PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Števec Socomec Countis E20

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
S trenutno porabo porabo, katero si imel 70kwh/dnevno...imas napram nekaterim x2...in če imajo oni letno 500€ stroška za ogrevanje, ga boš ti imel x2...cca ~1k€...se pravi odlično napram pričakovanju ane. To je hitro na uč ampak nek približek je.
Evidence, klasika. Avtor se tega celo sam zaveda.
Namesto varčevanja, izboljšanja, varovanja okolja, bla bla, greš in nabiješ panele na streho. In od tam ti je potem vse ravno. Jebe se ti za porabo, ker si, kao, samo oskrben. Čeprav tiščiš energijo noter takrat, ko jo je preveč in jemlješ takrat, ko jo vsi rabijo. Si zelen in konec.
Pa da ne bo kdo kaj mislil, fučka se meni za vse to. Naj dela folk kar hoče. Na kurac pa mi gredo vse mogoče floskule in zeleni davki, ko pa v praksi lahko vidimo, kakšna je realnost.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
no vidiš, saj zato pa bi rad, da kuri manj, ko vsi rabijo Tongue

Si ti en tistih tazelenih ljudi, ki bentijo čez SE, HE in še vetrnice? pa dajte no Wink

Tam tovornjak zaštarta motor in če bi človek tisto vdihnil, pade v komo, tu pa se bom sekiral za tako zadevo... če država hoče, da se elektrika porablja, pač zgradi primerno infrastrukturo.
In potem ne pustijo delati HE, vetrnic....ker da se baje ptič zaleti v krak Tongue

Ok, to je že druga tema, ampak še vedno sem bolj zelen kot prej, ko smo kurili na drva in se je včasih kadilo tako, da skor dihat nisi mogel...nekaj sosedov še danes kuri tako.
Bodite realni no. Pa če že, ustavite tankerje na morju, potem pa bomo dali izolacijo okoli hiše in elektriko razdajali za polnjenje avtov....
(14.12.2019 ob 13:27)Blue30 Napisal: no vidiš, saj zato pa bi rad, da kuri manj, ko vsi rabijo Tongue

Si ti en tistih tazelenih ljudi, ki bentijo čez SE, HE in še vetrnice? pa dajte no Wink

Tam tovornjak zaštarta motor in če bi človek tisto vdihnil, pade v komo, tu pa se bom sekiral za tako zadevo... če država hoče, da se elektrika porablja, pač zgradi primerno infrastrukturo.
In potem ne pustijo delati HE, vetrnic....ker da se baje ptič zaleti v krak Tongue

Ok, to je že druga tema, ampak še vedno sem bolj zelen kot prej, ko smo kurili na drva in se je včasih kadilo tako, da skor dihat nisi mogel...nekaj sosedov še danes kuri tako.
Bodite realni no. Pa če že, ustavite tankerje na morju, potem pa bomo dali izolacijo okoli hiše in elektriko razdajali za polnjenje avtov....

Bolj bi bil zelen, ce bi naredil primerno izolacijo pa tudi, ce potem nebi dal SE ja streho. Se vseeno bo tvoja poraba cca 2000kWh na mesec, glede na to da porabljas 70kWh dnevno. Toliko je poraba ene izolirane hise v celi sezoni. Kaj to pomeni za “zelenost” si lahko izracunas..
Ok, droben popravek.
Avtor se ne zaveda nič.
Razen tega, da nova TČ nima COP 10, kot je sprva mislil, da bo imela.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Meni je še vedno zanimiva ocena strokovnjaka za njegovo tč, da mu enkrat preveč porablja...predvidel mu je 16kw tč, čudi pa se, da tolk porablja...ajd,če bi en tišler, ki ne ve o čemu se gre to rekel, bi zastopil, ta mu je pa tč prodal in ocenil objekt in glede na oceno, bi rekel, da on ne ve, o čemu se gre.
(14.12.2019 ob 13:41)pentax Napisal: Meni je še vedno zanimiva ocena strokovnjaka za njegovo tč, da mu enkrat preveč porablja...predvidel mu je 16kw tč, čudi pa se, da tolk porablja...ajd,če bi en tišler, ki ne ve o čemu se gre to rekel, bi zastopil, ta mu je pa tč prodal in ocenil objekt in glede na oceno, bi rekel, da on ne ve, o čemu se gre.

@pentax jaz bi rekel, da je ta oseba prej prodajalec kot pa strokovnjak. Itak, da mu je pred nakupom obljubljal vse zivo, da ga je preprical v nakup 12k€ vredne TC. Ze zdaj je jokal pri 70kWh dnevno, me zanima kaj bo, ce januarja ali pa februarja stisne mraz par dni T pod -10 in se mu bodo vkljucili se grelci. Bo ze v prvih 3 mesecih leta porabil toliko stroma, kot mu ga bo v naslednjih 9ih SE pridelala.
Zdaj pa ste mi dali misliti :S
(13.12.2019 ob 20:59)Blue30 Napisal: Jaz na nic ne racunam, samo zanima me, koliko to kaj porabi, ce mi serviser TC rece, da je 70kwh dnevno enkrat prevec. Niti ne izvem, koliko ponuca obt.crpalka, kompresor...

Kolikšna je trenutna moč TČ boš videl iz merilnika. Trikrat pritisni in ko si ti pokaže številka z enotami 'kW' je to meritev trenutne moči, ki pa se časovno spreminja, saj kompresor ne dela vedno na polno.
(14.12.2019 ob 15:10)Blue30 Napisal: Zdaj pa ste mi dali misliti :S

Zdaj je kar je, nima smisla, da se obremenjujes. Vseeno imas porabo manjso, kot je bila prej s KO, kar je bil tudi cilj s prehodom na TC. Konec koncev imas se vedno moznost naredit fasado, mogoce cez par let. Takrat bo pa tvoja hisa res top, kaj si tice bivalnega udobja pozimi in poleti pa tudi kaj se tice porabe.
Tistih 16 v nazivu (Adapt 0416) ne pomeni, da je 16kW, na papirju še 11kW ne da od sebe, tak da ni to nek montstrum, verjetno edino zaradi dražje investicije ne bo štel defrostov polovico ogrevalne sezone, kot 80% populacije tu gori počne, to pa je tudi nekaj vredno.
(14.12.2019 ob 16:14)bk9105 Napisal: Tistih 16 v nazivu (Adapt 0416) ne pomeni, da je 16kW, na papirju še 11kW ne da od sebe, tak da ni to nek montstrum, verjetno edino zaradi dražje investicije ne bo štel defrostov polovico ogrevalne sezone, kot 80% populacije tu gori počne, to pa je tudi nekaj vredno.

Priložene datoteke Predogledne slike

ja, to je zdaj še bolj zanimivo... 11kw v takšno hišo.
@Blue30, če imaš že novi elektronski števec in imaš obračun po dejanski porabi (preveri na zadnjem računu za elektriko), lahko dnevno preveriš porabo,ki jo izmeri obračnski števec. Registrirati se moraš na https://mojelektro.si
Potem pa boš lahko primerjal števec TČ in skupno porabo.
(14.12.2019 ob 19:34)Turbo Napisal: @Blue30, če imaš že novi elektronski števec in imaš obračun po dejanski porabi (preveri na zadnjem računu za elektriko), lahko dnevno preveriš porabo,ki jo izmeri obračnski števec. Registrirati se moraš na https://mojelektro.si
Potem pa boš lahko primerjal števec TČ in skupno porabo.

Hvala, delam na tem, da se mi uspe registrirat tukaj Tongue
1 2 3 4
Iskanje po temi