PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Agregat

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verjetno sploh ni problem v strošku, ampak v tem da o tem sploh niso razmišljali ........
Za prej omenjene problemčke za male porabnike je sledeči UPS zanimiva rešitev..
Za par eurov.. Ni vse v megavatih

<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.globalsources.com/gsol/I/Offline-UPS/p/sm/1153035533.htm#1153035533">https://www.globalsources.com/gsol/I/Of ... 1153035533</a><!-- m -->
lenin
Čisti sinus ima vsak generator, tudi tvoj. Če ti nagaja AVR regulator pa sinus nima ravno veliko z njim.
Odpri pokrov na zadnji strani generatorja. Pod njem boš našel AVR regulator. Odvij tista dva vijaka in ga snemi dol. Pod njim boš našel en mali vijak, s katerim se nastavlja delovanje AVR-a. Poskusi ga konkretno zaobrnit (nekaj krogov). V praznem teku generatorja mora biti napetost vsaj 230V, lahko tudi do 240V. In kaj konkretno ti nagaja pri njem?
Sicer pa: z izjemo UPSa za komp in modem se na vse preostale požvižgam. Če je pod streho tisti, ki ob izpadu sam "reče" brrrrrrrmm, UPSa sploh ne rabiš. Pa se lahko kuha, pere, lika, na polno. Še manj pa pritiska tiste knofe 5 metrov narazen...
Citat:Verjetno sploh ni problem v strošku, ampak v tem da o tem sploh niso razmišljali ........
Nerazmišljanje stane...
arbajter Napisal:S.... Še manj pa pritiska tiste knofe 5 metrov narazen...
Osebek (tako si me ti poimenoval), odpiraš nove fronte.
Tkole prepričuješ naj ljudje trošijo Idea
Kok pa to košta, da ni potrebno narest teh nekaj korakov?
Nič do nekajkrat letno :roll:
Da boto tisti, ki jih farbaš k potrošnji vedl kake € na vago postavit :?
Le butcem in lenuhom ni jasno, da se je zdravo sprehodit.
Se pa da na njih zaslužit, če si le dost majhen v samemu sebi.
[url=httpsunichr("58")//wwwunichr("46")googleunichr("46")com/maps/dir/17unichr("46")7398754,-64unichr("46")6687885/17unichr("46")7396777,-64unichr("46")6688698/@17unichr("46")739782,-64unichr("46")6689184,103m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e2]Tule[/url] doli, 15 m pod bazenom je agregat baraka. Notri ene 200+ kVA, nekaj tonska, mrcina od Perkinsona.
Sem prjatlco vprašal, ama zakaj, za vraga, tak huda mašina (agregat)?
O.K., klima, pumpe za bazen, so veliki nonstop porabniki, velika plazma TV, razsvetljava, to je to. Pa sej ne rabte tok :roll:
Pa pravi, mogoče res ne rabmo tok, ampak desc je hotu met.
O.K.
Smile Kako je komaj čakal, da je končno zmanjkalo štroma, da je bil južni del otoka zavit v temo, pa da mi pokaže: sprehodu me je na rob terase in mi z užitkom pokomentiral tistih par, ki so tko kot mi svetili v noč z agregatom.
Eni furamo življenski stil, pa na ločene strani pišemo "želje"/"potrebe". S tem če na nekoga apeliram: razmisli kaj res potrebuješ in kaj si želiš, ne mislim nič slabega.
Seveda pa čist razumem, da je v marsikateri situaciji težko tok reducirat porabo (kWh), da bi bile smiselne baterije, pa da gre teh par jurjev za kej druzga.
Če pa gre, zakaj pa ne? Zakaj že?
Te kdo sili, da moraš imeti agregat?
Sicer pa bi pričakoval od tebe, ki si tako eko zaveden, da spoh ne uporabljaš "pridobitev sodobne civilizacije" (elektika, voda, telefonija, internet, televizija, .........)
(Kaj) Je narobe, če vržem dol glavno varovalko in agregat priklopim direkt v vtičnico (enofazno ali trifazno, odvisno kakšen je agregat)?
Imam v tem primeru povsod po hiši elektriko?
Narobe načeloma nič, nimaš pa nobene zaščite v primeru preboja.
Če imaš enofazni agregat, potem moraš nekje premostit še med ostale faze, pa imaš el. povsod. Pri trifaznem pa tega ne počneš. Za dvofazno vtičnico pa prvič slišim.
Moja napaka ja, sem popravil...
A kakšnem preboju govoriš? O tem kateri lahko nastane pri glavni varovalki, ko se vrne elektrika ali kaj drugega?
Homer Napisal:Te kdo sili, da moraš imeti agregat?
Sicer pa bi pričakoval od tebe, ki si tako eko zaveden, da spoh ne uporabljaš "pridobitev sodobne civilizacije" (elektika, voda, telefonija, internet, televizija, .........)
Kaj sem slabo zapisal, pa da se prebere, da me kdo sili imet agregat? Le arbajter se ponorčuje iz mojga poceni DIY backupa, ki ne ropota in ne smrdi ob vsakem izpadu elektrike, pa sem zapisal mnenje.
Od naštetega ne uporabljam le TV, mobitel pa prvič že leta 89.
Eko :?: :roll:
Mogoče "ekstra cepljen" proti razmetavanju :wink:
Forex Napisal:Moja napaka ja, sem popravil...
A kakšnem preboju govoriš? O tem kateri lahko nastane pri glavni varovalki, ko se vrne elektrika ali kaj drugega?

Govorim o tem, da nimaš varovanja preko fid stikala in če pride do preboja na inštalaciji še veš ne, dokler te ne kresne.
Ok ko bom na vikendu sprobam pa porocam problem je da mi navadna volfram zarnca utripa k hudic na agregatu od soseda ki pa ima prav tako avr regulacijo pa sveti bp. Takoda ostalih naprav niti neupam priklopit...
janipapillon Napisal:Le arbajter se ponorčuje iz mojga poceni DIY backupa, ki ne ropota in ne smrdi ob vsakem izpadu elektrike, pa sem zapisal mnenje.
Zanimivo. Sem pogledal do 6. strani nazaj, pa tega kar trdiš, nisem opazil. A ne bi raje svojih frustracij do arbajterja počistil v temi, kjer so nastale?
1 ... 9 10 11 12 13 14 Pojdi na stran 
Iskanje po temi