S tistimi podatki so uporabniki tu, žal se ne spomnim vseh nick-ov, bil je zdravapamet zraven, merili kalorično vrednost na eni strani in potem stanje v zalogovniku na drugi. Tako so dobili
izkoristek kotla. V igri so bili uplinjak, trovlečni kotel in ltž kotel. Pri polnem kurjenju drva ni pepelnih ali drugih oblog, ker je bil kotel narejen za tak način gorenja. Jaz sem s temi mlini na veter zaključil.
Včeraj, ko sem zapolnjeval zalogovnik z namenskim peletnim kotlom

sem imel TDP 83°C, vodo sem dvignil do 67,1°C na vrhu in preostalega 3/4 zalogovnika ranga 60°C.
TDP se meri v sredini cevi, tam kjer so TDP najvišje. Pokuril sem ranga 8kg pelet (dobro vrečo na dva dni) / 40kWh, kolikor naša hiša potrebuje za 300l tople SV in 24 ur vzdrževanja na 22°C pri povpr. zunanji temp. včeraj / danes okoli -1,5°C.
Z izkoristkom kotla in ceno vreče A1 pelet, kupujem kWh za 4c trenutno. Pelete se kupi julija v letu, če jih lahko spraviš kolikor jih potrebuješ.
Kljub majhni porabi smo peletkarji komaj half auto, daleč proč od TČ full auto. Ampak meni paše. Poraba konstantno pribita, ne glede na zunanje temp.