PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka montirana zraven hiše v Kolesarnici?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Se pa tudi sam vse bolj nagibam da bo zadeva nekje v pralnici, bo pač na tesno vse skupaj moralo bit Big Grin[/quote]

Zd.
Malo poglej kaj nudi Nilan. Rekuperacijo z ogrevanjem.
Prostor poleg hiše,ki bi ga imel tako izoliranega bi:
V njega dal talno z ogrevanjem po želji.
Vse strojne zadeve Ogrevanje, bojler rekuperacija.
Če boš tako naredil, ti ne bo nikoli žal. Priporočam!

Lp.
Če bo zadeva cela s toplotnim ovojem. Ne vidim nobenega problema, da je nebi premaknil izven "utilityja". Ker se zadeva drži objekta sem mnenja da se tak hudo nikoli ne bo ohladilo, da bo noter minus ali podobno.

Sprašuješ po priporočilu toplotne, sam priporočam Dimplex LA 9S-TU. Zelo zadovoljen s ceno, svetovanjem, izvedbo in supportom izvajalca. Ne glede na dan, čas so vedno pripravljen odgovorit, pomagat svetovat.
Mi sicer imamo LA 12S-TU z dodatnim zalogovnikom.

LP
Drozmarin kdo je uvoznik oz izvajalec pri nas ?

Hvala
drozmarin Napisal:Če bo zadeva cela s toplotnim ovojem. Ne vidim nobenega problema, da je nebi premaknil izven "utilityja". Ker se zadeva drži objekta sem mnenja da se tak hudo nikoli ne bo ohladilo, da bo noter minus ali podobno.

Sprašuješ po priporočilu toplotne, sam priporočam Dimplex LA 9S-TU. Zelo zadovoljen s ceno, svetovanjem, izvedbo in supportom izvajalca. Ne glede na dan, čas so vedno pripravljen odgovorit, pomagat svetovat.
Mi sicer imamo LA 12S-TU z dodatnim zalogovnikom.

LP

Uvoznik je Ouček d.o.o. iz Murske sobote in on je tudi montiral. Je pa še na voljo EkoFrank d.o.o. iz Velenja.

LP
Ki sta pa glih Dimplex najdla?
Mitshubishi šraufa vsak kmet. Če kaj crkne. Tudi deli so na voljo v vsakem kiosku.
Dočim Dimplex pa ..., hmmm.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Kako zadeva poteka z Kronotermom... eni pravijo ja, spet drugi da imajo še vedno staro elektroniko....
Miha, za vrata si res majster. Pri TČ pa siliš nekam, kamor ni treba...
Fery Napisal:Ki sta pa glih Dimplex najdla?
Mitshubishi šraufa vsak kmet. Če kaj crkne. Tudi deli so na voljo v vsakem kiosku.
Dočim Dimplex pa ..., hmmm.

Dimplex sploh nima tako majhnega tržnega dela pri nas kot morda misliš. V severovzhodnem koncu naše kure, ih je več kot mick :wink:
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Potem pa lahko.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
sassapo Napisal:Dimplex sploh nima tako majhnega tržnega dela pri nas kot morda misliš. V severovzhodnem koncu naše kure, ih je več kot mick :wink:
Ljudje so zares zanimivi. V naši soseski je en sosed kupil Zubadana. Naslednji mesec sta ga montirala še dva soseda. Podobna stvar je bila, ko je postalo olje predrago in so vsi sosedi prešli na lesne brikete (kot peleti v velikosti okroglih polen). Očitno to, kaj ima sosed bolj potegne kot tisto, kaj bi bilo najboljše zame.

PS seveda sem jaz črna ovca v soseski. :mrgreen: :mrgreen:
kadotr Napisal:Miha, za vrata si res majster. Pri TČ pa siliš nekam, kamor ni treba...

Razvestli me malo Big Grin to čakam oz iščem Big Grin
Bi te, pa nimam možnosti poslati z.s.
Kot pravi sassapo, ...
V SV Slovenije (in tudi drugod)je ogromno dimplexa, največ voda-voda, in zanimivo delajo že kar lep čas.
Sem tudi sam uporabnik te naprave, kar opažam pa je da morda displej ni tako prijazen uporabniku da bi lahko toliko šaril po nastavitvah kot je pri daikini,micki,...
Vprašanje je pa tudi če je to sploh potrebno.
@mihavozi
Nekje marca-aprila te pokličem za predračun za notranja vrata, pa lahko vidiš kako je TČ narejena, če se odločiš za zemlja-voda(pri meni SIK 8 TES), če že ne boš prej naredil.
Seveda pa je možen ogled prej, saj nismo tako daleč Big Grin
kadotr Napisal:Bi te, pa nimam možnosti poslati z.s.

Sem ti poslal ZS
scuba123 Napisal:Kot pravi sassapo, ...
V SV Slovenije (in tudi drugod)je ogromno dimplexa, največ voda-voda, in zanimivo delajo že kar lep čas.
Sem tudi sam uporabnik te naprave, kar opažam pa je da morda displej ni tako prijazen uporabniku da bi lahko toliko šaril po nastavitvah kot je pri daikini,micki,...
Vprašanje je pa tudi če je to sploh potrebno.
@mihavozi
Nekje marca-aprila te pokličem za predračun za notranja vrata, pa lahko vidiš kako je TČ narejena, če se odločiš za zemlja-voda(pri meni SIK 8 TES), če že ne boš prej naredil.
Seveda pa je možen ogled prej, saj nismo tako daleč Big Grin

Glede vrat bomo poštimali v nulo, brez skrbi! Smile kar pa se tiče TČ, pa bom še kar lep čas prebedel na forumu, pa da si mogoče kako mnenje ustvarim še sam Smile
1 2 3
Iskanje po temi