Objave: 253
Teme: 8
Ocena:
0
Primerjava napredka TČ in hladilnikov je zgrešena, ko upoštevaš, da je velika večina prihranka energije pri novejših hladilnikih/zamrzovalnikih le posledica res dosti boljše/debelejše izolacije.
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Ne vem kaj se trudiš @UDO1? Sem že prej zapisal, da je TČ čudežen stroj, kateri se je zgolj v desetih letih razvil v večno tehnično superiornost in se nikakor in niti pod razno ne da karkoli na njej izboljšati.
Objave: 253
Teme: 8
Ocena:
0
V desetih letih? Hmm pa ravno sem včeraj sem bral, kako so nekateri američani že 40 let na TČ, v tem času pa 3 zamenjal. Ampak bo že tvoje držal, samo predaleč iz kure ne smeš pogledat...
Ocena:
0
Glej @Simek in @Fery- sem napisal, da se 19.4 izključil gretje ker je pač bila terasa ves čas odprta in vsa okna na kip. TČ je pa itak delala le med 22/23 in 10 uro na 32°C, koliko je minimum za DV. Torej dodatno ogrevanje ni bilo več potrebno. Sedaj po večerih vključim klimo če je potreba (od izklopa TČ je mogoče delovala 4x). Če bi se boljša polovica ali kateri od otrok pritožil ali meni kaj ne bi bilo všeč bi pač moral stopiti v klet in nastaviti TČ zopet na auto. Elektrike bi itak porabil enako ali še manj kot seda s klimo in lojtro.
Drugače pa- klimo sem imel pred TČ in prav pride poleti za hlajenje in v takšnih obdobjih za ogrevanja. Se pa tako klima kot lojtra napajata preko vtičnice TP Link z WiFi nadzorom, čsovniki in merilnikov porabe ter števcem delovnih ur. Tako da bom tudi to vključil v letno porabo energije za ugodno klimo v prostorih.
Objave: 394
Ocena:
0
Bozgom: no no, sej bo. Mal ciklas ampak dobr pesnis, ni kaj. Drnc, da te se mal poetiketiram.
Ocena:
0
Glej @cbbx sem te prosil da na dveh enostavnih grafih najdeš vsak kakšno razliko med njima, pa tega očitno nisi zmožen. Mogoče je bil problem to, da je sta na enem grafu bili dve lomljeni črti, na drugem pa zgolj ena. Saj razumem, da je res težko, če imaš na eni strani dve črti, na drugi pa zgolj eno. Pol pa vidi razliko med grafi, če moreš.
Če se ne znajdeš niti iz sličic, kako naj pričakujem, da se boš znašel med številkami ali črkami. Ali, Bog ne daj, razumel zapisano.
Objave: 394
Ocena:
0
Niti pogledal nisem. Tebe razumeti mi ni ravno prioriteta. Že brati te je težko, si kot nemci v nogometu, na koncu moraš imeti prav (oni si ponavadi zaslužijo), vedno. Tko da, kvačkaj dalje. Enkrat bo že nekaj iz tega.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Tako je, kot sem napisal. Vsak potvarja podatke, da se na koncu lahko malo pohvali.
Jaz sem seveda kontra čudak, zato izdatno hladimo hišo in jo hkrati ogrevamo. Navsezadnje gre za strošek enega kofeta dnevno, a res mislite, da se gre za to sekirati?
Udobje je udobje, da košta pa verjetno ni treba povedati?
Bozgom, SE imaš?
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ocena:
0
Glej @cbbx ti se nenehno nekaj usajaš nad mano. Ko pa ti sam postavim kakšno vprašanje pa nanj nočeš/nisi znaš odgovoriti. Daj me enostavno na ignore, če nisi sposoben normalne komunikacije. Torej, ko boš naslednjiš levo zgoraj videl zapis @bozgom ga enostavno preskoči. Bo veliko boljše za celoten forum in vse sodelujoče.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Kako piz.. realen, če sredi mraza izklapljaš TČ in prižigaš klimo?
Pri nas je bolj mraz kot januarja. Ne najdem niti enega vzroka, da bi prekinil avtomatiko ogrevanja.
Ok, jaz jo popolnoma nikoli ne izklopim, le termostat bom dal na 22 stopinj. Kar pomeni, da bo tudi junija, julija in avgusta ogrevanje delalo kar nekaj časa.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Ampak naračunan SCOP iz pretekle porabe plina pa dobro zgleda, ne?