Objave: 7259
Teme: 15
Ocena:
53
Če že mora bit vidno, bi jaz tisto vzdolžno lego oblekel z vrha v parno zaporo, nad njo pa zadosti volne. Torej z zaporo s poševnin vodoravno do polovice višine lege in nato sklenjeno nad njo. Sicer bo šla para lepo skozi številne špranje v legi in nekje višje kondenzirala.
Skratka eno ornk dodatno picajzlasto delo si si naredil, če hočeš lego in škarje vidne.
Objave: 182
Teme: 18
Ocena:
0
Hvala za odgovor,l sem lego sprva oblekel zato, ker mi jo je krovec impregriral namesto, da bi jo pooblal, kot smo bli dogovorjeni..stara slika,
deske z lege sem pobral stran ,ker mi to ni bilo vsec,poblal, pobrusil lego in na koncu pobarval (ogromno dela,se je pa splacalo..)
ptici ne bodo cufali volne,ce se prvo odlocim za mansardo?
Objave: 12051
Teme: 16
Ocena:
27
Ponavadi ne.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 50
Teme: 0
Ocena:
2
Imam podobno situacijo. Ker sem rabil višino sem zaprl do škarij, lega je vidna. Kjer se stika parna zapora z lego sem zaporo pustil par cm čez.
Zanima pa me, ali zaradi zrakotesnosti parno zaporo posebej nalepim na lego (in kako?) ter nato knauf, ali samo zaprem s knaufom in pokitam rob?
Poslano z mojega MHA-L29 z uporabo Tapatalk
Ocena:
27
Na lego prilepis enako kot na stene. Ce tam nisi tudi tu ne rabis.
Objave: 50
Teme: 0
Ocena:
2
Nikjer se nisem, imam samo parno zaporo zaenkrat. Zato sprašujem kako?
Poslano z mojega MHA-L29 z uporabo Tapatalk
Ocena:
27
Kupis par tub za lepljenje zapore in gasa. Jst odrezem na stiku profil/stena in potem "zasilikoniram" spoj.
Ocena:
53
Takole (glej smrkastično modro barvo na legi):
[img]httpsunichr("58")//iunichr("46")imgurunichr("46")com/0lPRyiAhunichr("46")jpg[/img]
Ocena:
27
Tako na steno ne gre... pa na vidno lego tudi ne.
Ocena:
53
Seveda če je vidno je potrebno potem stik prekriti GK ploščo, dal sem samo ko primer lepljenja na lego z namenskim lepilom.
Tukaj sem pa nalašč povlekel zaporo 1/4 po legi navzgor, kot je nekoč predlagal Žerjavar.
Objave: 182
Teme: 18
Ocena:
0
če prav razumem, dam posebej LDS zaporo še povrhu cele lege in po vsaki strani dol cca 10 cm do predvidene vidne lege (za stike uporabim namenski silikon in ne trak) in potem nafilam izolacijo v špici do že predvidene izolacije(špica mora biti polna izolacije?), hvala lp.
Ocena:
27
Ce gres s folijo cez lego silikona ne rabis. Samo zlepis zapore.
Objave: 1472
Teme: 4
Ocena:
0
Sam lege ne bi ovijal v pz.