PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave JKP Žalec previsoka poraba vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
VO-KA občina Dol pri Lj.
vodarina normirana poraba 14m3 0,5535 7,75
omrežnina oskrba s pitn. vodo 1m3 3,2351 3,24
odvajanje kom. odpadne vode 14m3 0,1551 2,17
omrežnina odv. kom. odp. vode 1m3 2,1196 2,12
okoljska dajatev 14m3 0,0528 0,74
čiščenje odp. kom. in pad. voda 14m3 1,3660 19,12
omrežnina odv. ČN dol 1 4,4000 4,40

cene so brez DDV
Nam jo računajo s porabo okoli 7 m3 na mesec približno 2€ / m3 z DDV. Spodnja gorenjska.
@valhalla, če prav razumem imaš z porabo 7m3, mesečni račun, 14€! "Tuto kompleto"?
Napol zastonj!
@Mr.Fizl, se mi ne da preračunavat! Enostavno! Tako pomembno mi tudi ni! :wink:
simek Napisal:Nope! Samo in izključno voda :!: Smeti je posebej položnica od Simbia! :wink:

Saj bi šel pogledat ceno na m3, vendar je tule težava! V nasprotju z elektriko, ceno vode in vseh fiksnih stroškov, določajo občine (z izjemo DDV), in jih imam na sumu, da ponekod "pokompenzirajo", nizko ceno vode na m3, z višjo ceno fiksnega dela računa! :wink:

Naj nekdo iz drugega dela naše kure napiše CELOTEN znesek za 11m3. Ali pa tam-tam, bo tudi O.K.! Pa bomo videli!

Jaz sem tudi na JKP Žalec. Za lani sem seštel vse položnice in poračun (vse všteto, še DDV, torej končna cena za mene) in sem prišel na ceno cca. 2,3 €/m3. Imam pa meteorno vodo iz strehe speljano v ponikovalnico. Zdaj ne vem, če je že kakšen prispevek na to, če tega nimaš...

Porabimo pa cca. 300 m3 vode na leto. Nas je pa 5.
OK! Tule sem nekoliko nejasno napisal!
Ker ceno vode z vsemi stroški določajo občine in ne država, bi za primerjavo cen, morali primerjati ISTO porabo!
Cena na m3, z porabo namreč PADA!

P.S.JKP Žalec ŠE NE zaračunava meteornih vod! Popisali pa so že kvadrature streh.
Ne, toliko stane voda, približno toliko nato še odvoz smeti. Pri tej ceni vode je tudi pri nas streha speljana v meteorne vode, drugače se doda pavšal površine strehe na komunalno položnico, ne na samo vodo.
Jkpž: voda in greznica na položnici za hišo, kjer ne živimo in je letna poraba 15 m3:
vsak mesec 19,15 eur, od tega voda do marca 0,54 na kubik z ddv, po novem 0,6023 na kubik.

Hiša, kjer bivamo in porabimo cca 13 kubikov (6 oseb v hiši) na mesec: položnica za 36,80 eur vsak mesec od tega 8,34 greznice, 8,5 eur voda.

Se pa pri jpkž vozijo z vedno novimi avti in delovnimi vozili. Tale jana kom.podjetja fino kasirajo fiksni del naših računov, voda jim pa curi mimo....
Ja, dozdeva se mi, da v Žalcu, kljub temu, da nismo na obali, kar "fino" plačujemo tole vodo!

Zanimala me je samo primerjava z ostalimi deli države! (ker je @matofill omenil "draguljarske" cene na obali) :!:
Ker pa ceno določa občina za celotno položnico, iščem za primerjavo, nekoga s porabo cca.11m3/mesečno, iz drugega konca in ne JKP Žalec. Ta vem, da nas "lupi"! :wink:

@lartep, vseeno hvala, tvoja "cifra" se sklada z mojo, samo, da imam jaz kanalizacijo in ne greznice.

P.S. V Žalcu komunala skrbi samo za vodo, zato smeti ne mešajte zraven!Prav tako je to brez odvajanja met. vod s strehe, ker teh JKPŽ, ne zaračunava(poleg tega, da imajo večino vode, speljane v kan. za fekalije) :wink:
@simek: poglej na račun, če ti računajo čiščenje odpadne vode oziroma odvajanje v čistilno napravo. Nam jo.
Mislim, da je pri nas 65 evrov za 12 m3.
In vse ostalo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
simek, če ti bo lažje, tile komunalci so, bolj kot ne, povsod enaki.
Elektro ne zaostaja bistveno.
Fery Napisal:Mislim, da je pri nas 65 evrov za 12 m3.
In vse ostalo.

Identično pri nas z vsemi stroški in štirimi "smetarji".....poraba vode pogojuje strošek kanalščine, prijavljeni osebki pa občinski povpreček kg smeti .... :wink: strošek podoben za elektriko....
valhalla Napisal:Nam jo računajo s porabo okoli 7 m3 na mesec približno 2€ / m3 z DDV. Spodnja gorenjska.

Ko berem te cifre o katerih eni pisejo, se mi prav smeji Smile tud pri nas je 2€/m3. Porabimo pa max 10m3 na mesec.
Saj tudi pri nas sama voda ne znese, niti, € kubik z DDV, samo se potem nakuha z vsemi pritiklinami še precej več kot pri štromu, imaš pa enkrat letno gratis odvoz kosovnih odpadkov ..... :lol:
Mi smo zadnje leto mesečno plačevali 29.68 EUR za 7m3 - JKPŽ...
1 2 3
Iskanje po temi