PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Pohodno neogrevano podstrešje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

imam namen izolirati tla na neogrevanem podstrešju. Rad bi pa vseeno imel podstrešje pohodno, da se gor lahko pospravi kaka krama.

Zanima me katera varianta je bolj smiselna.
Na betonsko ploščo, najprej parno oviro, nanjo pohodne plošče DF 25cm in na vrhu OSB ploščo.

ali
Parna ovira, narediti remelne na sirino cca 80cm vmes položiti stekleno volno, in čez nabiti ladijski pod.

Kaj bi bilo bolje?
Ta drugo, samo namesto ovire zaporo in namesto ladijskega poda Agepan plošče. Ali pa dile z razmakom. Predvidevam, da je spodaj AB plata.
Jaz se bom v oktobru lotil sledeče:
1. Na monta ploščo bom položil parno zaporo
2. Na stene prilepil stiropor deb.10cm v višini 50 cm
3. Položil distančnike (15 cm dolge koščke remelnov 5X10cm in ne celih remelnov), katere bom privijačil v tla/ploščo
4. Med te distančnike bom dal stekleno volno deb. 10cm (sf 0,032)
5. Prečno na smer volne, na distančnike položil in privijačil remelne 5X5cm.
6. Med "zgornje" remelne položil še 5cm stekleno volno (sf 0,032)
7. Vse skupaj pokril z vrteksom
8. Na remelne privijačil lesene deske deb. 2cm

Kar sem računal zase so plošče DF predrage oz je cenejše s stekleno volno, remelni in deskami.
Pa še DF je slabša izolativnost cca (0,038), kar pomeni da bi za isto izolativnost moral dati večjo debelino, edina prednost, ki jo vidim je da ni toliko igranja z remelni Smile
izii81 Napisal:Zdravo,

imam namen izolirati tla na neogrevanem podstrešju. Rad bi pa vseeno imel podstrešje pohodno, da se gor lahko pospravi kaka krama.

Na betonsko ploščo, najprej parno oviro, nanjo pohodne plošče DF 25cm in na vrhu OSB ploščo.

ali
Parna ovira, narediti remelne na sirino cca 80cm vmes položiti stekleno volno, in čez nabiti ladijski pod.

Kaj bi bilo bolje?
1. Prva opcija, namesto OSB pa dile za razmakom in pod izolacijo daš parno zaporo, dobra bo vsaka debelejša gradbena folija lahko pa vzameš kar original Knauf LDS100.

2. V primeru druge opcije, pa najprej parno zaporo nato remelne vmes pa steklena volna (v 2 slojih križno), namesto ladijskega pa dile z razmakom.

Z vrha izolacijo ne smeš čisto zapreti, tam moraš omogočiti paroprepustnost (zgoraj lahko uporabiš tudi "vrteks" folijo šele nato gor dile z razmakom cca 2cm narazen vsaj.
Bi kar tole temo uporabil...

pred leti sem dobil večjo količino volne, katero sem naložil na podstrešju po tleh...

Sestava stropa v mansardi proti neogrevanemu podstrešju je sedaj sledeča:
omet, "slama", deske, klešče od špirovcev, vmes malo stare volne in peska, nato deske, malo betona in nato imam čez 20 - 30 cm volne...

Brez vsake folije kjerkoli, malo sem opazoval in ni videti nobenega kondenza nikjer...

Zgoraj z mrzle strani je izolacija odprta, sem ter tja imam kako desko, da lahko gor hodim...
Ker se je malo že posedlo od hoje razmišljam da bi dodal tam kjer je samo 20 cm dodatnih 10 cm stiropora in čez recimo vrteks foliljo in deske z razmakom...

Je to ok?
Pusti kot je in dodaj nekaj cm steklene volne Big Grin
Zakaj bi bilo slabo čez dat stiropor... to se mi gre, da je malo bolj trdo...
Paropropustnost. Dodaj volno. Za hodit pa uredi tramasto podkonstrukcijo.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
XxRobertosxX Napisal:
izii81 Napisal:Zdravo,

ali

Kaj bi bilo bolje?
1. Prva opcija, namesto OSB pa dile za razmakom in pod izolacijo daš parno zaporo, dobra bo vsaka debelejša gradbena folija lahko pa vzameš kar original Knauf LDS100.

2. V primeru druge opcije, pa najprej parno zaporo nato remelne vmes pa steklena volna (v 2 slojih križno), namesto ladijskega pa dile z razmakom.

Z vrha izolacijo ne smeš čisto zapreti, tam moraš omogočiti paroprepustnost (zgoraj lahko uporabiš tudi "vrteks" folijo šele nato gor dile z razmakom cca 2cm narazen vsaj.

Deske z razmakom verjetno da kroži zrak, da diha? A da bi pa pustil med izolacijo in deskami razmak, to pa ne bi bilo OK,deske pa skup?
Ista figa. Razen če bo razmak konkreten in bos zagotovil čez njega ornk prepih. Lahko pa se ne matraš in enostavno daš namesto desk Agepan DWD.
Da bolj konkretno povprašam.
Kako dimenzijo remelnov bi priporočal? Ter katero izolacijo? Dal bi cca 20 cm.Če gledaš URSA ima imajo stekleno volno z več različnimi številkami recimo SF 32, SF 34....
Pod remelne kakšen filc,da zaduši zvok ob hoji?
Sicer je tega napisanega že veliko, ampak vseeno...
Dimenzijo remelnov boš prilagodil dimenziji steklene volne. Če hočeš imeti 20 cm steklne volne, boš to potem nabavil 10 cm debelo volno in jo polagal 2x - prvič vzdolžno in nato križno, da se plasti prekrivajo. In za to rabiš potem remelne dimenzije 5x10 cm. Na te remelne na koncu privijačiš še colarce ( deske ) z nekaj razmaka, da narediš stvar pohodno.

Številke pri izolaciji SF 32, SF 34 pomenijo njeno izolativnost ( po domače povedano ). Nižja je številka bolj je stvar izolativna.

Če govorimo o izolaciji plošče hladnega podstrešja potem se ne rabiš bati udarnega zvoka zaradi hoje. Podstrešje verjetno obiskujemo bolj izjemoma in če se bo slučajno slišal kakšen korak, ne bo zaradi tega ne vem kakšna tragedija.
Poglej še namensko podstrešno izolacijo v Obiju.
Pozdravljeni!

Sposojam si temo, da ne odpiram nove.

Obnavljam hišo letnik 65 in bi rad izoliral podstrešje. Streha je nova (pločevina s filcem) brez zračnega mostu in izolacije. Podstrešje bo neogrevano in namenjeno odlaganju krame.
Ideja je, da na ploščo položim 20 cm stiroporja in nanj OSB plošče, med stiropor in ploščo pa parno zaporo. Ostrešje bi zaprl s knaufom. Je to ok ali naj naredim drugače?

Hvala za odgovore!
Sam bi na ploščo položil morale, vmes volno, čez navadne oblane deske z minimalno fugo. Nič parne zapore, še manj zapiranja pleha s knaufom, sicer se ti tista cota s spodnje strani pleha ne bo niti občasno osušila.
1 2
Iskanje po temi