18.11.2018 ob 01:36
Ni mi jasno, zakaj (proizvajalci) tako radi pišejo po generatorjih cifre v (k)W namesto v (k)VA. Ker je razlika v priklopni moči kot dan in noč.
Homer Napisal:OK, ampak ne razumem zakaj kupujete razsmernike, potem pa še polnilce in na koncu še ročno preklapljate....Eni ga pač lomimo; za take novce se da kupit parkrat močnejši razsmernik + akumulator za 1kWh. Če pa nekdo rabi avtomatsko preklapljanje ... jest bi ga imel le, če mi ga kdo podaril.
Kupite UPS, ki je temu namenjen in razen akumulatorja ne potrebujete nič drugega, pa še preklop je avtomatski.
Prvi zadetek iskalnika:
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.mimovrste.com/brezprekinitveno-napajanje-ups/webhiddenbrand-well-heat-psu-1500-sin">https://www.mimovrste.com/brezprekinitv ... u-1500-sin</a><!-- m -->
To, da deluje na 24V je prazprav prednost, ker so tokovi pol manjši
Homer Napisal:A tudi ko te ni doma?To je manjko, ja.
Pa celi družini si razložil kaj morajo narediti?
Homer Napisal:@Energetik81To bi moral potem že upoštevati pri načrtovanju, torej da bi vso razsvetljavo, alarme, hladilnike itd dal na svojo vejo, ki gre preko UPS.
Menda je logično, da boš imel svojo vejo, za tisto kar potrebuje UPS in ne boš z njim napajal indukcijo, pečico, .....
Včasih pa pozabimo kaj je nujno in bi bilo dobro spomniti na tiste, ki so ob žledu pred leti, ostali pred zaklenjenimi vhodnimi vrati s ključem v hiši, prstni odtis ali tipkovnica pa ni delala......
Citat:To bi moral potem že upoštevati pri načrtovanju, torej da bi vso razsvetljavo, alarme, hladilnike itd dal na svojo vejo, ki gre preko UPS.
Citat:Ta, ki si ga navedel, pa je bolj računalniška zadeva z vgrajenim accu in seveda omejeno avtonomijo. Nima zunanjih priključkov za akumulator. Seveda je možno speljati kable za zunanji akumulator, ampak potem pozabi na garancijo.......Se strinjam. Glede garancije. Ampak ta enkrat poteče...
Citat:ki so ob žledu pred leti, ostali pred zaklenjenimi vhodnimi vrati s ključem v hiši, prstni odtis ali tipkovnica pa ni delala......pred vrati ostanejo le bedaki, kar se mene in poznavanja teh odpiranj tiče. Ve se, kaj so rezervne možnosti. Kak E-key ti tamali UPS v svojem sistemu nudi po defoltu. Seveda je za to potrebno primaknit kak cent. Če pa si škrtica in ga ne vzameš, potem je res kriv žled.