PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nov sistem v starejšo hišo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FAE Napisal:razlika v porabi TČ v podobnem cenovnem razredu 10. let stare in popolnoma nove ne mora biti večja kot 3-5% na letnem nivoju, izkoriščanje tehnoloških plinov je 50.let ali več stara tehnologija, ki je v vsem tem času dosegla visok nivo izkoristkov in so tako razlike minimalne. Čudežev tako ni za pričakovati...

Ajaj, ne govori neumnosti! Že razlika med starim in novim Mitshubishi zubadanom je več kot 25%, če pa primerjamo npr. Stari zubadan z Nibe 2120 je ta razlika preko 50% Idea
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
50%? Petdeset? V porabi? Pomeni da karikirano stara porabi 1000 letno, nova pa 500?
Fery Napisal:Kako piz.. realen, če sredi mraza izklapljaš TČ in prižigaš klimo?.
Ne vem no- včeraj je bila najnižja temperatura v dnevni 22,9 ob 7 uri zjutraj in najvišja 24,5 okrog 16 ure (zahodno sonce). Klima je delovala od tam nekje 21 ure do tam 11 ure. Podobno je prej delovala TČ. V kuhinji so podobne temperature. Po hiši hodimo v kratkih rokavih.Pa je včeraj bil daleč najhladnejši dan.
Drugače je pozimi, ko so dnevi krajši in noči daljše. Sedaj je pa noč tako kratka, da se prostori ne ohladijo opazno in sonce še relativno dovolj nizko da še sije skozi okna (Še malo, pa bo na okna padla sence strehe).
Lahko si prepričan, da ne bom na mrazu. Mi ni treba biti :mrgreen:
Ne, tako drastične razlike pa vseeno ni! z dobro napravo imaš letni strošek npr. 500€ z slabšo 800€ kar je še vedno "ugodno" čeprav je poraba kar 60% višja.
ps. pa obe so lahko nove, samo različnih znamk in jasno različne cene Idea
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Hvala spet za infote.
Danes menda pride mojster, vgradilo se bo Kronoterm zadeve zrak-voda.
Kronoterm ni slab, če vzameš v zakup da malce šepa pri logiki odtajanja in te ne motijo nedodelani detajli, je to dober nakup. Pa še Slovenski proizvod je.
Seveda pa to ni univerzalna naprava, kar pomeni da ni ravno idealna izbira za vsako lokacijo in vsak ogrevalni sistem.
csamo001 Napisal:Ampak naračunan SCOP iz pretekle porabe plina pa dobro zgleda, ne?
Mi lahko zaupaš koliko manj kWh bi porabil, če bi se namesti plina ogreval z električnimi grelci. Ker bi rad, da so podatki kolikor je mogoče točno bom na novo izračunal SCOP ko mi boš povedal % prihranka. Že v naprej hvala.
Točen SCOP izmeriš, da z napravo meriš oddano toploto tč in to deliš z porabo tč. Vse ostalo so neki približki, ki lahko da niso sedaj čisto zelo napačni. Si pa upam trditi da je možna napaka komot ranga +-0.5 med točnim SCOP in temi primerjavami, kjer za oddano toploto vzameš nek drug ogrevalni vir, ki si ga uporabljal pred vgradnjo tč. S tem, da na hiši nisi delal nič dodatne izolacije. Če si delal dodatno izolacijo po vgradnji tč pa na tak način sploh ne moreš računati SCOP.
Sem pa pri TČ meril porabo celotne kleti- razsvetljava, dve obtočni črpalki, tri potni ventil, usmerjevalnik, ... Pri plinu pa zgolj porabo plina v peči.

Četudi je razlika SCOP 0,5 to ni tako pomembno. Še vedno je soliden in v rangu TČ na talnem ogrevanju.
bozgom Napisal:
csamo001 Napisal:Ampak naračunan SCOP iz pretekle porabe plina pa dobro zgleda, ne?
Mi lahko zaupaš koliko manj kWh bi porabil, če bi se namesti plina ogreval z električnimi grelci. Ker bi rad, da so podatki kolikor je mogoče točno bom na novo izračunal SCOP ko mi boš povedal % prihranka. Že v naprej hvala.

