6.4.2019 ob 08:27
Simek, kar se sveč tiče, lahko komurkoli pridejo prav...
Arbajter, poštarjem so včasih odpirale punce...
Arbajter, poštarjem so včasih odpirale punce...
arbajter Napisal:slovenc8Citat:Pride poštar, pozvoni, se pomenva in mu lepo vrata odprem.Reci da se hecaš!
arbajter Napisal:Ja, vem, ti bi sicer raje poštarki, ampak odpirati bajto nekomu X,...potem ne razumem zakaj imamo vrata na bajtah, zakaj jih zaklepamo za seboj... Po paket sem pa vedno hodil in še hodim na pošto. Ali pa tja pokličem, in mi ga pripeljejo, ko sem doma.
arbajter Napisal:Pa nehajte pretiravat s temi odpiranji poštarjem. Video domofon je pri hiši zato, da vidiš kdo stoji pred vrati in mu odpreš, KO SI V BAJTI. Ne vem, zakaj potem sploh delajo protivlomna vrata z raznimi čitalci, RFIDi, E-keyi, Nukeji in podobnim šrotom. Če imamo lahko vse nastežaj odprto. Po eni strani bi vse odprto, po drugi si delamo trdnjave. Čudno vse skupaj, a ne?
arbajter Napisal:Lej, ti kar odpiraj poštarjem na daljavo. V celoti tvoja odločitev, ki ji moram spoštovati. Sama izvedba vrat (in v kaki izvedbi so le ta narejena (protivlomni)) z odpiranjem na daljavo morda res nima povezave, ima jo pa nedvomno z varovanjem premoženja, ki se nahaja za njimi. In načinom odpiranja teh vrat. Ti ta povezava "potegne"? In da velika večina ljudi okrog takega načina odpiranja vrat v svoje domovanje le nima tako liberalnih nazorov. Grem stavit. Pri preko tisoč na zid vrženih domofonih bi se zlagal, če bi zapisal, da se z zahtevo po tovrstnem odpiranju nisem srečal, bi se pa zlagal tudi če bi zapisal, da sem se dva ali večkrat. No sedaj vem, da sta že dva taka.
kadotr Napisal:Prid nas moramo poštarju za paket podpisati. Vedno tudi pogledam stanje paketa (raztrgano, sem sploh naročil, od koga je, ipd.) Ostalo pošto odda pri garaži 50 m proč, da ga vsak dan ne matram do bajte. Dokler ne bo nova tehnologija vse to naredila namesto mene, je ne rabim.
Citat:Ok, še vedno ne vidim povezave, med varovanjem premoženja in svojim zavestnim odpiranjem vrat poštarju, ki ga poznam od mladih nog.Sicer sem imel namen te povprašati po tistem, kar je potem kadotr omenil, pa sem bil raje tiho: kdo ti prevzemnico podpisuje? Režija, prosim, hitro odgovor... A potem naknadno hodiš na pošto? Dvojna pota - smisel odpiranja???
Citat:Vedno se vrata odpro, poštar v vetrolov postavi paket in jih zapre.Kaj pa če jih ne? Nehote? Imaš kontrolo pristopa vdelano na ključavnici vrat???Da vrši preverjanje zaprtosti vrat?
Citat:Saj je vse pod kameram.Z kamerami (vsaj jaz tako pravim) oziroma z posnetkom snemalnika si lahko rit obrišeš. Tak ki gre not, se ti v objektiv kamere ne bo nasmehnil in pokazal belih zob ali proteze, temveč ima preko poveznjeno kapo ali pa kapo s šildom. Od posnetka nimaš uporabnega z izjemo barve trenirke nič. Pa še to z barvo, drži do prvega vogala, ko mojstri zamenjajo cunje. Ali odvržejo lasuljo, brke. Če so se že namenili k tebi. Pa ti sedaj nič ne kontriram, le povem dejstva.
Citat:Glede odpiranja na daljavo v drugih primerih pa tudi ne vidim težav, povezava je med napravo in telefonom kritpirana. Če se povezujem na software pametne hiše je spet kriptirano in pusti le določene naprave. Wifi je zaprt na mac adrese, guest wifi nima dostopa do notranjega omrežja. Tudi, če mi ukradeš telefon, rabiš prstni odtis.Tole tu je čisto out, poznamo vsi, ki se s tem ukvarjamo.
Citat:Če pa kdo pride mimo vsega tega, pa izvoli, pomagam nosit ven.Da se ti ne bo zareklo...
Citat:Na koncu tako (vsaj glede na vlome, ki se zadnje čase dogajajo na tem področju) pridejo v hišo skozi malo bolj skrito okno.Tu imaš v celoti prav. Takile ne marajo publicitete. Vse v tišini, brez odvečnih oči opravijo.
Citat:Edit: mi je žal, da sva spet zapela, škoda besed.Saj se nisva, debatiramo o možnostih in slabostih uporabe teh naprav. Saj to ni nič napak.
Citat:Naj vsak dela kakor mu pašeKje sem zapisal drugače? Saj sem rekel, da spoštujem tvojo odločitev o odpiranju na daljavo.
Citat:@arbajter nekaj moraš tudi upoštevati. To odpiranje vrat na daljavo je pri nas precej novost.Ni res. Vsak protivlomni sistem že desetletja podpira programiranje PGMjev. Če dolžina impulza in napajanje ne ustreza dodaš pač relejček. Seveda ob podpori "vsemogočnega" videa in kamer. Naprej ne bom.
Citat:Koliko gospodinjstev pa uporablja Alexo ali Google Home?V zadnjem letu na vsaki bajti, kjer sem delal brihtne drate.
Citat:Procentualno zelo malo. Podobno je z novodobnimi smart video zvonci.Z procentom se do neke mere strinjam, vendar je zadeva v strmem porastu. Za zvonce se pa ne strinjam. Stvar je v zadnjih dveh letih eksplodirala. Seveda bo na tem mestu vedno polemika o cenah in zahtevah, da za čim manj denarja dobiš čim več. Ampak v to nimam namena zahajat.
Citat:Nima pa smisla zagovarjat samo eno ali drugo.Saj ne, opozarjam na slabosti.
Citat:Vrnimo se na temo. Ima kdo izkušnje s tem sistemom? Zelo malo je zares napisanega na netu:Potem pokliči tja in zahtevaj gospoda Klemna, ti bo znal kaj več povedat o tem ali pa dal na telefon pravega "odgovornega urednika". Ampak si malo zašel ali pa si popustil z zahtevami. Pa ti ni bil videofon z skenerjem prstkov in RFIDom prioriteta? Tole je drat varianta ki ima možnost prenosa slike na telefon. Verjetno si iskal kaj od tega: <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ic.plus/products/ferg-fs1db.html">https://www.ic.plus/products/ferg-fs1db.html</a><!-- m --> Spodaj imaš Downloads in si preberi obširen roman o izdelku - priročnik za uporabo. Je vse več kot podrobno opisano.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.delko.si/sl/intelligent-vid">https://www.delko.si/sl/intelligent-vid</a><!-- m --> ... fs1db.html

Citat:Glede na ceno, tisti prstni skener ni neka hi-tech zadeva, saj so običajne cene takih skenerjev vse po vrsti okrog 400€