Objave: 348
Teme: 27
Ocena:
0
Dober dan!
Vprašanje za vse, ki ste imeli kakršnokoli izkušnjo s previsokim računom za vodo. Kakšno leto imamo daljinsko odčitavanje porabe in do zdaj je bila mesečna poraba 7 m3. Za marec pa smo dobili položnico za 22 m3. Takšne količine nismo mogli porabiti. Kakšne so možnosti? Pritožbo bodo verjetno zavrnili s trditvijo, da smo pač toliko porabili. Menim, da je napaka v števcu? Lahko zahtevam, da jim javljam sam mesečno porabo?
Objave: 659
Teme: 7
Ocena:
3
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.jkp-zalec.si/storitve/prijava-stanja-vodomera/103">http://www.jkp-zalec.si/storitve/prijav ... domera/103</a><!-- m -->
Objave: 8193
Teme: 2
Ocena:
14
Brez neke primerjalne meritve bo težko potrditi (ovreči) večjo porabo. Sem dal nekaj podobnega enkrat skozi. Od takrat je na vodovodu za merilnim še en števec. Lahko da pušča kje za števcem.
Objave: 51
Teme: 1
Ocena:
1
ste sigurni da imate daljinsko odčitavanje števca za vodo? ker po večini tega še nimajo po Sloveniji, sploh pa ne za hišne priključke.
nasplošno pa se pavšali zaračunavajo za porabo in se popiše števec recimo 1-2x letno in se dela poračun!
Objave: 1905
Teme: 8
Ocena:
0
Tole imaš ti poračun!
JKP Žalec ima vodomere na daljinsko odčitavanje (vem, ker sem "njihov"), nimajo :!: pa obračuna po dejansko porabljenih količinah! (tole mislim, da velja za hiše, ker števec v bloku, so nam že "peš" hodili popisovat vsak mesec)
Ti plačuješ akontacijo, enkrat letno pa DALJINSKO popišejo in dobiš poračun!
P.S. Verjetno bo tole! Poglej na račun, kjer ti piše, datum zadnjega popisa :!: števca. Pa še sam si napisal, da je kakšno leto od montaže vodomera na dalj. odčitavanje, kar je "taman" za popis.
Saj vem, sem tudi jaz mislil, da gremo s časom hitreje naprej, smo pa še vedno na akontacijah! No ja, vsaj v hišo ti popisovalec ne hodi več! 8)
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
@zupi13
Kot jaz razumem, to "daljinsko odčitavanje" deluje preko bluetooth (ali nekaj podobnega). Torej brezžična povezava, ampak z zelo majhnim dosegom . Torej ne gre za avtomatsko odčitavanje v nek nadzorni center, temveč mora nekdo priti v bližino števca z ročnim terminalom.
Zato odčitavanja najbrž niso mesečna, temveč morda tromesečna, ali polletna.
Torej po vsej verjetnosti gre za poračun!
Če ti pa kaj pušča za števcem, pa lahko sam ugotoviš.
Če puščanja ni, števec stoji "kot pribit"!
Ocena:
0
@homer drži! Dejansko mora priti popisovalec v bližino vodomera, ni pa mu potrebno vstopit v hišo in prepisat stanja. To je vse!
Jaz plačujem poračun enkrat letno.
Tule je OP menil oz. mislil, da daljinsko odčitavanje, avtomatsko pomeni tudi plačevanje po dejanski porabi. Pa to ne drži!
Objave: 951
Teme: 38
Ocena:
0
Danes prišel račun z JKPŽ. 11.marca so izvedli odčitek in naredili poračun.
Objave: 1675
Teme: 1
Ocena:
-2
@zupi13
Obišči stran:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.komunala.info/index.php#">https://www.komunala.info/index.php#</a><!-- m -->
Postani registrirani uporabnik.V bazi je tudi J.P.Žalec. Imaš vse podatke na razpolago,zgodovina,in možnost mesečnega sporočanja.
Ocena:
0
Glede na OP-jevo neoglašanje upam, da ne "razkopava" po bajti in ne išče puščanja! :lol:
Objave: 2018
Teme: 20
Ocena:
4
Ima pa Izola in obala večinoma, kar mesečno odčitavanje števcev iz počasi mimo vozečega avta in večinoma prebere, če pa slučajno ne, pa tisti mesec udarijo 1/12 porabe zadnjih 12 mesecev, potem pa naslednji mesec poračunajo na prav. Samo voda na obali je draguljarsko draga....
Ocena:
0
Nekako se pričakuje, da je voda na obali nekaj dražja, samo kaj je zdaj "draguljarska" cena?
Tule jaz plačam za 11m3 mesečno, 35€. Celoten račun z vključeno kanalščino, odvajanjem, čiščenjem, DDV-jem, itd...
Ni ravno poceni, "tale špas", tudi tule ne! (JKP Žalec)
P.S. Še posebej pa človeka razpiz.., ko ugotoviš, da po uradnih podatkih, komunale v Slo. "izgubijo" več kot tretjino načrpane vode, na zastarelih vodovodih! :? (tole sem nekaj časa nazaj prebral)
Objave: 658
Teme: 6
Ocena:
0
Izgubljanje črpane vode vode ni tak problem, ekološko, čiščenje naših odpadnih voda je drago. Položnica ni poceni, ni pa draga. Verjetno zajema tudi odvoz smeti.
Ocena:
0
Nope! Samo in izključno voda :!: Smeti je posebej položnica od Simbia! :wink:
Saj bi šel pogledat ceno na m3, vendar je tule težava! V nasprotju z elektriko, ceno vode in vseh fiksnih stroškov, določajo občine (z izjemo DDV), in jih imam na sumu, da ponekod "pokompenzirajo", nizko ceno vode na m3, z višjo ceno fiksnega dela računa! :wink:
Naj nekdo iz drugega dela naše kure napiše CELOTEN znesek za 11m3. Ali pa tam-tam, bo tudi O.K.! Pa bomo videli!