PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Iz 2000L oljna na 300€ s TČ (aka COP 7)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:@bohinc, koliko postov so tebi že izbrisali......
Ne morem pomagat, če ma kak mod ki oglašuje drugačnost, alergijo na le to :lol:
Važno, da tolerira vse ostale, ki ne sledijo temi, ali spada v njo... Idea
Politka pač, kot na državni ravni... :mrgreen:
In kdor je proglasil Cop 7 climbu, tud nima tko pošlihtan, kot prikazuje počez po forumu... Idea
Kaj čmo... , žvet mormo... in švicat v drugi ''Švici za izbrance'' Cry
Bom kar tu malo ...
A smo slovenci res tako zmznjeni. Sem bil v franciji v decembru in so imeli temperaturo v stanovanju čez dan nekje od 18 do max 19,5 C. Me je zeblo kot, da bi doma v skrinji spal.
Pa lahko še to napišem, da je bil diesel 7 centov dražji kot pri nas.
500 litrov kurjača je 104 eur ceneši kot pri nas z dostavo.
WD 40- količina 400+40 mlilitrov gratis je v trgovini 5,2 eura, koliko je pri nas 8,..?
Minimalna plača je za dve naši. In oni veselo demenstrirajo. Seveda pa so določene stvari dražje.
Kdaj se bomo zbudili, ker nas....................
Vlak za ''budnost'' je odpeljal... Mnogo mest na položajih zasedajo plačani kimavci brez hrbtenic, ter potrebnih predznanj. Le ti vršijo pritisk na zaposlene, kateri v strahu na izgubo še tako slabo plačanih služb, raje molčijo čeprav mnogi z več znanj. Tisti bolj pregnani, pa znajo koristit vse... kar država nudi brez vložka truda-švica, delovne dobe... :twisted:
No jaz sem v Franciji raj poleti, ko je toplo...ter se zašvicaš v ''par'' prelazov , katere odpeljejo v turu :wink: , tud na ''cilju'' [url]httpsunichr("58")//wwwunichr("46")alpedhueznetunichr("46")com/[/url] je kar fajn toplo :mrgreen:
Climb vztrajaj..., podatki niso zanemarljivi, res pa je bolje , če jih drugič daš več v štartu..., da ni različnih ''razlivanj''... :wink:
OP
Prejšnji elko kotel je bil nekaj hudo neučinkovitega, da je bila taka poraba pri 7 cm izolacijske fasade.
Ali pa je tistih 7cm izolacijske fasade naluknjane s toplotnimi mostovi. Zgolj centimetri ne povedo vse zgodbe.

Meni se sicer zdi številka še kar verjetna. Pri nas imamo tudi 5-10 cm fasade, 14cm izolacije v strehi, nazivni izkoristek kotla 85%, pa smo imeli letno porabo KO 1300l, ob gretju na 20C z nočnimi redukcijami, brez gretja sanitarne vode poleti. Tu pa je bilo gretje na 24C plus poletno gretje sanitarne vode, morebiti še kaj večja hiša od naše, tako da se mi zdi poraba 2000l še kar smiselna.
Zakaj ne bi bila ?! Res, kaj bi mel nekdo, če bi lagal..., kot prvo bi sam sebi... !?

Ja en moj post fali, ker nek mod. ne ''premore drugačnosti'', čeprav jo promovira...

- 150m2 ni ravno malo
- izo. 7cm za današnji standard mala... (čeprav najbolj velja!), drugih izgub ne poznamo...
- potreba sanitarne vode (so neznanka), lahko so enormne...
- kolektorji grejejo sanitarno 365 v kolkor je vreme primerno, kar je prej bila naloga kurilca !
- peč ni nujno , da je bila namenska...če je npr. prigrajen gorilc na neko staro je že to lahk par sto litrov razlike Idea
- prehod iz 24 stC notranje pri olju na 20 pri TČ+; ne glede na vir je že to precej razlika v porabi, kdor razmišlja s svojo..., ne tujim...po koprivah !
- zato nekaj nabacivat, izkrivljat (ob slabem branju), kot npr. aka COP 7 je :roll: pri vseh pametnih nasvetih...kot jih ''premorejo'' za bralce ?!

Očitno se zgodovina res malce ponavlja, le igralci so se premenjali...razen moje tečnobe :mrgreen:
Določenim osebam, ki se žal več ne oglašajo , čemu :?: :!: , sem moral secirat porabo znova in znova, pa nisem bil skop v štartu...! En mi je navrgel visok COP, kar sem zavračal, ter dokazal... Ko je taisti napovedal za svojo TČ kaj mu bo pokazal kalorimeter, temu ni bilo tako...; naslednji dan in nadalje se več javljal... :wink: čez čas, še par...?!
Vzrok: prišli ste novi ''igralci' ; na srečo drugačnega razmišljanja , pa tudi drugih firm TČ, kot so se promovirale na forumu kot ''top''
Fery je povozil vse...; vendar za omejene potrebe ! :lol: Pri napovedih Cop mu zdrsne, kot še komu... Idea :wink:
še zdej mi ni jasno, kako ste prišli do COP 7 :?: (Na osnovi porabljenega KO ?.....ah.. :roll: )
...ma pa tip 20° stopinj v hiši, kar je ključni podatek...
no, primerjave je res fer delat pri istih pogojih, 20 in 24c sigurno ni isto.
pa kvadratura ogrevaih površin bi bilo tudi fajn navajat, da se lahko se dobi občutek. v drugo se ne mislim vtikat.
Pri teh primerjavah se običajno jemlje, da je vsaka stopinja več, 5% do 10% višja poraba. Običajno se sicer jemlje 7%. Je pa po mojem mnenju ta odstotek manjši pri dobro izoliranih objektih, funkcija pa je najbrž tudi progresivna; vsaka nadaljnja stopinja pomeni odstotkovno malenkost višjo rast kot prejšnja, ker je višji deltaT.

