PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Gradnja v lastni režiji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@Fery posti se nanašajo na to, da se da in to primeri, ki jih poznam nareduji za dosti “smešen” denar kot bom to naredil sam, ki se popolne samogradnje ne bom šel predvsem zaradi časa, ki sem ga pripravljen nameniti “samogradnji”. Bom pa čas raje namenil poslu, raziskovanju, pogajanju etc ter tam naredil “denar”.
Ja, pridelal boš 10 oz. največ 20 procentov. Več ne.
Ok, pri 100 ali 200 jurjih je tudi to nekaj.

Za ena švoh kolica bo.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Ti pa lahko drugim govoriš, da se ne da? Mogoče bo pa s poslom naredil 10 x več, kot pa če bi sam gradil... Samo on ve oz. bo vedel...
Citat:Ti pa lahko drugim govoriš, da se ne da? Mogoče bo pa s poslom naredil 10 x več, kot pa če bi sam gradil... Samo on ve oz. bo vedel...
Ja, nekdo ki ima tako velik posel in tako bajne zaslužke, bo na PSS spraševal kako si postavit bajto.
Pa saj 10x delo samogradnje ni nek velik in bajen posel... Toliko, da imaš nekaj več in gre računica v drugo stran.

Če bi rekel 50x ali pa 100x potem pa ne sprašuješ tu, to pa res.
Narociti kitajsko toplotno na ebay-u ni za mene nobena carovnija. Niti ni carovnija to, da pripeljes les in iz njega naredis tramove ter jih zmontiras. Seveda pa moras vedeti kaj rabis in biti v stanju zadeve splanirati sam. Kako splanirati hiso se pa verjetno nisi na youtube naucil, a? Wink
Vem da se ponavljam, ampak... Ce imas znanje, cas in pomoc, potem lahko ogromno pri gradnji naredis sam. In prisparas vso marzo, ki bi jo sicer pokasirale firme, ki bi to delale za tebe (direktno ali indirektno).
Ampak... Ne mores pa tega prodajati kot caranje in "Übermensch" sposobnosti. Sploh ker verjetno ne bos trdil, da si sposoben streho bolje poloziti od vsakega krovca, vodovodne instalacije zmontirati bolje od instalaterja, elektriko zrihtati bolje od stromarja, pohistvo sestaviti bolje od tislarja itd. S kompromisi se pa seveda da marsikaj Wink

Saj je isto z avtom. Ne vem kaj vozis, a glede na podpis recimo da vem v katero smer gre (btw, 400 jih je bilo samo v e39 m5...). Jaz ti za manj kot 10 kEUR naslednji teden pred bajto pripeljem se kaj bolj brutalnega, lepsega, z vec opreme itd. Nekdo drug je za njega pred leti placal 15x ali pa 20x toliko. Samo je hudic v detajlih... Tisti moj avto bo ze malo v letih, pa kaksnih 150k km bo imel. Pa ne bom ti ravno garantiral, da naslednjih 10k km ne bos zmetal v njega se enkrat toliko.
Lahko ti pripeljem tudi kaj novega. Za tretjino ali pa se vec cenejse, kot bi te stalo ce gres v salon in kupis. Ampak bodo spet kompromisi. Bos mel tuje tablice, pa par stroskov, ki jih drugace ne bi blo. A je to caranje? Ma kaki... To niti moj posel ni Wink
Avto je bil 120k, če te zanima. Nov. Pol leta nazaj. 400 km nima samo petica, če se že z avti ukvarjaš.
Kaj ti kupiš, me ne zanima. Ampak mojega ne bi ceneje dobil. Po ceniku je bil 164k. Trenutno so, baje, v Sloveniji štirje taki. Da ne boš začel na bolhi čekirati, če bi šlo ceneje.

In TČ niti pod razno ni kitajska.

In ko boš ti kaj od tega znal, kar znam jaz, pa začni gobec vrteti. Telefon vzdigniti in mail napisati, to pa res zna vsaka opica.
In ceno, ki jo boš dobil, zbijem z levo roko. Zagotovo.

10 do 20 posto. Razen če ti bodo zastonj delali.
Huh, priznam, sem moral pogooglati da sem nasel se enega drugega. Moram ti eci, da na dizla nisem pomislil... Mi ni prva asociacija pri M. Toliko o kompromisih Wink

Do sedaj se nisem videl avta v tem rangu, ki bi ga v slo v salonu lahko kupil ceneje, kot se ga da dobiti ce malo "caras" Wink
Ampak vseeno - vozil bi se v enakem avtu, za manj denarja. Pa se prodal bi tak avto lazje ko bi se ga navelical...
Kot sem ti napisal - to niti ni moj posel. Se celo osebna poznanstva niso v igri - samo dejstvo, da pac poznas sistem. Dejansko no big dealWink

Povej, kaj je to kar znas? Pregovarjati se z dobavitelji? Najti x kupcev za nekaj kar hoces tudi sam in dobiti kolicinski popust? Najti firme, ki odprodajajo robo? Si boljsi govorec in motivator od Smiljana Morija? Smile)) Kaj so te cudezne sposobnosti?

