PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Mala Čistilna Naprava

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
10 m od hise. Smrada ni. Samo se pokrov dvignes normalno je malo. Kompresor je v kurilnici tako da ob zaprtih vratih se ga praktično ne sliši.
Experienced Napisal:Kolikor vem je timma firma ki samo prodaja t*****e MČN, sicer me naj kdo popravi Big Grin Treba je vedet da vsi prodajalci niso tudi proizvajalci, eni samo prodajajo ene in iste ali pa dobavljajo iz tujine itd.
In kdo je za tvoje pojme proizvajalec čistilnih naprav v SLO?

Experienced Napisal:Še enkrat za povoznost je primernejša betonska MČN in litoželezen pokrov
Zakaj že? Ali veš da v Sloveniji obstajajo ponudniki, ki ponujajo plastične rezervoarje, ki imajo karakteristike enake betonskim ( povoznost, stabilnost ) vendar so zaradi njihove manjše teže neprimerno lažji za transport in vgradnjo?
No, tule bi še jaz malo dodal. Imam sicer tisto zloveščo kopijo od t..., ampak nimam težav. Peto leto bp oziroma nekaj je vmes bilo intervencije, ampak je bil vzrok v tistem, kar je prišlo vanjo.

Kakorkoli - sem bil pred isto dilemo glede izbire beton/plastika.
Ja, veliko plastike je povozne, ampak beri še drobni tisk. Praktično vsako plastiko moraš sidrat v tla (spodaj betonska plata in jeklene vrvi čez rezervoar), če je nevarnost podtalnice. Sicer ti ob praznenju lahko uide ven Smile (takšna so večinoma navodila).
Pri večini plastike, sploh tiste šibkejše, pa obstaja še ena nevarnost. Tu na forumu ni nihče poročal o tem, ampak so se dogajale nevšečnosti - zasipal se naj bi (spet po navodilih) s peskom in sproti polnile z vodo ob vgradnji. Vse kul. Ko jo pa komunala sprazni, je pa nekatere stisnilo. Rešitev - v pesek dodajat cement Smile .

Ko sem kupoval sam, je bila razlika med plastično in betonsko cca 200€ - seveda sem izbral betonsko, ker vse zgoraj našteto odpade.
LP,
Samojed
Samojed, si vse povedal +1
voyager Napisal:
Experienced Napisal:Kolikor vem je timma firma ki samo prodaja t*****e MČN, sicer me naj kdo popravi Big Grin Treba je vedet da vsi prodajalci niso tudi proizvajalci, eni samo prodajajo ene in iste ali pa dobavljajo iz tujine itd.
In kdo je za tvoje pojme proizvajalec čistilnih naprav v SLO?

Experienced Napisal:Še enkrat za povoznost je primernejša betonska MČN in litoželezen pokrov
Zakaj že? Ali veš da v Sloveniji obstajajo ponudniki, ki ponujajo plastične rezervoarje, ki imajo karakteristike enake betonskim ( povoznost, stabilnost ) vendar so zaradi njihove manjše teže neprimerno lažji za transport in vgradnjo?

Pusti njega. On je itak forumski norček...
@poželenje Ali bi ti že enkrat umiril konje in me nehal napadati po forumu? NITI ENKRAT ko si podal na forumu odgovor, nisi napisal nič pametnega na TEMO, niti enkrat in samo čakaš moje odgovore zato da bi blatil? In kdo je zdaj tu norec? Torej očitno je da ne poznaš pravil obnašanja na internetu.
Vidš @voyager...sm ti rekel. Norček.
@Lust :lol: :lol: :lol:

@Samojed nimam jaz nič proti betonu. Ima svoje prednosti in slabosti. Isto velja za plastične rezervoarje. Le ti načeloma niso povozni oz. so v kolikor nad njimi izvedeš razbremenilno betonsko ploščo. Imaš pa tukaj rezervoar CARAT od GRAFA ki ga uporablja MČN one2clean. Rezervoar ima nosilnost do 12t, ni ga potrebno polniti z vodo ob zakopavanju in kot tak se tudi ne bo sesedel ko bo prazen, ni potrebe po izdelavi podložne ali razbremenilne betonske plošče. Mislim da nekaj podobnega ponuja tudi prosigma ampak nisem siguren. Kar se visoke podtalne vode tiče imaš prav in res obstaja možnost vzgona, ampak samo kadar je podtalna voda višja od nivoja vode v rezervoarju. Ker avtor teme sprašuje posplošeno je prav da se mu predstavijo vse možnosti.

@experienced še vedno nisi odgovoril na moja vprašanja. Predvsem me zanima kaj porečeš na tisto prvo: kdo v SLO je proizvajalec MČN, ker zastopniki in prodajalci ti očitno ne ugajajo
@voyager in kdo izdeluje betonske rezervoarje? Kaj misliš da jih nihče pri nas ne dela?
še T*** jih je včasih uvažal iz tujine sedaj jih delajo sami, kvaliteta betona je pa druga reč že na izgled. Gorec pa jih izdeluje sam, s tem da uporabljajo puhala in krmilnike iz Nemčije, kolikor vem 100% proizvodnje od A do Ž pri nas še ni. večina jih pa samo prodaja in ne izdeluje NIČESAR. Bo šlo?
Bravo. Torej smo razjasnili. Omenjeni izdelujejo betonske rezervoarje v katere vgrajujejo čistilne module, ki jih kupujejo ali direktno iz tujine ali pri slovenskih uvoznikih. Torej ne moremo govoriti o proizvajalcih čistilnih naprav in zato niso nič boljši ali slabši od tistih, ki kompleten sistem z rezervoarjem uvozijo direktno od proizvajalca v tujini.

Ja, zdaj pa bo šlo
In zakaj bi bil tisti ki uvaža komplet MČN boljši ali enako dober? Vprašaj na T*** ali še koga, ti na to vprašanje znajo bolje odgovoriti, tko da ja, razlika vseeno je. Upam da gre.
Tole temo poznaš? Sicer je stara, ampak se veliko uporabnega najde.

[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=6&t=1445&hilit=Mala+%C4%8Distilna+naprava+POMO%C4%8C%21[/url]

Pri izbiri MČN upoštevaj, da je kompresor lahko glasen in ga ne nameščaj v hiši. Ali v posebnem jašku poleg MČN ali izberi proizvajalca, ki ga ima že v sami posodi.
Temo sem prebral celotno, se pa veliko omenja ROTO MČN. Prav tako je tudi ogromno balasta in nekih nepotrebnih postov z nikakršno uproabno informacijo, kot se tudi tukaj očitno začenja Big Grin Glede kompresorja, defenitivno gre iz hiše, ker ne mislim brnenja poslušati celo noč.

Betonska/Plastična: Jaz osebno nimam zadržkov ne pred eno in drugo, vsaka ima svoje pomanjkljivosti in prednosti. Je pa pri večini ponudnikih plastičnih MČN neka nova tehnologija, kjer ni potrebno nobenega sidranja in betoniranja pojsteljica, prav tako pri nekaterih ne rabiš filat vodo med zasuvanjem.

Čakam še ponudbo od GOREC in se bom v 2 tednih odločil za nakup. V tem času bom zbiral in prebiral nasvete.

Hvala vsem, ki ste mi svetovali Smile
Plastična naj ne bo sestavljena iz dveh polovic, spojenih s klipsnami.
Pripni kakšen link na te nove robustne plastične.
a doben pa ne omenja rastlinskih čistilnih naprav?!
sem jih videl že par, delujejo odlično, le prostora rabijo mal več!
pa ne rabiš elektrike, vpihovanja in spremljanja non stop.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi