Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Mislim, da se precej pretirava s temi domnevnimi nevarnostmi......
Pred več desetletji so me pri strojništvu učili, da se vse konstrukcije delajo s faktorjem varnosti. In ta faktor ni v % ampak v mnogokratnikih.
Zagotovo tudi stavbe niso narejene brez konkretnega faktorja varnosti.
Zato menim, da tisto štemanje 2 cm v globino ne predstavlja nobene nevarnosti.
Na viaduktu Ravbarkomanda je zunanja plast betona že odpadla, ker je betonsko železo že konkretno prerjavelo, pa statiki pravijo, da praktično nobenih slabitev ni ........
Objave: 647
Teme: 0
Ocena:
5
Beton zunaj armature je zgolj "zaščita armature".
Je pa fajn biznis tist brusit pa barvat vsake 2 leti.
Višinska dela=najboljši šiht ever.
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Fery, saj ti ni treba brati, če nočeš. Odgovoru si se izognil, sem pričakoval. Ker bi potem moral priznati, da tudi Fery MORA vsaj delat po reglcih, če že na cesti z volanom noče.
Vizuelno sprejemljivo rešitev sem napisal tudi jaz. Samolepilni trak, katerega se pokita. Zadeva zadostuje vsem "litanijam" (standardom). Omogoča priklop aparatov do preseka 2,5mm2. Drugače pa, Fery, namesto NIK kanala lahko posežeš še po skobah in PN cevi. Še ena preverjena rešitev, podobno kot NIK kanal. Oboje je pa naravnost fantastično videt na pobeljenem stropu. Podobno, kot bi okna s špago privezoval k okvirju namesto na pante nataknil. Pri oknih perfekcionist, pri ostalem pa...
Štromar se je katerikrat že vprašal, zakaj je statik napisal plato tudi 25cm. Res pa je, da je bila rekuperacija v njej, pa sto tavelikih doz za lampe in usmernike. Vprašanje pa se je vseeno porodilo.
Si pa verjetno že zasledil, da katerikrat napišem, da doma lahko počne vsak kar pač želi. Tudi traparije. Ja, in štrom ni sveti gral, močno pa dvomim, da bi kdorkoli od nas hotel kupiti hišo izvedeno z deli po tvoji recepturi. In ob najdeni taki šlamastiki te tudi nebi reklamiral. V takih primerih pa (se tudi jaz vprašam zakaj) ljudje "grabijo" tiste vejice in pike, zapisane v nekih zakonih in standardih in uveljavljajo "svoje pravice do vrhunsko izvedenega dela (spet po nekih zakonih in standardih). Vidiš tu je razlika v svetem gralu. Pa smo spet pri tistih zakonih, ki naj bi veljali za vse nas. In opozoriti na to, da se "nekaj tako ne dela" ni greh. Kaj pa ti počneš v svojem življenju in ali tak nasvet ali opozorilo upoštevaš, je pa čisto tvoja stvar. Tudi tvoj predlog, seveda v kombinaciji z uporabo PPR kabla (jih še vedno začuda prodajajo) bi v celoti držal vodo. Verjemi, mnogo boljše kot NIK kanal.
Te ne bom več vznemirjal.
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Saj me ne. Upam, da zgolj debatirava. Take debate so zame itak brezpredmetne.
Glavnina forumskega flancanja je rešljiva prej, preden prideš na forum in odpreš novo temo.
Lahko le ugibam, ali so ljudje res tako tumpasti, da ne znajo narediti oz. se ne morejo spomniti reševanja niti najpreprostejših opravil, ali pa preprosto morajo biti sami pred sabo pomembni in drugim dokazati, da znajo kracati po forumih.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 1472
Teme: 4
Ocena:
0
Nea to tak gre, mure bit tudi za flancanje, najpreprostejša opravila, kracanje, spotikanje, ...