PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Projektant

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni 
prosim če kdo pozna projektanta ki bi v roku treh,štirih mesecih izdelal projekt za hišo.Se pravi vse potrebno dokumentacijo za odajo na upravno enoto.Služnosti glede poti,elektro in komunalo imam z sosedi že dogovorjeno.Ali je sploh možno v tem času vse urediti.
Hvala.
Je možno ampak ne na vseh upravnih enotah in ne za vse parcele (če je kakšno izkopavanje je že prek roka).
Nisi navedel lokacije.
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Hvala za odgovor.Mislil sem na sam projekt,načrt in vse potrebno za odajo projekta  na UN.Posebnih pogojev nimam razen to da rabim služnost za vodo in elektro.Lokacija Dolenjska.
Načeloma je izvedljivo, če projektant ni preveč zaseden in če že veš točno kaj in kako bi imel.

Ta usklajevanja in malenkosti takoj vzamejo nekaj časa, preden finalno dodelaš detajle in tloris. Potem upaš, da boš vsa soglasja pridobil v roku, čeprav si nekateri vzamejo svoj čas, sploh če je med njimi Arso...

lp,
Torej do pridobivanja GD - če Arso ne zahteva kakšne posebne študije in jim malo težiš za mnenje ter nimaš nobene zahteve po parcelaciji (geodetska je s časi še hujša), potem je izvedljivo. Vendar se s projektantom vnaprej dogovori za roke in jih stalno preverjaj. Po mojih izkušnjah vsem čas spolzi skozi prste ne glede na začetne dogovore..
V oppn-u ni posebnih zahtev glede Arsa.

Kaj pa kašen tipsi načrt,verjetno bi stvar hitreje potekala,ali pač.....

Kaj pa kašen tipsi načrt,verjetno bi stvar hitreje potekala,ali pač.....
Če najdeš tipski načrt ki ti ugaja, so vsi prostori ok, se hišo da postaviti da so npr. bivalni prostori na jug, terasa tam kje želiš potem vsekakor pohitri vse skupaj. Res pa da se hišo več ali manj gradi enkrat v življenju tako da misli še na to.
Sam sem bil pri projektantu ki je imel 300 hiš v katalogu in sva z ženo izbirala med štirimi hišami. Za vsakogar se sigurno najde točno taka hiša kot si jo želiš. 
Prišparala sva 2500 €, ker sva izbrala tipski načrt in ne načrt po naročilu. Akontacijo sva plačala 5.septembra, geodetski načrt sva dobila v roku enega tedna, 29. septembra pa je bil oddal Pzi za pridobivanje soglasij (plinovod, vodovod, fekalne vode, elektro,občina itd.)
Midva se nemoreva ozirati na to da "gradi se samo enkrat", ker morava gledat na vsak evro, nimava nobenih podedovanih zemljišč da bi jih prodala in s tem pokrila stroške gradnje, zemljišče sva kupila sama s trdo zasluženim denarjem, in bo enostavna hiša. Nekateri imajo pa pač srečo in si lahko privoščijo vse "na ključ". Odvisno od posameznika. Vsak mora presodit sam pri sebi, koliko si lahko privošči.
Tipski nacrti so se najceneje v kolikor najdes res kar zelis. Drugace se hitro nadaljuje.

Glede na to da je imel katalog s 300 hisami predvidevam da je ingra? Tudi sam imam njihov nacrt. Kateri pa me je ceneje prisel da sem svojemu projektantu dal za delat kot pa kupil pri njih. Pa se blizu mi niso.
(12.10.2019 ob 18:25)darkside Napisal: Tipski nacrti so se najceneje v kolikor najdes res kar zelis. Drugace se hitro nadaljuje.

Glede na to da je imel katalog s 300 hisami predvidevam da je ingra? Tudi sam imam njihov nacrt. Kateri pa me je ceneje prisel da sem svojemu projektantu dal za delat kot pa kupil pri njih. Pa se blizu mi niso.

Sam sem iskal arhitekte in je bila cena pri nekaterih arhitektih tudi enaka kot tukaj pri tipski, vendar zelim do februarja imeti dokumentacijo. Ali je bila velika razlika v ceni? 4500 € je bila celotna cena za tipski nacrt z vsemi papirji ki jih potrebujem pzi, dgd ter vloge za soglasja. Sem z gorenjske, vendar komunikacija poteka brez problema preko emaila in telefona. Samo za prvi obisk sva se zapeljala z avtom tja in si ogledala. Stvar okusa kaksne hise so komu vsec in koliko si lahko privosci. Nama so dobesedno samo postavili na parcelo tipsko hiso in oddali vloge za soglasja.
Pozdravljeni,

ali lahko kdo priporoči projektanta za gradnjo hiše na območju srednje poplavne nevarnosti?

Torej, da je bilo potrebno projektirati rešitev tudi glede nadomestnih volumnov.
Pred kratkim sem imel podoben primer. Potrebna bo izdelava hidrološkega poročila in priporočljivo je sodelovanje med projektantom in izdelovalcem hidrološkega poročila za iskanje najboljše rešitve. Vse skupaj v eni osebi je praktično nemogoče.
Iskanje po temi