PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Sesalec peletov-transporter

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vsa čast. Sam sem obupal (tudi cena peletov prejšnjo zimo je pripomogla). Letos si vgrajujem že drugo TČ. V Domžalah (kjer si me obiskal pred leti) mi od lanske jeseni deluje TČ (monoenergentno), doma pa bo hibrid. To delam letos. Ravno danes sem zakopal za jašek TČ.
Hibrid? Plin / TČ?
@aleks

Aleks hvala, se spomnim mojega obiska pri tebi... Seveda sem tudi sam, sem in tja pomislil na TČ, pa vendar še ni potrebe. Peč mi vsa ta leta dela bp., razen ene svečke, v sami kurilnici imam pretovor rešen iz letnega v dnevni zalogovnik s polžem, torej ostane enkrat tedensko iznos pepela. Edini problem je bil tehle 10m, iz dvorišča v letnega, tisti kos trave v vogalu hiše pač ni moj. Iz kamiona do dvoriščnega prostora imam 2-3 m, iz kupa peltov do sesalca zopet, meter, dva. Veš da sem prej imel puhalnik ( sem ga prodal in sfinanciral tole),samo so me malo ujela leta in lenoba, veš pa da tudi sam rad kaj "poprčkam", evo poskusil s sesalnikom in dela... Celo sam separator dela odlično tako da je bilo prahu okrog zanemarljivo malo, tehle devet ton sem pretovoril v enem dnevu in lahko rečem da se ravno nisem pretegnil. Še majhna izboljšava, dve in to je to. Cene peletov nebom komentiral, ampak če se malo znajdeš. Tako da bo zaenkrat ostalo tako kot je, ne vidim smisla.
cbbx Napisal:Hibrid? Plin / TČ?
ne, polenski kotel in TČ. sicer nisem gotov če bo sploh potrebno kuriti na drva. a ker kotel in hranilnik že obstajata, bo tudi TČ oskrbljena s priključkom na hranilnik. kar bo blagodejno že tudi za hlajenje, saj je premočna za hlajenje. Gre za LG monoblok, ki menda v načinu hlajenja ne zna lepo modulirati (še nisem probal). Za hlajenje bom moral investirat še v verjetno dva ventilkonvektorja.
@aleks LG ti ze laufa? Imas stari ali nov model?
En monoblok je že pregrel zimo (to je pri tamalih dveh), eden pa je še v vgradnji (pri nama s Stanko). Oba sta na R410. Recimo še stari model. Oba je potrebno še spimpat z armaflexom. Tudi pod pokrovi. Lani nisemimel časa, tako da bom letos obe.
Super, hvala za odgovor. Naj ti sluzita Wink
1 2
Iskanje po temi