PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Nov sistem v starejšo hišo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pentax Napisal:Noben od nas ne ve kako ti ogrevaš danes in kako si do včeraj. A podatka o pridelani toplotni energiji nimaš nikjer v meniju od tč? Porabljeno el. energijo za tč verjetno meriš z odštevalnim števcem, da imaš točen podatek?
Sem že večkrat napisal- prej sem se ogreval na plin, od septembra pa se na TČ. Podatka o pridelani toploti ni. Se pa ni kaj spremenilo na ovoju stavbe ipd. da bi lahko bila sedaj poraba nižja. Kvečjemu bi lahko bila višja.
Porabljeno energijo pa merim za celo klet. Torej je neto poraba za TČ in OČ še za nekaj kWh manjša.
Primerjava napredka TČ in hladilnikov je zgrešena, ko upoštevaš, da je velika večina prihranka energije pri novejših hladilnikih/zamrzovalnikih le posledica res dosti boljše/debelejše izolacije.
Ne vem kaj se trudiš @UDO1? Sem že prej zapisal, da je TČ čudežen stroj, kateri se je zgolj v desetih letih razvil v večno tehnično superiornost in se nikakor in niti pod razno ne da karkoli na njej izboljšati.
V desetih letih? Hmm pa ravno sem včeraj sem bral, kako so nekateri američani že 40 let na TČ, v tem času pa 3 zamenjal. Ampak bo že tvoje držal, samo predaleč iz kure ne smeš pogledat...
bozgom Napisal:
Fery Napisal:Klima in lojtra sta kaj točno? Zamrzovalne naprave?
Nah, samo TČ imaš.

Dnevno povprečje 4,57 kWh za klimo in dnevno povprečje 1,34 kWh za lojtro (deluje le nekaj ur dnevno). Bom dodal k letni cifri 50 kWh, če bom za sanitarno vodo preko poletja porabil toliko, kot sem ocenil da bom. Samo, da boš srečen :lol: :lol:
Plus še mraz prištej v preostalem delu bajte.
Plus, plus ...
Prav imaš, treba je šprarati, pa naj košta kolikor hoče.
A nimaš ti SE?

Pri nas smo spustili mačko na prosto, kar pomeni, da je dvižno drsna odprta cel dan, TČ pa posledično vrti cel dan. Jebi ga, nas je pač pet, ne štirje in vsak ima svoje navade. Tudi želje najmanjših moramo upoštevati.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
bozgom Napisal:Pa ja, v tem mrazu imam vklopljeno klimo da je v dnevnih protorih toplo in električni grelec v lojtri za kopalnico.

Mislim, kaj vse ljudje ne skombinirajo! Imam TČ in klimo in zalogovnik, podobno kot ti @bozgom, pa mi na kraj pameti ne pade, da izklopim TČ in "laufam" klimo in el. radiator! Pripreš termostatske ventile, ali pa kakšno vejo ogrevanja, če ti je že ravno prevroče (kar je prednost TČ in zalogovnika).
Kot je napisal @fery, temp. razlike po "bajti" imaš verjetno "ubitačne"! Jao! :roll:
Glej @Simek in @Fery- sem napisal, da se 19.4 izključil gretje ker je pač bila terasa ves čas odprta in vsa okna na kip. TČ je pa itak delala le med 22/23 in 10 uro na 32°C, koliko je minimum za DV. Torej dodatno ogrevanje ni bilo več potrebno. Sedaj po večerih vključim klimo če je potreba (od izklopa TČ je mogoče delovala 4x). Če bi se boljša polovica ali kateri od otrok pritožil ali meni kaj ne bi bilo všeč bi pač moral stopiti v klet in nastaviti TČ zopet na auto. Elektrike bi itak porabil enako ali še manj kot seda s klimo in lojtro.

Drugače pa- klimo sem imel pred TČ in prav pride poleti za hlajenje in v takšnih obdobjih za ogrevanja. Se pa tako klima kot lojtra napajata preko vtičnice TP Link z WiFi nadzorom, čsovniki in merilnikov porabe ter števcem delovnih ur. Tako da bom tudi to vključil v letno porabo energije za ugodno klimo v prostorih.
Bozgom: no no, sej bo. Mal ciklas ampak dobr pesnis, ni kaj. Drnc, da te se mal poetiketiram.
Glej @cbbx sem te prosil da na dveh enostavnih grafih najdeš vsak kakšno razliko med njima, pa tega očitno nisi zmožen. Mogoče je bil problem to, da je sta na enem grafu bili dve lomljeni črti, na drugem pa zgolj ena. Saj razumem, da je res težko, če imaš na eni strani dve črti, na drugi pa zgolj eno. Pol pa vidi razliko med grafi, če moreš.
Če se ne znajdeš niti iz sličic, kako naj pričakujem, da se boš znašel med številkami ali črkami. Ali, Bog ne daj, razumel zapisano.
Niti pogledal nisem. Tebe razumeti mi ni ravno prioriteta. Že brati te je težko, si kot nemci v nogometu, na koncu moraš imeti prav (oni si ponavadi zaslužijo), vedno. Tko da, kvačkaj dalje. Enkrat bo že nekaj iz tega.
Tako je, kot sem napisal. Vsak potvarja podatke, da se na koncu lahko malo pohvali.
Jaz sem seveda kontra čudak, zato izdatno hladimo hišo in jo hkrati ogrevamo. Navsezadnje gre za strošek enega kofeta dnevno, a res mislite, da se gre za to sekirati?
Udobje je udobje, da košta pa verjetno ni treba povedati?

Bozgom, SE imaš?
Glej @cbbx ti se nenehno nekaj usajaš nad mano. Ko pa ti sam postavim kakšno vprašanje pa nanj nočeš/nisi znaš odgovoriti. Daj me enostavno na ignore, če nisi sposoben normalne komunikacije. Torej, ko boš naslednjiš levo zgoraj videl zapis @bozgom ga enostavno preskoči. Bo veliko boljše za celoten forum in vse sodelujoče.
Fery Napisal:Tako je, kot sem napisal. Vsak potvarja podatke, da se na koncu lahko malo pohvali.
Potem jaz nisem vsak. Kar posredujem ni namenjeno moji hvali ampak skušam biti kar se da realen. Še itak bi me nekateri najraje utopili v žlici vode, ker se brez razmisleka ne strinjam z njimi. Če pa bi ob tem našli še kakšno nedoslednost v številkah ali Bog ne daj, kakšno laž bi me pa itak z besedami živega odrli iz kože. :lol: :lol:
Kako piz.. realen, če sredi mraza izklapljaš TČ in prižigaš klimo?
Pri nas je bolj mraz kot januarja. Ne najdem niti enega vzroka, da bi prekinil avtomatiko ogrevanja.
Ok, jaz jo popolnoma nikoli ne izklopim, le termostat bom dal na 22 stopinj. Kar pomeni, da bo tudi junija, julija in avgusta ogrevanje delalo kar nekaj časa.
Ampak naračunan SCOP iz pretekle porabe plina pa dobro zgleda, ne?
1 ... 5 6 7 8 9 ... 12 Pojdi na stran 
Iskanje po temi