PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Toplotna črpalka, talno gretje, regulacija temperature

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
On rabi odgovor, ne razumeš :mrgreen:.
Fery Napisal:Ok, kaj naj pa mojster reče!? Wtf.

Prodat hišo in novo narediti. Z radiatorji in brez izolacije. To je prva rešitev.

Drugo pa uporabljajo naši. V spalnici je, bolj ali manj, 24 ur dnevno odprto okno na kip.
V otroških sobah pa le ponoči. Tudi pri minus 15. Talno pa pustiš delati normalno.

Meni je logično, da tisti ki mi postavi kakršnikoli sistem (v tem primeru strojne inštalacije) nudi pomoč pri zagonu in pomoč pri začetnih nastavitvah. Enostavno ne moreš biti strokovnjak za vsa področja. Dopuščam pa drugačna mnenja.
Saj sem napisal odgovor. Drugačen ni možen. Hitra regulacija "dobro izolirane bajte" ni možna. Ne glede ali je talno ali radiatorji. Beton in cegu imata svojo vztrajnost.

Take stvari se rešujejo pri projektantih, ne pri monterju toplotne. Malo mnogo prekasno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
bozgom Napisal:
BOBoo Napisal:...vprašanje je bilo le kakšno temp.spuščate v talno v izolirani bajti...
Na TČ je za talno gretje nastavljena omejitev maksimalne temperature vtoka na 45°C. V talno pa gre voda takšne temperature, katera je nižja od 45°C in tako visoka, da je v prostorih žaljena temperatura. Temperatura vtoka tudi ni konstanta ampak se spreminja glede na zunanjo temperaturo.
Torej- kako topla voda se spušča v talno ti za vse variante ne more odgovoriti niti sam Bog.

Seveda je bilo mišljeno, kakšno imate nastavljeno max. temperaturo, oz. da vprašam drugače: kakšno temp vam v talno in radiatorje spušča sedaj, ko so temp. zunaj nekaj čez 0.
Jaz spuščam 32 stopinj v talno. Pozimi, poleti, pri 10 stopinjah in pri minus 10 stopinjah. Za spremembo se ne hecam, res tako delam. V hiši je vedno 24 stopinj.

Kaj točno ti pomagajo ti podatki, mi pa ni čisto jasno.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
BOBoo Napisal:Jest včasih še scat nimam cajta it, ne pa da bi se j.... po forumih..
To pa škoduje zdravju.
Čimprej si porihtaj lajf.
Teenka
Mikrovent, mal zraka spusti v spalnico. Itak pa bi moralo biti obvezno prezračevanje.
1 2
Iskanje po temi