PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Štiripotni mešalni ventil

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mah ,ne vem....prilagam sliko...

Priložene datoteke
.jpg   IMG_20190527KOPIJA.jpg (Velikost: 60,79 KB / Prenosi: 183)
(28.5.2019 ob 13:35)bozgom Napisal: Pumpo za ogrevanje hiše ti proži sobni termostat. Pumpo za gretje sanitarne vode pa termostat v bojlerju. Rabil pa bi še en termostat na peči, kateri ti izključi obe pumpi, če v peči ni dovolj tople vode.
Črpalka za sanitarno vodo pa naj bo čim bolj enostavna (lahko povsem brez elektronike) Tako bo dobra vsaka, namenjena centralnemu ogrevanju.

Po dolgem času se oglašam,  zanima me kako preprečiti ,da bi v bojler šla pretopla voda. Ne bi rad v novo toplotno pozimi filal 80+stopinje.
Ugasnes pumpo, filas preko mešalnega, montiral tetmostatski ventil
Sonce naj sveti vsak dan!
(22.9.2019 ob 05:12)Hanzi Napisal: Ugasnes pumpo, filas preko mešalnega, montiral tetmostatski ventil

Hanzi  

Hvala za odgovor. Ne razumem, sem bolj trde sorte za razumet  Big Grin Prosil bi ,če mi malo bolj podrobno opišeš oziroma kakšna naj bi bila vezava. Kakšen link.
Ali ima še kdo nasvet?
Vržeš ven 4 potni ventil in na mesto njega daš en tripotni ventil na katerem lahko nastaviš temperaturo vtoka v bojler.
Mi lahko kdo razloži na sliki kako narediti in kako naj to krmilim ?

Priložene datoteke Predogledne slike

Tako zagotovo ne.
Kupiš diferenčnik za 50 evrov in zapiralni ventil za 20. Če je pumpa že v sistemu. Drugače rabiš še pumpo posebej.

Mogoče ima diferenčnik že TČ vgrajen. Čez prst je težko.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
(26.9.2019 ob 07:12)Fery Napisal: Tako zagotovo ne.
Kupiš diferenčnik za 50 evrov in zapiralni ventil za 20. Če je pumpa že v sistemu. Drugače rabiš še pumpo posebej.

Mogoče ima diferenčnik že TČ vgrajen. Čez prst je težko.

Diferenčnik ?
Pozdravljeni.
Bi bila katera od teh dveh shem primerna za mojo težavo oz. priporočate kakšno drugo ?
Komentarji dobrodošli Tongue

Priložene datoteke Predogledne slike

In kaj bi se zgodilo s toplotno, če bo šla vanjo voda ogreta na 80 stopinj?

Vem, da se s spodnjim marsikdo ne bo strinjal, ker so tudi meni govorili, naj ne delam tako, pa se za enkrat odlično obnese.

Zaporedna vezava oziroma po domače: voda iz vodovoda najprej na hladni priključek sanitarne vode bojlerja v stadlerci, potem od toplega priključka sanitarne vode v stadlerci na hladni priključek v v sanitarni toplotni črpalki, od toplega priključka pa naprej na porabnike. Tako imam jaz vezano mojo sanitarno toplotno, je pa majhna 100-litrska. Torej brez kakršnih koli spiral, mešalnih ventilov, obtočnih črpalk. Vse naredi tlak v vodovodu. In tudi ni nobenega poseganja v tak sistem glede na to ali je kurilna sezona, ali ni. Ko je kurilna sezona priteče iz bojlerja v peči ogreta sanitarna voda v STČ in od tu naprej do porabnikov. Ko ni kurilne sezone, se voda v peči pač ne predgreje in vso delo opravi sanitarna toplotna.

Sta pa dva pomisleka. Pri STČ z veliko kubaturo so večje izgube na sistemu (OK, pa saj so tudi, če dela samo STČ). Druga zadeva pa je energent: če kuriš na drva je tak sistem OK, če na olje, pa se sploh ne splača vezati kotla in STČ, ker je olje preprosto predrag energent.
1 ... 4 5 6 7 8 Pojdi na stran 
Iskanje po temi