PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Gradnja v lastni režiji

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haha folk sam sebi laže o stroških. Če te zdrava pamet uči veš da ne moreš nardit hiše z 60k€. No vsaj neke normale 150m2... Se pravi od 0 do opreme.
@ bastian31

Tukaj se pridružujem tudi jaz. Nikoli za 60.000 od nule do vselitve. Ljudje si preračunajo preko palca, manjka pa marsi kaj, ker ljudje smo pozabljivi oz. hočemo bit pozabljivi. Ne mečite si peska v oči...
Naj sam sebi dokaže do centa, da se je res za 60.000 vselil. Ker meni ne rabi dokazovat, sam vem kako je...
Ti se kar pridruži.
Če bi mi mesec dni nazaj kdo rekel (ali pa bi trdil jaz), da bom vlekel 50 TČ iz Angilje, bi se mu smejal u ksiht. Ker to je misija nemogoče. Teoretično in praktično.
Ali pa tudi ne?

Ta pametni tukaj (plus če imajo vse tisto, kar rabijo), bodo imeli komplet kotlovnico za jurja in pol. Ostali boste še naprej plačevali 5, 6, 7 in več. Za enak učinek. In boste kričali, da se ne da bajt poceni narediti.

Kjer je volja, tam je pot. Jaz to vem.
Kar moj podpis preveri, če mi ne verjameš. Tudi to je bilo slišati neverjetno zgolj par mesecev nazaj.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Na forumu lahko pišeš vse. Realno stanje je drugo. Sam sem naredil 90% sam pa sem z ometi in tlaki na 70k
Ti nisi Fery. Wink
Fery Napisal:Da, 300 evrov na kvadrat. Sekreti included, notranja vrata, kuhinja in sedežna tudi. Plus big screen TV. In jabuček na vrtu. Vse. Za doseganje tega moraš imeti jajca, možgane in pridne roke.
Če kaj od tega nimaš, plačaš in ti ni nič jasno. To je to.

Pogovarjamo se o ceni gradnje. Ker to je primerljivo.
Cene papirjev in zemljišč niso. Na komunalca nimaš vpliva, zidaš lahko na vrtu in tako dalje.

+ tvoj osebni ponos: kredit izpred financne krize, ki obresti sedaj ze izplacuje tebi in ki ga večrat narodu ki kredit isce leta 2018 ponudis za okvirno primerjavo kaj vse se da ce se hoce oz. ce imas jajca :lol:

+ poleg vsega še pisan čas, "svetovati" več kot ENAJST TISOČKRAT na forumu :mrgreen: vsa čast-

a naredis uslugo večim ljudem ki tvoje zablode redno srečujejo bolj kot ne po vseh temah in slikaš tvojo mojstrovino za 300 eur / m2? polepšal mi bos vikend :lol:

in se zadnja stvar. vem da si veckrat rečes da je forum in verjetno svet po tvoje poln bedakov ki te ne razumejo itd. prosim ... vsem nam bedakom razčleni tole tvoje nabijanje spodaj. WTF je to?! :lol:

citat: Ti se kar pridruži.
Če bi mi mesec dni nazaj kdo rekel (ali pa bi trdil jaz), da bom vlekel 50 TČ iz Angilje, bi se mu smejal u ksiht. Ker to je misija nemogoče. Teoretično in praktično.
Ali pa tudi ne?

Ta pametni tukaj (plus če imajo vse tisto, kar rabijo), bodo imeli komplet kotlovnico za jurja in pol. Ostali boste še naprej plačevali 5, 6, 7 in več. Za enak učinek. In boste kričali, da se ne da bajt poceni narediti.

Kjer je volja, tam je pot. Jaz to vem.
Kar moj podpis preveri, če mi ne verjameš. Tudi to je bilo slišati neverjetno zgolj par mesecev nazaj.
Citirati ti ravno ne gre, a? Vse drugo ti gre tudi bolj tako.
Sicer pa je mojih slik tukaj dovolj. Če te res zanima.

Jaz sem dajal neopor na bajto, ko ga drugi še sanjali niso. Še danes ga večina ne.
Fery Napisal:Citirati ti ravno ne gre, a? Vse drugo ti gre tudi bolj tako.
Sicer pa je mojih slik tukaj dovolj. Če te res zanima.

