiranjem še enega računa.

Nekateri so za dvig svoje samozavesti pripravljeni marsikaj. Pa tudi, ce gre za virtualni svet, kjer v bistvu ne vemo drug za drugega kdo je kdo. 100 ludi 100 cudi, 100 zena 200 sisa Smile
(1.1.2020 ob 22:06)Popson31 Napisal:
(1.1.2020 ob 22:04)Anexate Napisal:

Nekateri so za dvig svoje samozavesti pripravljeni marsikaj. Pa tudi, ce gre za virtualni svet, kjer v bistvu ne vemo drug za drugega kdo je kdo. 100 ludi 100 cudi, 100 zena 200 sisa Smile

Valjda, lepotna operacija za boljšo Instagram izkušnjo...  Big Grin  
Grem jaz v mojo telovadnico,...
(1.1.2020 ob 16:40)kuhii Napisal:
(1.1.2020 ob 15:59)bk9105 Napisal: Ti očitno govoriš o kakovosti zraka na splošno (se strinjam da je boljši), jaz o kakovosti zraka v času kuhanja oz. zraka, ki nastaja kot stranski produkt pri kuhanju. Glede na to, da omenjam napo, sem mislil, da je očitno, zgleda da ne dovolj.
Kdor je prepričan, da ti tisto eno sesalno mesto na stropu nad štedilnikom, opravlja funkcijo enako, kot ena široka napa z zajemom po celotnem obodu, 50cm nad štedilnikom, ga nimam volje prepričevati v nasprotno.

Pa sej to je logicno. Neki centralni rekuperacijski sistem ima pretoka 60, medtem ko napa med 450-600. Sploh pa da ne omenjamo boljsih filtrov pri napi, in boljse postavitve.
Kdor sugestira (pa nekateri prodajalci prezracevalnih sistemov to naredijo) da rekuperacija nadomesti napo, se krepko moti.

Pretokov sicer ne moreš primerjat, je pa pomembno "v katero smer ga nese". Zakaj pri milem bogu bi po hrani smrdelo v enem oddaljenem prostoru, ki je poleg tega še za zaprtimi vrati, če pa "veter piha v smeri kuhinje"? Če je vse pravilno izvedeno in pretoki ustrezni ter prezračevanje konstantno deluje, potem preprosto ni razloga, da bi smrdelo tam, kjer je bk9105 to napisal.
Da vrata niso bila nonstop zaprta, sem že zapisal.
Da se nista kuhala samo čaj in kavica, še nisem zapisal.
@Klemenkodenko: Kje sem napisal, da rekuperacija ni vredu? Drži, na trenutke mi je žal, da nisem položil cevi, tudi to in vse ostalo v zvezi s tem sem že napisal. Glej citat eno sporočilo gor.
Pozdravljeni!
Večina kvalitetnih rekuperacij in prezračevanj že ima vgrajene hepa/ogljene filtre, ki poskrbijo za smog, smrad ipd. Jih je pa v večini primerov potrebno menjati vsako leto-amak se splača Smile
Filter z aktivnim ogljem opravlja svojo funkcijo v najboljšem primeru morda 14 dni, oz dokler se ne nasiči, kar pa je lahko tudi samo nekaj ur, v primeru konkretno kontaminiranega zunanjega zraka.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2 3 4
Iskanje po temi