PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Bojler Gorenje GB serija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali ima doma morda kdo bojler iz Gorenje GB serije? Kot je recimo tale:
https://si.gorenje.com/Izdelki/Ogrevanje...01?lang=sl Ni nujno, da je 120 litrški, lahko je tudi manj, le da je iz te serije.
Kupujem to zadevo, pa ni v navodilih nikjer zapisano, na tehnični pomoči Gorenje pa tudi ne znajo odgovoriti. Ker ima bojler digitalno kontrolno ploščo, me zanima kaj se zgodi, če bojlerju zmanjka elektrike. Ko pride elektrika nazaj, se nastavi na prej nastavljano vrednost ali morda na kakšno eko sredinsko vrednost ali celo sploh ne greje več, dokler ga ročno ne vključiš.
Sprašujem pa zato, ker imam trenutni bojler na časovnem stikalu zaradi dvotarifne elektrike. In bi rad zadevo obdržal na isti način.
V navodilih lepo piše, da je tovarniška nastavitev 57 stopinj, če pa želimo svoje nastavitve ob izpadu ostanejo v nastavljeni vrednosti.
(21.9.2019 ob 09:23)peleti12 Napisal: V navodilih lepo piše, da je tovarniška nastavitev 57 stopinj, če pa želimo svoje nastavitve ob izpadu ostanejo v nastavljeni vrednosti.

Me je zanimalo enako vprašanje pred kakšnim letom in pol. Tudi sam grejem dvotarifno ( predvsem v poceni tarifi).
Bojler imam dodatno izoliran.
Pa so mi z Gorenje servisne službe svetovali, da so vsi novi bojlerji (=z elektroniko, legionela zaščita,...) neprimerni za tak način vklapljanja, in da se zadeva kaj hitro lahk pokvari ter da naj si poiščem stari model.
K sreči so ga imeli v Merkurju na skladišču, še celo nekaj pousta je bilo. Mogoče še ujameš kakšnega.

Iskanje po temi