PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@Energetik81
Po nemško dimenzionirane in hkrati z riževo pametjo, ker ne vem kako Evropejci to počno, nikdar ne vidijo 100% modulacije, če ima in sme grelec uporabiti...

Kar pa tudi ni slabo, so me tu naučili...
@Energetik tocno to, kar je napisala @JaBK. Ce je TC dimenzionirana na -7, se bodo pri nizjih T vklopili grelci, kar pomeni da nebo delala na 100% ampak sorazmerno manj glede na moc instaliranih grelcev, ki v tistem trenutku pomagajo. Temu primerna bo tudi glasnost. Nevem no, kakorkoli obracam ne vidim smisla, da bi nabavil za razred mocnejso TC. Ce rabim 8kw je to to, zakaj bi jemal 11kw. Sploh, ce sta ob 3F razlicici. Ce se dimenzionira na -8 oz -10, je po moje popolnoma dovolj. So pa vsi novi tipi TC dokaj tihi napram starejsim modelom. Ta novi daikin, je razred zase. Ze mitsubishi je tih, daikin je se tisji. Slisi se samo rezanje zraka propelerja.
Kaj pa se drugače še sliši?
Zanemarimo tisto Thermio.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Stari daikin, ki je pred kratkim crknil sosedu, je bil full glasen. Postavljeno je imel za hiso, pa se je slisala na cesto. Nevem, neznam niti opisat tega zvoka. Ko je sla pa v defrost pa se jo je slisalo na vec kot 50 metrov. Kot star pralni stroj ko gre v centrifugo in povecuje obrate Smile Gorenjeva recimo, sem jo ene parkrat videl pred nakupom TC, se je ob povecanju moci stresla, kot bi ne bila fiksna. V tistem trenutku je tud bila glasnejsa, je pa se delovanje potem umirilo in tekla gladko. Tezko je sodit, ker vsak od nase drugace dojema glasnost in tisino. Nekoga ne moti niti traktor pod oknom, spet drugega zmoti se najmanjsi zvok.
Gorenjeva se je stresla? Torej inverter? To je najbrž samo nalepka Gorenjeva.
Kaj si pa zdaj povedal?
Na koncu koncev, so vse kitajske. Edina razlika je, kje dajo nalepko gor.
Inverter ja, 10kw masina. Ko je po koncanem defrostu visala moc in obrate se je ohisje streslo, kot bi sla v resonance. Je pa baje prepakiran kitajc. Bi jo kljub temu vzel, ce nebi @sassapo rekel, da zunanja enota zacne po letu dveh rjaveti. Sam design in tisti njihov touch krmilnik nista tako sfaljena. Pa tud omogoca vse kar rabim. No imam pa mitsubishija, katerega rezervni deli so baje najdrazji na trgu Wink
To so brezvezni zaključki.
Sem že povedal, katera je v našem kraju daleč, daleč najdražja, najbolj renomirana in svinjsko najglasnejša. Verjamem, da to ni merilo in da se da tudi drugače.
nova Daikinova ht ima glasnost pod 32 db(A) na 3 m razdalje.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Fery Napisal:To so brezvezni zaključki.
Sem že povedal, katera je v našem kraju daleč, daleč najdražja, najbolj renomirana in svinjsko najglasnejša. Verjamem, da to ni merilo in da se da tudi drugače.
Daj no @Fery- če bi te Škot nategnil, bi pa bila tvoja najdražja in najtišja v tvojem kraju. In bi bili vsi zadovoljni - razen tebe :mrgreen: :mrgreen:
Zato pa je bil en sam junak pri prvem kontingentu.
Kasneje se je pa usulo.

Jaz bi bil vseeno zadovoljen. Toliko jih je bilo obljubljenih, da bi bila na koncu vsaka ok.
Eno sočno vprašanje: kdaj so stroški ogrevanja s TČ zrak-voda višji - čez dan po višji tarifi elektrike in ob višjih zunanjih temperaturah, ali ponoči po nižji tarifi, a ob manjši učinkovitosti zaradi nižjih zunanjih temperatur? Tongue

Isti šmorn?
Odvisno od temperatur.
Če je razlike 10 stopinj, potem podnevi.
Plus defrosti. Če ponoči so, podnevi ne, potem ni kaj razmišljati.
DarwiN Napisal:Eno sočno vprašanje: kdaj so stroški ogrevanja s TČ zrak-voda višji - čez dan po višji tarifi elektrike in ob višjih zunanjih temperaturah, ali ponoči po nižji tarifi, a ob manjši učinkovitosti zaradi nižjih zunanjih temperatur? Tongue

Isti šmorn?
Preračunaj si, odvisno tudi od cene VT in NT. Hitro je razlika v ceni večja kot razlika v COP.
Ampak v zakup moraš vzeti pri gretju v NT tudi večji hrup in višje temperature ogrevalne vode, saj moraš v tistih urah nadoknaditi celoten dnevni primankljaj.
Če greš v te detajle se lahko vprašaš tudi, kaj je z naprezanjem in življensko dobo v enem in drugem primeru... pa verjetno še kak faktor.
Pri meni greje 24h/dan takrat, ko rabi. S tem se ne obremenjujem in ne prilagajam svojega življenja TČ (da bi se morali tuširati vedno ob istih časih, da se ne bi bal, da bo tople vode zmanjkalo itd...)

Veliko več boš naredil, če boš bojler zgoraj pokril s starimi dekami, ker so vsi po vrsti preslabo izolirani. Imam senzor med bojlerjem (torej iznad njegove izolacije) in pod temi dekami: kaže mi čez 38°C. Če ne bi bil dodatno pokrit bi šlo to v njegovo okolico (sicer še vedno v hišo, ampak s slabšim Cop kot pri ogrevanju s talnim).
1 ... 72 73 74 75 76 ... 80 Pojdi na stran 
Iskanje po temi