PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaz mislim, da se to da lažje doseči s polenom ali dvemi.
In se tega tudi držim.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Medtem ko ti prineseš poleno v hišo in ga naložiš na ogenj, sam že spremenim urnik. Ti boš polena še kar nosili in nosil in nosil, meni pa urnika ne bo potrebno več spreminjati.

Meni TČ omogoča zamik krivulje za dve obdobji na dan. Tako paralelno premaknem krivuljo za 3 enote tam ob polnoči in jo vrnem nazaj ob 10 uri zjutraj. Te 3 enote pomenijo tam 2°C nižjo temp. DV. Na temperaturi prostorov se to znižanje pozna tam 0,5°C, se pa TČ zato manj matra ponoči.
Jaz govorim o COP.
Urnik me ne briga, to sem že povedal. Ogrevanje laufa samo, 24 ur/dnevno s presledki. Koliko presledkov mora, biti računa mašina v dnevni.
To ali jaz vržem poleno ali ne, ne vpliva na ničesar. Ok, na keš ja.
Samo da jih preveč ne vržem. Da mi tisti čeber spodaj ne poleti.
Pa saj jaz tudi govorim o COP. Pa tudi mene (več) ne briga urnik :mrgreen: :mrgreen:
Ok ok.
Za pir bo.
Ok imam dve podobni ponudbi pa bi vas prosil za mnenje:

1. Mitsubishi Electric PUHZ-SW100YAA + MITSUBISHI ELECTRIC ECODAN EHST20C-VM2C ali
2. Viessmann Vitocal 111-S, tip AWBT-M-E-AC split TČ zrak/voda, z 220 l ogrev. vode.

Viessmann je za odtenek dražji, samo ne toliko da bi to vplivalo na odločitev.
Če bi bil tale model Vismanna, potem bi se za njega odločil
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.energopanel.com/produkt/vitocal-200-s-awb-m-e-ac-d08/">https://www.energopanel.com/produkt/vit ... -e-ac-d08/</a><!-- m -->
Drugače pa je moj glas v tvojem primeru za Micko novi model.
Zanimivo, ker kolikor imam jaz cene s sredine lanskega leta v spominu, je Viessman precej dražji.
Sej po napisanem ne veš, kakšno ponudbo so mu dali?
Novi model Micke in Vissman serija 200 imata približno enako zasnovo zunanje enote (kopiranje Nibe-ja). Vissman iz omenjene ponudbe je klasična klima zunanja enota. Lahko pa rečem za njo, da pri sosedu, ki ima montažno hišo, dela zelo tiho.
pentax Napisal:Sej po napisanem ne veš, kakšno ponudbo so mu dali?

Ne, ne vem. Ampak sem imel ponudbo za Viessmana za cca 10 jurjev (kurilnica na ključ, brez bojlerja, če se sprav spomnim). Mitsubishi, če sodim po Popsonovem strošku, pa je par jurjev cenejši. In tudi generalno imam v spominu, da so pri Viessmannu naprave nekaj držaje od teh "ljudskih" znamk a la Mitsubishi.
Ja, sej to razumem. Med vrsticami sem napisal, da brez da avtor posta napiše višino ponudbe, je žal vse ugibanje in zguba časa za vse ki želijo kakorkoli pomagati.
Za viessmann vitocal 200S 10kW, 300L bojler, 46L zalogovnik, sobni termostat vitotrol 200, podstavek za zunanjo enoto, montaza, zagon in ostalo (2x spirovent magnetni ventil, grabbena dela, ves izolativni material in ciscenje) sem imel lani ponudbo cca 9500€. Dobrih 3k€ vec kot za mitsubishija. S to razliko in se nekaj doplacila sem pokril komplet prezracevanje z rekuperatorjem.
Viesmann ima precej veliko ponudbo v vseh kakovostnih razredih. Serija 1, 2 in 3 Seveda vsaka serija omogoča še razno razne izvedbe, možnosti različne opreme...
V najvišjem razredu pa še različne izpeljanke modelov glede na postavitev enote.
Če Viesmann, potem vsaj serija 2, za katero si upam trditi, da je največ kar segment klima TČ ponuja. Serija 1 je bolj ali manj srednja žalost in jo tržijo zato, da so lahko konkurenčni tudi v nižjem razredu, kjer prevladujejo poševnooki.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Nasa TC (mitsubishi 7.5kw) se zadnje dni cudno obnasa. Danes je spet sla ogrevat SV, kljub temu da niso izpolnjeni pogoji za to. T vode v bojlerju je ob zacetku gretja bila 40.6stc, morala bi biti na 37, ker je diferenca za vklop 6 stopinj od 43stc. Prav tako se ze nekaj casa ni zgodil defrost, kljub pogojem zanj. T blizu 0 stopinj in Rh okrog 90%. Nastavitve se niso spreminjale, ogrevanje je vklopljeno 24h vremensko vodeno. Poraba je v mejah normale, v zadnjih 24h je TC delala 12h in je slo 11kWh stroma. Pustim vse kot je, ker ima TC svojo pamet ali je treba kaj prenastavit? Kaka ideja?
1 ... 75 76 77 78 79 80 Pojdi na stran 
Iskanje po temi