In se en komentar, pa ga sprejmi kako hoces... Nekdo, ki zna vse boljse od vseh ostalih, ki lahko dobi vse cenejse od ostalih in je bolj pameten od vseh ostalih... Ta nekdo ze dolgo ne bi vec moral sam zagati spirovcev, da bi ostal znotraj budgeta za bajto Wink
Ne ne ne ne, fant. Biti dec. Ne samo govoriti. Stati za tem, kar rečeš. Če si rekel, da bi se vozil za manj, pa se daj. Teh bi, bi, bi, je kolikor hočeš.

Ko ti rečejo, pa daj ti če znaš, rečeš prav in to narediš.
To se vidi in opazi, fantiček.

Pred leti sem prosil za limit. Mnogo njega. Na videz vnaprej brezuspešno, brez jamstev, brez nič. Ker sem kupil krš od firme. In ker osebno nisem tudi nič imel za jamstvo.
V glavnem, ko sem šel kasneje na banko podpisat, mi reče referentka, vi ste pa prvi, po letu 2009, ki je dobil popolnoma tajkunski kredit. Se pravi zgolj na lepe oči. Pa sem jo vprašal kako to? In je rekla, ko sta bili s šefico pri meni, je ta opazila tisto nekaj, za kar lahko reskiraš in odobriš tajkunski kredit. Brez razmišljanja ali straha. Jasno so vse dobili nazaj. Zdaj jim še posodim, če rabijo.

V kratkem podpisujem pogodbo za 600k plus. Me kliče včeraj, da ima enako stvar za 100 jurjev ceneje. Pa sem ga vprašal, zakaj me sploh kliče. Jaz sploh ne bi razmišljal.
Kliče zato, ker ne bo dobil istega za 100 jurjev manj in ker bo fasal zgolj probleme. Pri meni pa je lahko miren. Tudi brez podpisa pogodbe, samo s stiskom rok. In on to dobro ve.

Poln kurac, po domače povedano, imam lažnih skromnosti in tudi lažnih napihovanj samega sebe. Zato se tudi ne družim z ljudmi. Čisti samotar.
Na koncu koncev pa se itak vidi, od koga je kaj in od koga je zgolj tisti BI...

Jaz imam kaj za pokazati. To lahko s ponosom povem. Pa sem vseeno rajši tiho. In se držim zase.
Lepo je biti ponosen na svoje dosezke. Tudi jaz sem. Vec kot to pa, za razliko od tebe, ne pisem na forum - to je debata za drugacno okolje, drugacne ljudi. Trenutno rabim samo malo mozganske pavze sem pa tja. Za to so pa kregarije na internetu s sarkasticnimi virtualnimi prepotentezi idealne Wink

Vem za veliko takih kreditov na lepe oci. Trenutno lepo zivim od tega, da ogromno le-teh tudi propade. Kakorkoli - posten pogled, cvrst stisk roke in tisto "nekaj", kar ti da zaupanje v cloveka, v kreditnem komiteju v banki ne bo ravno povzrocilo solznih oci. Razen ce sploh ne pride do tja Wink
Za tvoje "milijone" si ze imel nekaj, kar je bilo vredno podpisa. Nic ne vem o tvojem primeru, a ponavadi so to povsem enostavno veze ali pa priimek Wink
Fery nadclovek, tako se razdajas zase in za nas, zgradil si galejo za drobiz, potem te pa pri avtu nategnejo za vsak cent ki si si ga od ustr trgal ko si sam po strehi lazil. Haha ironija :lol:

Je bil 160 k po ceniku, dal sem samo 100k. Haha, noro. Ce ti drugega ne da vedeti da si avto preplacal za vec kot 90k, ti naj dejstvo, da ga bo cez 6 let kupil siptar za 3k. Tvoji vnuku bojo pa tvojo bajto se vedno prodali za vsaj toliko kolikor bi zmetal vanjo, ce bi delal v normalni samogradnji( pomeni da pustis tudi kakem majstru na objekt.)

