PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna izolacija, TC in Eloblock

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Popson31 Napisal:
sassapo Napisal:Sem ti napisal že nekaj postov nazaj. Sicer pa dobi mojstra, ki ti bo to napravil kot je treba pa boš sam videl koliko te bo stal material in koliko delo.

Super, hvala za izcrpen odgovor..bil sem preprican da je forum namenjen deljenju izkusenj in nasvetov sploh tistih ki so v tem poslu in se na zadeve spoznajo..In ne prosim te da mi zmontiras samo da nastejes manjkajoce komponente katerih bi naj bilo za 920€.. sicer pa ja Saso, ce nebo delovalo po njihovi montazi bom poiskal nekoga ki bo uredil kot treba.. se enkrat hvala Wink

Glej, jaz ne vidim tvoje kotlovnice, ne vem koliko m cevi potrebuješ, koliko fitingov, ventilov kako velike raztezne posode, kakšen boljer boš imel, kakšen razdelilec potrebuješ, kako si si zamislil krmilit temperaturo... Na koncu ti bo vsak mojster delo računal, razen če boš sam naredil. Neznank je toliko, da ti nihče brez ogleda ne more podati ocene stroškov.
Meni sicer ne verjameš. Ampak zapomni si, da boš na koncu, če boš želel da bo sistem res dobro deloval vgradil poleg razdelilnika, tudi hidravlično kretnico in vsako razdelilno omarico napajal s svojo OČ. Stalo te bo precej več, kot če bi v startu naredil kot je treba Idea
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Če hočeš, da bo delovalo kot je treba ti priporočam, kot ti je priporočal predhodnik.
Sam razdelilca in kretnice nimam. Obe omarici talnega imam preko cevi ustreznega preseka združeni v en ogrevalni krog, in mi vgrajena črpalka popolnoma shaja, jo imam kar na 1 brzini. Je pa moja ogrevalna kvadratura cca 2/3 tvoje (@Popson31), v estrihu je po spominu cca 1km cevi. Dvom v zmogljivost črpalke je pri tvoji kvadraturi mogoče še na mestu, ampak zakaj pa bi pri eloblocku človek rabil kretnico? A pri vgradnji TČ pa kretnica ni potrebna, ker je tam v ogrevalno napravo vgrajeno toliko pameti, da tudi ogrevalna voda postane pametnejša in sama ve, koliko je mora kam teči?
Popson31 Napisal:Ko bi vsaj nekdo konkretno napisal kaj zraven mocnejse OC se rabim da bo sistem ok funkcioniral??680€ eloblock s priborom in montazo + bojler 200€ + obtocna crpalka 200€ = 1080€.. Kaj je tisto kar je vredno dodatnih 920€ da bo sistem deloval kot treba, torej za neko optimalno udobje?
Razlika je, ali gre za novo kurilnico, ali samo zamenjavo energenta-ogrevala, kjer so neke komponente vgrajene že od prej.
Ti rabiš kompletno novo kurilnico.
Kompletno kurilnico, ki bo slonela na eloblocku in ne na kotlu, pri katerem je potrebno zagotoviti 55-60stC na povratku. Očitno za nekatere tu ni razlik.
Zanimivo branje in me zanima kako se je razpletlo Big Grin
8kw tč je bil zaključek zgodbe.
1 ... 26 27 28 29 30 Pojdi na stran 
Iskanje po temi