Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Treba je le še skleniti samoupravni sporazum s Soncem, da bo vsak dan sijalo; pozimi vsaj 14 ur na dan, poleti pa lahko pol manj.
Aja, pa najti osla, ki ti bo tak kredit odobril...
Objave: 928
Teme: 1
Ocena:
13
to norost z IR paneli bi bilo potrebno ustaviti, ne moreš verjet danes mi sodelavec, ki sem ga do sedaj imel za "kompetentnega-do neke mere" pride k meni z srečo v očeh, da je imel obisk s strani IR nategunov in so mu izračunali na licu mesta koliko bo prihranil in kako je to znanstvena fantastika in oh in sploh, tale agresivni marketing bi bilo treba sodno preganjati sploh ker gre za načrtno zavajanje "ovac", ovc je seveda vedno nešteto na razpolago...
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Je kolega prišel s podobno idejo...sem ga samo pogledal in mi ni več razlagal. Folk je v osnovi naiven več ali manj...mnogo več je tistih s predpono več. Torej je potenciala na trgu neomejeno...če si naiven po naravi, te tko nategnejo na vsakem vogalu, tako da verjetno prodajalci imajo že kakšno bazo teh in podobnih potencialnih kupcev :mrgreen:.
Najbolj žalosto je pa to, da tisti ki se naserjejo, da jih je sram priznati in se potuhnejo..podobno kot kakšni piramidni sistemi :lol:.
Ocena:
-189
Popson31, vse na tem svetu pač ne deluje na podlagi logike. Naj ljudje kupujejo famozne IR panele, to je njihova odločitev. Naša legitimna pravica pa je, da govorimo resnico, da so paneli nateg, a vseeno v določenih situacijah čisto uporabni.
Logike ni tako v tvoji nabavi avtomobila, niti v mažah, farbcah, lakih, dišavah, čevljih in cunjah tvoje najdražje (čeprav jo je prav prijetno peljati z bemflnom takole preparirano na kako večerjico in potem...).
A na koncu: ali ni mar denar za med ljudi... če bi ga zapravljali le po čisti logiki in resničnih potrebah, bi ga vsem še preveč ostajalo...
Ocena:
-189
Velika razlika med IR paneli in eloblokom? Oboje je menda uporovno gretje. IR paneli ogrevajo direktno, eloblok pa vodo, ki preko radiatorjev ogreva stanovanje. V stanovanjski lupini je treba dovajati za enako temperaturo enako količino energije, pa na si bo na direkten ali indirekten način. Kje so razlike in koliko me res zanima....
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
@kadotr velika razlika je med to temo in temo o eloblocku katera je tekla enkrat lani, kjer je bila debata o razliki med TC in eloblockom. Prva in ocitna razlika je zacetna invensticija. Eloblock z montazo je cca 1500€, IR paneli z vso regulacijo za naso hiso (240m2) najmanj 5k€. Eloblock ogreva vodo, IR paneli pa toploto sevajo in ogrevajo predmete, ne vode in ne zraka. Se ena razlika je, da prodajalci IR panelov obljubljajo letne stroske primerljive strosku ogrevanja s TC ali celo manj. Da pa je v stanovanjski lupini treba dovajati za iste izgube in enako T, enako kolicino energije pa velja za cisto vsako ogrevalno napravo in ne samo za IR panele ali eloblock.
Objave: 394
Teme: 0
Ocena:
0
Popson: ti kar ugotavljaj, maš talent za to. Ostali si pa mislimo kar hočemo. Dejstvo je, da si pisal bedarije, spinaj kakor želiš, ne moreš spremeniti. Saj boš tudi to ugotovil, samo še nekaj Drave bo preteklo. Čao miki, daj si duška.
Objave: 3009
Teme: 16
Ocena:
-633
@cbbx ma pises kar nekaj, seronja en.
Objave: 3800
Teme: 4
Ocena:
17
jaz tudi upam trdit, da so paneli nateg desetletja......
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Ovce je treba redno strič. Ker če jih ne, se na konci niti njenih oči ne vidi iz tiste žoge volne. Poznam primer (čisto blizu) ko je tak nategun prepričal nekoga, da je ven zmetal celo radiatorje. Še dobro, da cevi ni. Nekatere res samo položnica izuči.
Je pa tako, da kdor ima za bmflna ima tudi za panele. In tudi zagovarja nateg. Ali kot so v jugi običajno rekli: ko ima pare, kupa se u moru, koji nema, u lavoru.