Vse pade v vodo, ko vidim kako se da nadcloveka z jajci, nategnat ko mladega macka :lol:
Fery, daj mi prosim nekaj razloži. Tvoje pisanje daje vtis, da si naredil vse sam, za minimalne denarje, samogradnja fasade (z mamo - tu sem se res nasmejal),....itd itd...skratka špar program na višku oz. ceneje ne gre, predvidevam, da hiška ni ravno majhna.
Zgoraj potem beremo o avtu za 160k, pogodbah za 600k....pa se ti ne zdi, da si ti dve dejstvi nasprotujeta?
Wtf - pustimo to, da to razlagaš, kar nikogar ne briga - doma šparaš, potem pa vzameš tako drag avto, na katerem na poti domov iz salona vržeš proč 30%.?!
Pa če si že tak kešar, valda najameš armado delavcev in jih komandiraš.....
Mislim, neki tu ne štima. Brez zamere, verjamem, da si v redu dedec, marsikaj znaš in veš, hvala za vse nasvete - tudi jaz sem kakšnega uporabil - a tle si nam nekaj zamolčal. :-)
No, pa roko na srce - okus za znamko avta imaš pa dober. :-)
Je že tako, da ta forum prenese, tako kot papir, vse.
@Fery je prrvzaprav že nekakšna legenda tega foruma. Trdoživ kot sto hudičev. Priznam, da me večkrat s svojimi pametovanji razjezi, po drugi strani pa tudi nasmeji. Ampak resnici na ljubo, pa velikokrat postreže z uporabnimi nasveti ali direktno ali pa s sarkazmom, ki pri tistemu ki sprašuje pa tudi drugih, ki jih problem zanima, odpre miselne procese.
Se pa seveda tu in tam pojavijo razni mlečno zobci, ki od sebe niso dali še niti ene pamatne rešitve, jim pa uspeva pod=jebavanje. Takim pač želim, da se ne mučijo preveč in čim prej dosežejo orgazem.
Kaj je za razložiti? Imam novo bajto. Še ena nova me čaka, verjetno jo niti rabil ne bom nikoli, le davke bom plačeval zanjo.

V štacuni ta trenutek ne obstaja stvar, ki bi si jo želel kupiti. Enostavno nimam nobenih želja. Včasih zavijem v BTC, ko mi je dolgčas. Lahko kupim kar hočem. Lahko stane 100 evrov, 1000, 10000. BMK.
Na koncu spijem kofe in grem. Ker ni popolnoma in absolutno nič za kupiti.

Avto je pa za mojo dušo. Boljšega zame preprosto ta trenutek ni. Je limuzina, sediš kot v dnevni. Je športaš, vleče kot satan. In je varčen. 10 litrov za 2 tonski avto, ki je vedno naspidiran, beri ga gonim kot psa, ni praktično nič.

Vsako jutro, če je frei AC grem 250, vsako jutro, če je frei regionalka grem po njej 200+. Zato sem ga kupil. In nikogar ne ogrožam, zato ne rabite moralizirati. Ali pa če moralizirate, kot da me gane. Feeling, ko pri 180 km/h pritisneš gas, prešalta 2x navzdol in začne vleči, je ... huh. Tak kot mora biti.
Pač to je moje, moja svoboda. Naglo jo izgubljam. Vcepljanje pravil in straha v ljudi, je čedalje bolj intenzivno.

Ampak še vedno se da. Živeti kakor želiš.
Prideš zjutraj v službo, delati se ti ne da, spiješ kofe, rečeš adijo, se vsedeš v avto in gas. 1500 km brez predaha. Nekje v Romuniji kupiš par gat, par majic in zobno ščetko, po poti rezerviraš hotel. In par dni uživaš.
Potem pa nazaj v jebačino strank, firm, bank, lakomnosti in pohlepa. Do naslednjega odklopa.

Plačo imam v bistvu ultra majhno. Ki jo niti ne rabim. Za tistih malo stroškov za družino, kofe in čike.
V bistvu sem totalen kmet. Zarukan.
Zagotovo edini, ki mu je postrežček v hotelu s petimi zvezdicami nesel prtljago v sobo v ... original Hofer vrečki. Je pa dobil fajn napitnino, ostale tri dni je kot senca lazil za mano. Izgleda da se tega ne daje več. Ali pa drugi ne dajejo.

Pod črto, ne rabim dosti, tisto kar pa rabim, si vzamem. Ga ni boga, da me ustavi.
In ne jemljem drugim!!! Vsi okrog mene imajo več, fair play je na prvem mestu. Pa še vedno dovolj ostane tudi zame.
In čimveč naredim sam. Ker življenje je takooooo lahko in posledično dolgočasno, da človek preprosto rabi izzive, učenje, spoznavanje novega. Drugače nekje vmes omaga in zaspi.
Ej, zdej pa že res dražiš brez veze. Se mi zdi, da z @arbajterjem nista uspela spiti tistga pira k sta se menla, pa si že tečn al pa so ti pršli do živga?
Lej, verjemi da nekaterim pa vseeno ni lahko in se na forum vseeno obračajo v stiski
.
1 ... 6 7 8 9 10 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi