PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave "Štemanje" oziroma razbijanje betonskega stropa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, zanima me na kaksen nacin bi se vi lotiti izdelave 1 cm siroke in 1,5 cm globoke vdolbine na stropu. Obstaja kaksna kotna brusilka (oziroma kje mi priporocate da si jo sposodim), ki ima moznost nastavlajnja globine reza? V strop moram vgraditi 6m dolgo cev.

Kaksen drug predlog kako se stvari lotiti?

Sent from my LG-H870 using Tapatalk
Iz katerega materiala je strop? Kakšna naj bi bila globina kanala?
Strop je betonski. Kanal mora biti globok 1,5 cm.

Teh 1.5cm bo zmogla vsaka bormasina s pravim nastavkom..
Če ne boš rezal armature, ni problem.
PVC distančniki, na katere se polaga mrežo le to držijo odmaknjeno od opaža med 15 in 20mm. Odvisno koliko se je po njih (distančnikih in mreži) tacalo. Se pa mrežo velikokrat sreča že po 10-tih milimetrih štemanja. Rezanje z kako flekso pozabi. Ali pa vsaj takrat, ko pri rezanju betona iz reže prileti prva iskrica. Takrat nastopa spet tista klasika, štemarca in gasa. Če je armatura nižje, se da tisto spravit nad njo, vendar je poseg v globino plošče potem že kar precejšen, in če poteka po večji dolžini plošče zna biti kriza. Kaj je pa nad stropom? Oziroma za kaj natanko sploh gre?
Jaz imam Interdiskontova jajca, z dvemi šajbami za utor, nastavljivo globino in nastavkom za sesalec.
Dela kot urca. Res pa si ne znam predstavljati, kako bi po stropu motovilil z njo. Po tleh in po stenah je šlo brez problema.

Če bi rad probal, kar javi. Če se še motor obrne.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Gre za plosco v vecstanovanjskem bloku. Torej je nad plosco se eno stanovanje. Gre za razvod kablov za svetilke.

Verjetno bo najboljsa varianta, da od obstojecih doz do novih pozicij svetilk uporabim kar 0,75mm2 in uporabim 4A varovalko. Svetilke so namrec moci 8W (skupaj 5 svetilk).

Vem da ni v skladu s smernicami ampak bo verjetno edina resitev.

Vseeno pa je potrebno nek minimalni kanal narediti.

Zareži s šajbo minimalno, spehaj žice noter in pokitaj. Za tistih par vatov bo.
Kakšna cev neki?
Verjetno bo tako res najlažje! Hvala
Jaz sem tako storil. Ker nisem scentriral luči nad mizo.
Oz. je miza večja, kot je bila v prvotnem planu. Pa klop namesto stolov. Pa viseče luči namesto plafonjer. Pa...
Ko se oknarji lotijo štroma...
Pravzaprav ko se oknarji lotijo zidanja hiše.
Od kopanja po travi do vselitve. Tudi brez štromarjev. In vseh ostalih.
Ti si kaj takega niti predstavljati ne znaš, kaj šele da bi udejanil.
K meni pa lahko prideš pogledat, kako izgleda, ko en človek postavi hišo sam.
Men super služi tole <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.youtube.com/watch?v=ufCX5XP0HJA">https://www.youtube.com/watch?v=ufCX5XP0HJA</a><!-- m -->
Ali po PS ne smeš dati kabla direktno v beton?

Kaj pa gre tukaj lahko narobe?
1 2 3 4
Iskanje po temi