28.1.2019 ob 13:55
@Snapchat ,žal,ne naredi vsak,prej je izjema,kot pravilo.
Snapchat Napisal:Ja mi je nekaj podobnega že včeraj razlagal en. Da je cokel čist ok. Da so večji problem balkonske plate, ki pa niso izolirane in mraz notri vleče. Te bova izolirala na spodnjem delu pred fasado.Izolacija balkona le na spodnjem delu je stran vržen denar. Če ga že izoliraš potem moraš celega- zgoraj, spodaj in po straneh.
Snapchat Napisal:Hvala, bom pozorna na to.
Čeprav ko sem govorila s fasaderjem ( super zidar iz okolice) je najprej povedal, da okenske odpritne kar nekaj podražijo, saj jih je potrebn obdelati pa materiala gre kar nekaj.. tako da po mojem računa na to.
csamo001 Napisal:Če ima bager dostop, normalno da ti to izkoplje strojno z najožjo žlico. Recimo pri meni ne bi šlo z bagrom, edino v lastni režiji ali pa kramp in šiptar.xavi Napisal:Odvisno, kakšna je situacija okrog hiše (tlakovci, škarpe). Cokl lahko naredijo sami v celoti za male pare, še boljše pa je če pripravijo teren (ročni odkop zemlje, po mojem kakšnih 20 - 30 cm, odstranitev obstoječega kamna), ostalo prepustijo fasaderjem. Cena je tudi odvisna predvsem od tega, kakšna je površina cokla.
Nas je izkop okrog in okrog hiše, širine in globine 1 meter z minibagrom, prišel 400 EUR. Ni teorije, da se tega lotim ročno...
bozgom Napisal:Snapchat Napisal:Ja mi je nekaj podobnega že včeraj razlagal en. Da je cokel čist ok. Da so večji problem balkonske plate, ki pa niso izolirane in mraz notri vleče. Te bova izolirala na spodnjem delu pred fasado.Izolacija balkona le na spodnjem delu je stran vržen denar. Če ga že izoliraš potem moraš celega- zgoraj, spodaj in po straneh.
mdule Napisal:Glede na to, da bodo nova okna, mislim, da nima nobenega smisla odbijati špalete - saj bodo okna ja vgrajena na zunanji rob zidu. Tudi oblačenje špalet v XPS sem zadnjič razumel Feryja, da je vprašanje, koliko smisla ima. Sam bi podložil z XPS-om samo spodaj (ali uporabil debelejše podložne letve).
Dušan
simek Napisal:No, pa imamo še enega (@csamo), ki mu je žal, da ni več balkonov odrezal! :wink:
Tudi tukaj eden! :evil:
Še kdo?