PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nizanje vlage s toplotno crpalko.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni. Ali je mogoce nizanje vlage v kletnih prostorih (garaza, kurilnica, pralnica ) s pomocjo toplotne crpalke za sanitarno vodo. Skupna velikost garaze kurilnice in pralnice je 80m2.  Vlaga se giblje med 60 in 80%. Mislil sem postaviti Tc v kurilnico in zajemati zrak iz garaze. Bi to delovalo, ali bi bilo bolje vzeti razvlazevalec za vecje prostore? Hvala za odgovore.
Imam sanitarno TČ (split sistem) 300l.
Ohlajam eno manjšo shrambo, stranski učinek je tudi razvlaževanje.
Vidim da voda odteka v odtok, nisem pa nikoli meril vlažnost.
Kakega velikega ohlajevanja in razvlaževanja pa ni, ker je poraba tople vode precej skromna (2 osebi/tuširanje). 

Pač poskusi, ampak ne pričakuj preveč.
Jaz ne bi vlekel zrak iz garaže, ampak postavil STČ tam kjer želiš sušiti.
Verjetno bi izbral pralnico kot najbolj vlažen prostor.....
Hvala za odgovor. Problem imam predvsem v garazi, kjer imam shranjene lesene izdelke in je visoka vlaga. V pralnici imam manjsi razvlazevalec, ki sluzi svojemu namenu.
(15.9.2019 ob 20:08)tril Napisal: Hvala za odgovor. Problem imam predvsem v garazi, kjer imam shranjene lesene izdelke in je visoka vlaga. V pralnici imam manjsi razvlazevalec, ki sluzi svojemu namenu.

Vsaka cev/kanal/jašek... poveča upor in slabša COP. Da pa bi manjši razvlaževalec prestavil v garažo pa nisi pomislil?

PS me pa vseeno čudi, da je največja vlaga v garaži. Poskusi odkriti, kako nastaja in odpravi vzrok nastajanja, namesto da kupuješ razne naprave in trošiš elektriko.
Iskanje po temi