PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Impulzni rele in LED svetila

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

ker hočem imeti impulzne releje za prižig svetil v hiši (kasneje jih bom povezal v pamet) me zanima, če ta rele vpliva na delovanje LED svetila. Gledam, da bi vzel releje od ETIja model MR-41.
Ne, ne vpliva.
Super...
sem bil malo skeptičen, ker nam v trenutnem stanovanju LEDice "brlijo", RC vezje nič ne pomaga, bi moral še nulo prekinit, samo je preveč dela...

Še to... ali bi rele MR-41 lahko vezal na UPS baterijo, da poganja zasilno razsvetljavo (LED trak)? Rele bi krmilil preko 4 kanalnega wi-fi swicherja.
(3.12.2019 ob 08:35)gregorjanc Napisal: Super...
sem bil malo skeptičen, ker nam v trenutnem stanovanju LEDice "brlijo", RC vezje nič ne pomaga, bi moral še nulo prekinit, samo je preveč dela...

Še to... ali bi rele MR-41 lahko vezal na UPS baterijo, da poganja zasilno razsvetljavo (LED trak)? Rele bi krmilil preko 4 kanalnega wi-fi swicherja.

Uporabi MR-41 UNI, ki ga lahko napajaš z 12V DC
Ledice brlijo zaradi indukcij med stikalnimi vodniki (ali kabli) pri katerih nula največkrat ni prisotna (ni potrebna). V izključenem stanju pa se v njih sčasoma nabere dovolj velik potencial, ki ledice "sproži".
In če ne pomaga en IA50 (rc člen) pomagata dva, ali trije. Vezani na vsako svetilko ali pa stikalo (tipkalo).
Če ti brlijo imaš mogoče v stikalu tudi kakšno tljivko? ali kakšno led lučko v samem stikalu? to zna tudi vplivati
Iskanje po temi