PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Povratek v kotel ter zagon obtočne črpalke.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preveri nastavitve:
S3.14 (obtočna črpalka kotla - čas delovanja): vpisana vrednost bi morala biti 300.
S3.16 (obtočna črpalka - način delovanja): vpisan način mora biti 1.

V meni servisnih nastavitev se vstopi z kodo 0001.
Sid3 Napisal:Ob zagonu kotla zacne takoj obratovati ne odvisno od temp kotla. Konec obratovanja doloca preostanek kisika ter TDP takrat sta zaprta oba dovoda prim. ter sek. OC se samo zazene na minimalni moci ko kotel doseze 86 ter izklopi 82. Osebno nocem ohladiti kotla do naslednjega kurjena z tem pa neko kolicino energije puscam v kotlu.
Lp
Koliko se ti kotel ohladi v enem dnevu in koliko v dveh?
Atack ima tudi tvojo logiko, se za par stopinj visjo. Jaz pa se kdo smo zadevo znižal, jaz na 65. Naslednji dan ima še vedno kakšnih 50, čez dva dni ima pa v vsakem primeru manj kot 40. Ajd v prvem celo pod 30. Koliko to povzroča kondenza v peči ob naslednjem kurjenju?
Vsekakor manj, kot bi ga pri hladnem kurišču (nekih 18 ali 20 stopinj).
Se spomnim prvega kurjenja. Tekel je kondenz iz peči. Potem zgleda da ga je manj pa pepel svoje popije.
Ce gledam konec se pravi OC ne obratuje ce kotel ima manj kot 82. V enem dnevu se ohladi na okrog 60C do 65C. 60C do 30C pa rabi vec casa. Mnogo zunanjih dejavnikov ima vpliv.
Lp
Dobri ste - oziroma imate dobro izolirane kotle. Meni pade v enem dnevu (24 ur) temperatura kotla iz nekje 84° na okrog 40°. Je pa zaključek delovanja kotla reguliran s temperaturo dimnih plinov. Kotel se ugasne, ko padejo na 90°. Takrat se ustavi tudi črpalka. Je pa vgrajeno varovalo, ki požene črpalko če kotel po zaustavitvi preseže nastavljeno temperaturo kotla.
Fantje hvala za vse nasvete, ja zdaj mam nastavljeno da se vklopi pri 65c in drugi dan temp. V kotlu ni nižja od 50c tko da zaenkrat problem delno rešen, ampak bom probal preštuderat nekaj v teli smeri kot pravi gomi ta rešitev bi bila še najboljša.
arbajter Napisal:Preveri nastavitve:
S3.14 (obtočna črpalka kotla - čas delovanja): vpisana vrednost bi morala biti 300.
S3.16 (obtočna črpalka - način delovanja): vpisan način mora biti 1.

V meni servisnih nastavitev se vstopi z kodo 0001.

In kaj bom s temi parametri naredil ?
3.14: Čas, za katerega regulator vklopi obtočno črpalko, ko izmeri porast temperature
v kotlu. Dokler obstaja diferenca med kotlom in povratkom v hranilnik,
je črpalka vklopljena.
3.16: Nastavitev pove, kako deluje obtočna črpalka kotla:
1- STANDARDNO pomeni, da črpalka deluje glede na nastavljeno minimalno
temperaturo kotla in ko je presežena diferenca med kotlom in
povratnim vodom.
2- STALNO pomeni, da črpalka deluje vedno, kadar je temperatura kotla
višja od nastavljene minimalne temperature kotla. Ta način uporabimo za
peletne kotle kadar nimamo tipala v hranilniku toplote.

Predlagal sem le da pogledaš, kaj je z nastavljenima parametroma, ki sta osnova za neko delovanje črpalke. Kaj z nima početi? Namažeš na kruh.
1 2
Iskanje po temi