No, pa nadaljujmo.
Do izpred treh dni je nov/zamenjan Lamborghini ECO 3R deloval, potem pa ...ugasnil. Prižgem nazaj, deloval je še dva dni, vmes pa sem ga večkrat slišal, kako da plamen,/izgubi plamen/da plamen izgubi plamen ... ni bilo tistega konstantnega delovanja, kot bi moralo biti oz. kot je bilo prejšnje dni.
Odločil sem se (končno) poslušati @simek in šel s sodčkom po KO, da speljem cevi direktno v sodček in izločim še zunanji dejavnik - sesalni vod.
Obiskal sem 4 črpalke, nikjer KO, tista, meni najbližja, kjer vem, da ga imajo, pa je bila zaprta zaradi nekega popravila. Sreča v nesreči. Ker sem imel čas, sem se vrnil domov in mi ni dalo miru. Še enkrat sem razstavil sesalni vod, ki je bil "čist ko suza". Btw moj sesalni vod je še tisti star, brez košarice, samo utež spodaj. Evo, sliki:
No, potem pa začnem zadevo vijačiti nazaj in zagledam, da je sesalnca cev (torej tista pomembna, dotok KO do gorilca) malo načeta. Malo premaknem sem in tja ... cuf, poči. Zdaj ne vem, lahko da sem jo včeraj jaz načel, ko sem vijačil s kleščami uvodnico in po nesreči stisnil še cev, s ključem namreč nisem premaknil zadeve.
Pri obeh ceveh potem odrežem par cm, zamenjam uvodnici in sestavim nazaj.
Serviser mi je še nastavil gorilnik z aparaturo. Nazadnje namreč smo ga nastavili bolj na uč in je kar malo sajil se je včeraj videlo (ko sva spotoma zamenjala še dizo za 0.40 velikost).
Torej, ni ugasnil, ker bi se kaj pokvarilo, ampak je moral biti nek drug vzrok. Ena možnost je tudi zapacana fotocelica, do katere je prišlo zaradi nepravilno nastavljenega gorilca/sajenja, tista cev ob izhodu iz cisterne, ne vem ...
Sem pa opazil zdajle nekaj drugega. Glede tega bi predvsem rad slišal vaše mnenje, tole zgoraj je zgolj opis, zakaj imam sum na to, kar bom napisal.
Zadnjič sem zgoraj jamral, da dovodne cevi pod pokrovom črpalke za olje in predvsem črpalka na gorilcu ob mrazu kondenzira.
Če ponovim od zgoraj: cisterna je zunaj, pod zemljo, olje je vsekakor hladno, ni pa se to nikoli dogajalo na starem Bentone gorilniku.
To se je dogajalo, ko je bil pokrov gorilca povsem zaprt in je tesnil. Tako sem ga imel potem zdaj 14 dni spodaj malenkost odprtega in do tega ni prišlo.
No, včeraj sva ga potem, ko smo vse uredili, s serviserjem lepo zaprla. Za test. In zdajle vidim, da ni sledu o nobenem kondenzu.
Vprašanje: Ali menite, da je lahko vzrok kondenziranju ne prehladno olje, ampak to, da je bila dovodna cev za olje pri izhodu iz cisterne res že prej načeta (čeprav v filtru pred gorilcem ni bilo videti zraka...ok, so bili neki mini mini mehurčki, ko je gorilec deloval ampak res ne veliko, serviser je rekel, da je to v mejah normale) in je zraven vlekel ravno toliko zraka - seveda zelo hladnega - da je potem nastajala velika temp. razlika med tem zrakom in temp. pod pokrovom gorilca - posledično je prišlo do kondenza?
p.s.: Zdaj pa, ko zalaufa gorilnik, res ni več niti enega mini mehurčka v filtru.