Jaz sem dajal neopor na bajto, ko ga drugi še sanjali niso. Še danes ga večina ne.

oprosti, res nisem pravilno citiral. a se tvoje blodnje dokaj jasno loči od človeka ki nima "pavšala" na forumu. :lol:

pa še en skromen nasvet. če se javiš samo vsakič drugič ko te zasrbi, bo takoj 6000 "nasvetov" manj :lol:

za tvoj pionirski neopor (vgrajen, ko smo ostali baje še risali mamute po steni) mi je pa zelo malo mar :lol: ah lažem. NI mi mar zanj :mrgreen:
Vse se da, če si normaln človek, če nisi glih teleban, pa če nimaš glih propalic za kolege. Tud jest sm dal za 130m2 do strehe z žlebovi, 2x ab plošča, 2x stopnice zavite,...celih 16.000€. Pa nič sfušano. Je bil pa tud na božični večer reflektor napaljen...
Kolega je bil do strehe na 45.000. Pa so mu palce fi 12 podturili v stebre. Firma. Gradbena
Računam na cca. dobrih 450 €/m2 za vseliti se.
bastian31 Napisal:Na forumu lahko pišeš vse. Realno stanje je drugo. Sam sem naredil 90% sam pa sem z ometi in tlaki na 70k
Kaj je to, 90%, sam?
Pri meni sta bila bagerist in estriharji in popolnoma nihče drug. Pa sta blizu desetih procentov oba skupaj.
S fasaderjem je pa šlo preko 10 %. Samo zaključni sloj.
Lust Napisal:Vse se da, če si normaln človek, če nisi glih teleban, pa če nimaš glih propalic za kolege. Tud jest sm dal za 130m2 do strehe z žlebovi, 2x ab plošča, 2x stopnice zavite,...celih 16.000€. Pa nič sfušano. Je bil pa tud na božični večer reflektor napaljen...
Kolega je bil do strehe na 45.000. Pa so mu palce fi 12 podturili v stebre. Firma. Gradbena
Računam na cca. dobrih 450 €/m2 za vseliti se.

do strehe je se najmanj "uhajanja" denarja. tudi ce imas do sem dva siptarja in enega krovca v penziji ti ne bosta denarnice predrla.

uhajati zacne kasneje. tudi ce se Sportbilly in znas od vodovoda do sobne poslikave otroske sobe vse sam naredit, material vseeno stano.

se da za 400 eur / m2 vseliti? absolutno. bi si zelel 100 kompromisov pri stvareh, po kateri bos hodil, te bo grela, bos gledal skozi, na kateri bos kuhal 30 let? absolutno ne...

vendar smo si razlicni, hvala bogu. zato jaz nikogar ne prepricujem da se ne da "pre"poceni hise narediti. se jo da. je to nekaj kar si vsak želi? nikakor.

pač, vsak po svojih zmožnostih, željah predstavah in smernicah v življenju
Ah veš fery, sej ni vse tako belo kot zgleda, pa tud črno ne..saj veš, ko praviš kaj za en šrot od oken folk vgrajuje v lastne bajte, da to še za v kjudr ni, sam da ne piha čez, pol pa čez tri leta al pa že prej jamrajo...za to tč ti bo marsikdo reku enako, da tud ni tolk bogat, da bo kupoval poceni jajčk...ni vse enako, zato se tud ne voziš v jajcih za jurja ampak v jajcih za večkratnik tega, tko je povsod, odvisn kaj hočeš. Včasih se nategneš več, včasih manj, v vsakem primeru pa se.
Saj se strinjam s tabo, popolnoma.
Ampak ne moreš pa pavšalno trditi, da se nekaj ne da. Ker ti ne moreš.

Kot bi jaz trdil, da se nikoli ne da na Himalajo splezati, zato ker jaz po štengah omagam.
Ne, to je kot da bi rekel, da se ne da splezat na neko zajebano 8k+ goro brez treninga, priprav, odrekanja in velikega vlozka financ, casa in brez pomoci dobre ekipe.
Ce nimas te srece, da si rojen v familijo ekstremnih sportnikov, bos pac za vse skupaj placal se malo vec pa ful tezje bo Wink
Fery Napisal:
bastian31 Napisal:Na forumu lahko pišeš vse. Realno stanje je drugo. Sam sem naredil 90% sam pa sem z ometi in tlaki na 70k
Kaj je to, 90%, sam?
Pri meni sta bila bagerist in estriharji in popolnoma nihče drug. Pa sta blizu desetih procentov oba skupaj.
S fasaderjem je pa šlo preko 10 %. Samo zaključni sloj.

A je hiša novo gradnja? Velikost materjali?
1 ... 4 5 6 7 8 ... 13 Pojdi na stran 
Iskanje po temi