V danem primeru govorimo torej o cca 30% znižani porabi že zaradi nižje temperature v objektu. Pa smo takoj namesto pri 2.000 l olja, pri okoli 1.500 litrih olja. Če se ob tem upošteva še zelo visoka poraba nenamenske oljne peči za ogrevanje sanitarne vode poleti, kar so nadomestili kolektorji... Pa se s porabo najbrž počasi bližamo samo še 1.000 l na sezono. Torej okoli jurja evrov. Pa smo nekje pri 'zlatem pravilu' 1:3 (TČ:olje).
[quote="climb"][
Kako se izračuna COP ne vem in me prosim ne mešat v to!
Znam pa izračunat, sprojektirat in izdelat različne naprave na področjih elektronike ...

Pri ogrevanju me zanima da bomo na toplem, ter kolikšen bo znesek konec meseca na položnicah. Se pa sprašujem zakaj bi se nekdo moral na forumu lagat (tudi sebi!) ali si izmišljat številke, oziroma trdit nekaj kar ni res. A dobiš kakšno nagrado za to al kaj?? Morda kdo drug plača položnice namesto tebe?? če to ni bolno ..

Zd.
Vse vredu, lepo da znaš izračunat, ne veš pa kaj računaš.
Če bi k porabi prištel še tisto, kar si porabil, da zmanjšaš porabo , bi bil račun drugačen.
Se motim???
Lp.
@Bohinc: o čem ti govoriš? Kateri novi igralci, katere druge firme, ki niso "top"? Kdo se oglaša in podobne? Ne vem, ampak res mi ni čudno če ti kdaj kaj pobrišejo, meni je to vse off-topic (mimo). Ne razumem o čem govoriš, res.
csamo001 Napisal:Pri teh primerjavah se običajno jemlje, da je vsaka stopinja več, 5% do 10% višja poraba. Običajno se sicer jemlje 7%. Je pa po mojem mnenju ta odstotek manjši pri dobro izoliranih objektih, funkcija pa je najbrž tudi progresivna; vsaka nadaljnja stopinja pomeni odstotkovno malenkost višjo rast kot prejšnja, ker je višji deltaT.

meni PHPP vrže ven (torej standardni pogoji):
20 stopinj notri, 1,46L hiša
21 stopinj notri, 1,68L hiša
22 stopinj notri, 1,91L hiša
23 stopinj notri, 2,16L hiša
24 stopinj notri, 2,43L hiša
Cbbx ni čudn, če še v vrsti za TČ nisi..., ter si še mlečen bralec tem o njih...
Poglej kak reklamni blok ob, pod, nad... pa klik kam , kaj kdo prodaja.... ti bo več jasno...na PSS :wink:
To je jasno enim , ki so mel korist od tega...pa bohinca ne morjo in brišejo, eni clo razumejo...
TČ ala Fery bi bla proglašena včasih na propad-odpad, forumsko ''cenjenih piscev, kar jaz , ki sem jim trn v peti od nekdaj..nisem....) Idea
Pol so tu uporabniki (''igralci'') drugih-firm TČ, Hotjet, Hitachi, Nibe, Panasonic...da ne omenjam višjih ranga, ker so ble forumsko pljuvane , če ne zgolj druzga pa cene...s katero je pa Fery vse povozil....! Ter tud to ne morjo več promovirat, ter se ne oglašajo več, redki občasno :wink: jasno?
p.s. mlečni (potencialni igralec )...., kar praš, če med vrsticami ne znaš brat... :mrgreen:
Če se briše, naj se tud post cbbx nad mano, prosim moda...!
Zakaj bi se pa moj brisal? Sem se kaj zlagal, zavajal, žalil ali kaj podobnega? Kdo bi razumel.
JaBK Napisal:
csamo001 Napisal:Pri teh primerjavah se običajno jemlje, da je vsaka stopinja več, 5% do 10% višja poraba. Običajno se sicer jemlje 7%. Je pa po mojem mnenju ta odstotek manjši pri dobro izoliranih objektih, funkcija pa je najbrž tudi progresivna; vsaka nadaljnja stopinja pomeni odstotkovno malenkost višjo rast kot prejšnja, ker je višji deltaT.

meni PHPP vrže ven (torej standardni pogoji):
20 stopinj notri, 1,46L hiša
21 stopinj notri, 1,68L hiša
22 stopinj notri, 1,91L hiša
23 stopinj notri, 2,16L hiša
24 stopinj notri, 2,43L hiša

Uh, potem so to še precej višji odstotki... Od 24 na 20 pa je kar 40-odstotno znižanje.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi