15.6.2019 ob 22:12
Ni v vsakem avtu vgrajen enako kakovosten sistem prezračevanja. Višji kot je razred vozila, bolj so te stvari narejene za udobje potnikov.
peleti12 Napisal:Deseletja nazaj so gradili hiše na mesta, kjer je so opazili ugodne lege glede na osončenje in ugodje bivanja.Ti kar, če ti ustreza. Zanemarjaš pa absolutno vlažnost, ki je v zadnjih letih vse večja. Tudi mi imamo komot v bajti ves čas pod 23 tudi v vročinskih valovih, vendar pri nemogoči vlagi notri.
Nekaj let nazaj se je zgodil gradbdni bum in hiše so se gradile na naj bolj
nemogoče lokacije.
Kljub spremembi morm izolacij in zahtevnosti stavbnega pohištva v novogradnjah je potrebno objekte grajene v zadnjih letih ko temperatute presegajo 30 stopinj C prisilno hladiti!
Hišo sem zgradil in se vselil pred dvajsetimi let in do danes ne potrebujem klime, rekuperanju oken podndbipera cije in prisllnega hlajenja. Temperaturo v prostorih vzdržujem z rednim zračenjem v nočnem času in zastiranju oken čez dsn.
Temperatura v teh dneh mi ne presga 22
peleti12 Napisal:Deseletja nazaj so gradili hiše na mesta, kjer je so opazili ugodne lege glede na osončenje in ugodje bivanja.
Nekaj let nazaj se je zgodil gradbdni bum in hiše so se gradile na naj bolj
nemogoče lokacije.
Kljub spremembi morm izolacij in zahtevnosti stavbnega pohištva v novogradnjah je potrebno objekte grajene v zadnjih letih ko temperatute presegajo 30 stopinj C prisilno hladiti!
Hišo sem zgradil in se vselil pred dvajsetimi let in do danes ne potrebujem klime, rekuperanju oken podndbipera cije in prisllnega hlajenja. Temperaturo v prostorih vzdržujem z rednim zračenjem v nočnem času in zastiranju oken čez dsn.
Temperatura v teh dneh mi ne presga 22
gusti Napisal:Jaz imam tudi prezračevanje z rekuperacijo in ločeno klimo. Veliki pomisleki glede tvojega sistema so:
- Kam bo šel kondenz, ki se ustvari z ohlajevanjem zraka? Meni zej poleti kr v curku teče ven iz klime.
- Ali ima rekuperator dovolj velik pretok zraka, da je sposoben ohladiti celo hišo?
- Cena sistema v primerjavi z ločenim rekuperatorjem in klimo?
Ne rečem, da je tvoj sistem slab ampak jaz sem se odločil za ločen sistem zaradi teh zgornjih tem.
simek Napisal::lol:Tu te moram pa popraviti. Ko sem bil mlajši sem dosti lažje prenašal tako vročino kot mraz. Z leti pa to delam vse težje in težje. Otrokoma je povsem prijetno v hiši, z ženo pa se potiva. Ko zalaufa klima, je nama prijetno otroka pa: "Uh kako hladno je".
Starejši kot je človek, bolj mu paše toplota. Zato tudi vidiš starejše, sredi največje vročine, hodit okrog v jopici ali "trenčkotu". "Senzor" za toploto se z leti kvari in potem "skurčlusa" do te mere. Ne pri vseh, pri veliko ljudeh pa! :wink:
To pa je za tebe dobra novica! Če do danes nisi potreboval klime, jo boš z leti še manj! 8)