Daj nehaj glumit, pa si omisli kalorimeter, ali pa merilnik pretoka in sonde ter iz dT računaj pridelano toploto ter to deli s porabljeno električno energijo, da prideš do COP oziroma SCOP. Vse drugo je gluma za tebe in vse ostale, ki se jim ljubi, da berejo tvoje sranje.
sassapo Napisal:Kronoterm ni slab, če vzameš v zakup da malce šepa pri logiki odtajanja in te ne motijo nedodelani detajli, je to dober nakup. Pa še Slovenski proizvod je.
Seveda pa to ni univerzalna naprava, kar pomeni da ni ravno idealna izbira za vsako lokacijo in vsak ogrevalni sistem.
Kronoterm skoda da nima, njihovega produkta v inverterski verziji, saj so trenutno skoraj vse naprave inverter. Koliko je pa kaj sparoven Kronoterm v praksi, napram klima izvedenkam?
csamo001 Napisal:Daj nehaj glumit, pa si omisli kalorimeter, ali pa merilnik pretoka in sonde ter iz dT računaj pridelano toploto ter to deli s porabljeno električno energijo, da prideš do COP oziroma SCOP. Vse drugo je gluma za tebe in vse ostale, ki se jim ljubi, da berejo tvoje sranje.
Če si namontiram kalorimeter in bom izmeril SCOP 3,8 naračunal sem ga pa 3,7, boš potem moje prispevke izpisoval ter za izpise skrbel kot za dragoceno zbirko? :lol: :lol: :lol:

Drugače pa- bolj točna je zagotovo metoda s kalorimetrom. Če pa nič ne spreminjaš na toplotni zaščiti objekta in ne spreminjaš režime ogrevanja pa je primerjalna metoda med energenti dovolj točna za normalno rabo. Vsekakor bom vedel, kakšna je razlika med leti. Če pa še pogledam kakšne so povprečne temperature med ogrevalno sezono pa bom vedel, če je TČ postala bolj "potratna". Kljub sranju brez kalorimetra in s kakšnim stotakom več na računu :mrgreen:
tadej90 Napisal:
sassapo Napisal:Kronoterm skoda da nima, njihovega produkta v inverterski verziji, saj so trenutno skoraj vse naprave inverter. Koliko je pa kaj sparoven Kronoterm v praksi, napram klima izvedenkam?

Kaj se ni govorilo, da neke korejce prepakirava?
bozgom Napisal:
csamo001 Napisal:Daj nehaj glumit, pa si omisli kalorimeter, ali pa merilnik pretoka in sonde ter iz dT računaj pridelano toploto ter to deli s porabljeno električno energijo, da prideš do COP oziroma SCOP. Vse drugo je gluma za tebe in vse ostale, ki se jim ljubi, da berejo tvoje sranje.
Če si namontiram kalorimeter in bom izmeril SCOP 3,8 naračunal sem ga pa 3,7, boš potem moje prispevke izpisoval ter za izpise skrbel kot za dragoceno zbirko? :lol: :lol: :lol:

Drugače pa- bolj točna je zagotovo metoda s kalorimetrom. Če pa nič ne spreminjaš na toplotni zaščiti objekta in ne spreminjaš režime ogrevanja pa je primerjalna metoda med energenti dovolj točna za normalno rabo. Vsekakor bom vedel, kakšna je razlika med leti. Če pa še pogledam kakšne so povprečne temperature med ogrevalno sezono pa bom vedel, če je TČ postala bolj "potratna". Kljub sranju brez kalorimetra in s kakšnim stotakom več na računu :mrgreen:

Baš mi dol visi, če sebe farbaš, če pa folk kupi tvoje debilizme, pa si je konec koncev tudi sam kriv.
@Csamo001 koliko dodane vrednosti so forumu doprinesli nekaj tvojih zadnjih prispevkov? Pol pa meni očitaš, da pišem sranje in debilizme. Stojiš mogoče pred ogledalom?
1 ... 6 7 8 9 10 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi