Ok, ker ne najdem parametra, ki bi mi pohitril vklop grelcev sem kar testno nastavil zunanjo na -20 stopinj in potreben set-point 50 stopinj. Da vidmo, kdaj bo vstekala grelce oz. ali ji uspe ujeti zelenih 50 stopinj. Menim da brez grelcev nei sans, da ji uspe, pa ceprav je zunaj dejansko 'samo' -3.5 stopinj.
30.12.2019 ob 23:15 (*Zadnja sprememba objave: 31.12.2019 ob 00:15 uporabnik Poldee.)
DV raste, ampak zame pocasi... glede na naso FWS11 se nikakor ne premika. Me zanima kdaj bo vklopila grelce in kako se bo poznalo...
OPA )) Ni blo treba dolgo cakat, zdej pa da vidmo kok bo to rastlo!
Raste k pr norcih... iz 43 je ze na 46, kmal bo 50 ce bo slo tko naprej.
Rast se je mal ustavla ampak se vedno dela Je mama klicala zakaj so radiatorji tko vroci, ce je kej narobe hehe!
Smo ze na 48... DV raste, sam dT pa tud, ocitno je poraba toplote Sam morjo pa radiatorji zdejle res gret.
49, se mal pa smo tam.
Zadnja stopinja je mal dalj trajala ampak je ratal. Zdej iz virtualizacije back to reality. Da vidm kako bo padu DV ko bo snelo grelce
Simulacija izkloplena, delovanje grelca je zabelezeno ... grelci pa se kar on
V sobi iz 22.2 zrastlo na 22.6 v dobre pol ure. Kak evro pa pol je sel v eksperimentalne namene...
31.12.2019 ob 00:18 (*Zadnja sprememba objave: 31.12.2019 ob 00:38 uporabnik Poldee.)
Tud grelce odkloplo, DV bi zdej moral padat...
Modulacija se mal pa minimum potem pa znova v boj z defrosti.
Kakorkoli, grelci delajo Lahko zakljucim, da tale kavni mlincek sedaj lahko samostojno greje to bajturino, za kaksno ceno bomo pa se vidli.
Izklopila se je, jaoooo
Se graf, lepo se vidi kdaj je padla temperatura (test) in kdaj so se vklopili grelci in kako je sel DV navzgor... Nimam kaj reci razen: nice
31.12.2019 ob 09:31 (*Zadnja sprememba objave: 31.12.2019 ob 09:32 uporabnik Poldee.)
Bohinc: enako!
Saso: meni govoris? Ne vem, preprican sem, da sem nekoc videl parameter, kateri definira vklop grelcev po dolocenem casu, ce do takrat ne uspe segreti. Samo nisem pa preprican, ce sem to videl na nasem Siemensu, ker res ze dolgo nisem prckal po njem. Kakorkoli, koncno preveril grelce.
Se pa v tem grafu lepo vidi, da enostavno ne zmore preko 43 oz. 44 ji je neulovljivo pri trenutnih pogojih / setupu. Celo noc po odklopu grelcev je drglna na 100%, grelcev ni vklopila, najbrz zato, ker temperatura v hisi je stimala - 22.1 je drzala ves cas. Tako, da sem zjutraj ko sem vstal, limitiral DV na 43 in je malo oladila do defrosta. Zdaj bo pa po starem ujela max dv in sla dol z modulacijo. Ni kaj, 44 je pac ona meja, kjer bojo grelci zaceli z delom. Bom za foro za par dni se OC zmanjsal za eno stopnjo, da vidim do kje bo sla pol.
V izogib pregrevanju oz. prevelikemu odklona od zadane temperature (22) v hisi in posledicno izklopov TC, sem vceraj zvecer znizal ogrevalno krivuljo iz 0.7 na 0.66. TC deluje dalj, temperatura ne 'plese' vec kot prej oz. se dosti lepse drzi zastavljene. Bomo vidli, ce bo vzdrzno pri nizjih temp.
Ja. Zdaj sem celo krivuljo zamaknil dol. V kolikor bo potrebno kaj korigirati jo ali zvisam nazaj ali pa jo zamaknem v levo/desno - trenutno ze imam zamik v minus za 2 stopnji, vendar se kaj dosti ne bom ukvarjal s tem, gre zgolj za kaprico ali bo zacelo ohlajat hiso.
Vidim, da so določene razlike v krmiljih. Jaz imam sicer na mojem tudi možnost paralelnega pomika, ampak se mi ni zdelo logično, da bi to kaj premikal.
Jaz dejansko nastavim 5 točk krivulje: Tmin (kdaj se gretje sploh vklopi), T krivulje pri +10, T krivulje pri 0, T krivulje pri -10, Tmax (maksimalna temperatura dvižnega voda). Vmes pa se seveda potegne navidezna črta. Notranje tipalo meri temperaturni primanjkljaj in še ustrezno prilagodi krivuljo, ki se dinamično prilagaja čez dan. Če točke krivulje glede na prej navedene temperature dobro trofim, potem ne bi smelo biti razlogov za kakšne zamike. Pa mislim, da sem kar dobro zadel in morda ne bo treba več nič prestavljat. Pri trenutnih zunanjih temperaturah imamo namreč v prostorih temperature, kot si jih želimo.
Csamo: ti imas to drugace rešeno, sam 'lomis' krivuljo na dolocenih mestih. Jaz pa imam krivulje ze preddefinirane, samo izbrati in po potrebi zamakniti moram ustrezno zame. Zna biti dolgotrajen postopek (ce si pikolovski), samo ker imam korektor in ga uporabljam, se mi s tem ne da kaj prevec ukvarjat. Me pa zanima minimalni naklon, ki je se sprejemljiv.
ni mi najbolj jasno pri tebi zakaj odmik v minus(-2) do -4 gre....))
Jaz mam že par let 0,66 in odmik +0,5....v prehodnih obdobjih je rahlo prevroče, ampak z urniki korigiram oz še bolje, pustim, da TČ ugasne, ko doseže 22,5c v sobi, kjer je korektor....
Znanka ima že par let Fujitsu Waterstage in je bila v glavnem zadovoljna, me je klicala, kaj se dogaja z njeno črpalko, da dobiva take račune zadnje čase, menda
čez 2000 kw za december. Hiša par let stara, izolirana, poletna poraba samo 50 eur na mesec. Sem posumil da ji veliko delajo grelci, ampka sam nimam Fujitsuja. Menda ji je v preteklosti že nekaj plin spuščal, ali je možno da se je to spet zgodilo in deluje pretežno ali samo na grelce ? Mogoče kak link ali navodilo, kako lahko sama pogleda status tega ?
10.1.2020 ob 11:16 (*Zadnja sprememba objave: 10.1.2020 ob 11:20 uporabnik frenkec.)
Moja poletna poraba je 40 eur.Zimska, december 2018, 2200 kwh, december 2019,1700 kwh.Več dejavnikov vpliva.Jaz sem imel požeruha v hiši(stara zamrzovalna skrinja.Naj pogleda el.grelce.Te naše 11 kw zverine brez problema delajo do -10C brez grelcev.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.