PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Oljni kotel in ugašanje črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ne, ni je, 100% ne.

Evo:

<!-- m --><a class="postlink" href="https://imgur.com/a/SIaAxun">https://imgur.com/a/SIaAxun</a><!-- m -->
Tankal cisterno. Pa dvignil vse nečistoče v rezervoarju tudi. Šobo na gorilcu očisti.
@arbajter, preberi od začetka. Šoba je bila 2x zamenjana za 2 različni v razmaku 5-ih dni. Prav tako je bil zamenjan oljni filter (ki je povsem čist).
Btw, prej šoba ni bila zamenjana 5 let, pa se je 4x tankalo vmes.

Zdaj se vzorec spet ponavlja in od včeraj zvečer, ko je okrog osmih začela ugašati in sem jo za nekaj minut popolnoma izklopil (ko sem odpiral gorilec) peč normalno deluje.
Potem pa bo spet prišel trenutek, ko bo začela zafrkavati.

Težko sicer najdem kak vzorec, kdaj se to zgodi, ker ga dejansko ni. Enkrat začne crkavati že zjutraj, enkrat zvečer.

Sem pa bil pozoren na nekaj.
Skoraj zagotovo lahko trdil, da se začnejo težave s pečjo, ko se vklopi 2. ogrevalni krog (radiatorji + talno kopalnice ->regulacija OČ vklopi vklopi 3x dnevno za 2h in dvižni vod je nastavljen na 40 st.

To pomeni, da takrat regulacija od peči zahteva višjo temperaturo in posledično se peč tudi pogosteje vklaplja ... Na 5 min za cca 30 sekund.

Namreč, na 1. krogu, kjer je talno ki je vklopljeno 24/7 zahteva pri teh temperaturah max 27st, v tem primeru se peč vklaplja na 10-12 min za po max minuto.
Kaj pa filter na cevki v cisterni ??
Pa filter v črpalki?
nacek Napisal:Kaj pa filter na cevki v cisterni ??

Vidiš, tega nisem preverjal še nikoli. Grem pogledat, kako to zgleda na moji prastari cisterni ...

Ampak, dajem temu malo možnosti, glede na sedanje ugotovitve.
Zaspanc Napisal:Pa filter v črpalki?

Hm, predvidevam, da je bilo to sčiščečeno ob servisu peči že v štartu. Če pa ne, pa prosim, da mi poveste, kako pridem do njega oz. kje se nahaja.

Če prav razumem. Prvi filter naj bi bil na cisterni, drugi je potem vmes - oljni filter (tista "čašica"), tretji pa potem še nekje znotraj gorilca, na črpalki?
Kaj pa filter na cevki v cisterni ??
V črpalki je mrežica za spucat. Ne vidim detajla tvoje, suntecove imajo pokrov privit s 4 vijaki po vogalih in to je to...
Poišči raje drugega serviserja, da ne bo predolgo mraz v bajti.
@nacek, hvala! In kot sem napisal. Grem zdajle preverit takoj, pa pošljem kako sliko izhoda cevi iz cisterne, če ne bom našel filtra.

@Zaspanc, saj zaenkrat ni mraz, ker od včeraj zvečer, ko sem imel težave in sem jo za 10 min izklopil, spet deluje ...do nadaljnega verjetno. Ker naredil nisem ničesar. Smile
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.petrol.si/zapisi/nasveti-navodila-za-vzdrzevanje-vasega-ogrevalnega-sistema">http://www.petrol.si/zapisi/nasveti-nav ... ga-sistema</a><!-- m -->
Na pomoč mi je priskočil, zaenkrat po tel., strokovnjak (hvala, @plamencek2 !).

Ugotovila sva, da je bila fotocelica prašna in pravi, da je skoraj zagotovo lahko to problem, sploh na podlagi ugotovitev, da zadeva začne nagajati, ko je potrebno več pogostih zaporednih vžigov.

Bomo videli, kaj se bo dogajalo.

Zaenkrat res najlepša hvala vsem za čas in nasvete! Se javim ...
Danes je prvič, da oljni peč laufa 4 dni skupaj, brez napake. Recimo, da je to to.

Zaključek: nazadnje je serviser še enkrat malo zamaknil potisno ploščo, malenkost sem potem prestavil še dotok zraka. To smo sicer vse počeli že prej. Vse ostalo je bilo itak bp. (čistoča filtrov, diza, fotocelica ...vse je bilo testirano in prečiščeno).
Glavna zadeva. Zategnil sem dotočno cev iz cisterne v oljni filter v katerem so se, če si vanj posvetil z baterijo, videli mehurčki. Na uč jih nisi mogel opaziti. Od takrat naprej še ni ugasnila ...
No, po štirih dneh pa je spet ugasnila. Sad

In zdaj se ne prižge nazaj. Gorilec se vklopi, predgretje itd, potem pa nič, ko bi moral dati plamen. Fotocelica je čista.

Mogoče bo zdaj lažje najti napako, ko je ponovljiva.
Nadaljujem ugotavljanje moje težave.

Rezultat zadnjega prispevka, ki sem ga objavil, ko je peč ugasnila po enem tednu je bil ta, da je crknila magnetna tuljava. Dejansko je bila vidno prekurjena.

Včeraj, spet po enem tednu, gorilec spet ugasnil oz se ni prižgal, ko bi se moral. Ravnokar bil pri meni serviser in ugotovil, da je spet šla tuljava. Zamenjal v garanicji ni mu pa jasno, zakaj se pregrava in pregreje.

Kaka ideja?

Sicer vse otalo, kot že zapisano v prejšnjih prispevkih, tip top. Meritve narejene, elektronika ne kaže težav (čeprav je bila tudi na sumu že), fotocelica je nekje med 70-80% ...
1 2 3 4
Iskanje po temi