PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Lepljenje stiropora

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Palba
Kater del mojega quta nad tvojim vpisom pod točko (3) ti ni jasen ?

Včeraj sem dobil občutek da že vse obvladaš... si mi razložil da obstajajo eps pokrovčki za sidra.

Te bom danes nadomeščal in si drznil tebi zaupati naslednje:
Če je podlaga zanič se jo odstrani (če delaš zase seveda drugače ni panike par sider pa je :mrgreen: ) torej fasado odstraniš in pripraviš kvalitetno podlago za EPS
Glej, se strinjam :!:
Sidra niso potrebna na novogradnji, pri stari fasadi pa so obvezna! (tudi ni proizvajalca, ki bo rekel: na staro fasado sidra NE)

Vpis si naredil na vprašanje @palb-e, notri pa je bil zapakiran odgovor, da SE sidra pri starih fasadah in, da je njegovo razmišljanje o sidranju, popolnoma pravilno! Načeloma, je on tudi tisti ( in tule edini), ki ve, v kakšnem stanju je fasada! Torej (glede na to, da znaš uporabljat odebeljen tisk in podčrtovanje) :!: , bi lahko @palbi povedal, kaj se priporoča pri NJEGOVI fasadi! :wink:

Kar se tiče odstranjevanje stare fasade!
Se ponovno strinjam :!: , vendar norcev, kot sem jaz, ki so šli 300m2 "tolčt" dol, dajat "špric" na vseh 300m2 in pri coklu in špicah ometavat na debelo, ni veliko! Nočeš niti vedet po čem je to! :wink:

P.S. Pa smo še vseeno sidrali! 8)
ex5522....dobr si tole napisal! Smile Se povsem strinjam s tabo! Inpod točko 3 tudi vse razumem!
Jaz hočem samo povedat: Vsak je zase pameten in ve, kam in kako bo porabil svoje €!
Jaz...tudi če bi bila NOVOGRADNJA BI SIDRAL! Smile ...kaj šele pri stari gradnji!! :wink:
Kot sem že večkrat povedal, mi ni škoda dat "za brezveze" dodatnih 500e za sidra (pa če je treba ali ne?) in bom (upam) da, do konec življenja spal brezskrbno glede trdnosti nove fasade na stari.
PIKA. Tukaj jez zaključujem debato! Smile (da ne smetamo za brez veze ta forum)
100 ljudi, 100 čudi! 8)
Si bom malo temo sposodil.
Ali je mogoce kdo uporabljal lepilo gramafas od cinkarne? Namreč sem tik pred izdelavo fasade in ga imam moznost ugodno dobit. Zanima me pa kaksno mnjenje od koga ki ga je uporabljal. Hvala lp
Poznam vsaj 30 objektov narejenih z Gramafasom,vkljucno z mojo bajto.Uporabil sem ga za lepljenje in armiranje,primerljiv z "obicajnimi"fasadnimi lepili,ne more pa se primerjati z lepili visjega cenovnega razreda..npr Starcontac Light ali kaj podobnega.Za dobro ceno dobis precej.
Aha hvala za info. Nikjer nic ne najdem o tem lepilu. In ga bi tudi sam uporabil. Hvala. Lp
Cena mora bit pod 6 eur/vreco.
simek Napisal:Glej, se strinjam :!:
Sidra niso potrebna na novogradnji, pri stari fasadi pa so obvezna! (tudi ni proizvajalca, ki bo rekel: na staro fasado sidra NE)

Vpis si naredil na vprašanje @palb-e, notri pa je bil zapakiran odgovor, da SE sidra pri starih fasadah in, da je njegovo razmišljanje o sidranju, popolnoma pravilno! Načeloma, je on tudi tisti ( in tule edini), ki ve, v kakšnem stanju je fasada! Torej (glede na to, da znaš uporabljat odebeljen tisk in podčrtovanje) :!: , bi lahko @palbi povedal, kaj se priporoča pri NJEGOVI fasadi! :wink:

Kar se tiče odstranjevanje stare fasade!
Se ponovno strinjam :!: , vendar norcev, kot sem jaz, ki so šli 300m2 "tolčt" dol, dajat "špric" na vseh 300m2 in pri coklu in špicah ometavat na debelo, ni veliko! Nočeš niti vedet po čem je to! :wink:
P.S. Pa smo še vseeno sidrali! 8)

Jebat ga zdaj se pa že skoraj strinjava 8) :wink:

Sam mal dodatek palba v začetku ni povedal, da se mu fasada kruši in misli, kar na takšno sranje "lepit" oz pribijat, ker lepilo bo očitno za okras, novo izolacijo.

Kar se tiče tvoje "norosti" ni norost ampak edino pravilno in bi tako moralo biti povsod , če je obstoječa fasada uboga seveda
Tragedija je da je to očitno izjema ne pa pravilo

Kar se sider tiče tvoj žep tvoja sidra samo, če si naredil tako kot si napisal, škoda vloženega dela in časa s sidri pa še toplotni most si povečal ne veliko ampak recimo 100m2 fasade ima sedaj približno !! dodatno na sebi kovinsko hladilno rebro veliko 100x300mm

Sam sem odstranil fasado ne na 40 let stari ampak na 80 let stari zadevi nisem pa nanašal šprica ampak zadevo konkretno opral s " kerherjem" tako, da sem dobil nove stare cigle :mrgreen: in lepil sem s PU ne s cementnim.

Res pa moraš zadevo visokotlačno oprati ne pa zalivati tako kot je sosedu delal "mojster gashi"
pač ko se investitorju ne sanja pol je tudi zalivanje stene oz stolčene fasade super priprava potem pa še najcenejše lepilo trgovinske znamke pa imaš super zadevo .... Je pa bilo baje kar ugodno :mrgreen:
NO, to ni mišljeno, da se res DOBESEDNO DROBI! Smile
Vem, da si pod to besedo vsak po svoje tolmači...samo ni slaba fasada! Najboljš bi pa res bilo z vapotom it čez njo...pa malo pustit, da se posuši, nato oblagat.
Pozdravljeni

Zanima me če ima kdo izkušnje z lepilom Ceresit ThermoUniversal? V trgovini so mi za notranjo izolacijo z grafitnim stiroporjem predlagali jubizol modri,ki pa je še enkrat dražji in me zanima če je res vreden tega

Hvala
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi