19.10.2018 ob 12:42
Haha folk sam sebi laže o stroških. Če te zdrava pamet uči veš da ne moreš nardit hiše z 60k€. No vsaj neke normale 150m2... Se pravi od 0 do opreme.
Fery Napisal:Da, 300 evrov na kvadrat. Sekreti included, notranja vrata, kuhinja in sedežna tudi. Plus big screen TV. In jabuček na vrtu. Vse. Za doseganje tega moraš imeti jajca, možgane in pridne roke.
Če kaj od tega nimaš, plačaš in ti ni nič jasno. To je to.
Pogovarjamo se o ceni gradnje. Ker to je primerljivo.
Cene papirjev in zemljišč niso. Na komunalca nimaš vpliva, zidaš lahko na vrtu in tako dalje.
Fery Napisal:Citirati ti ravno ne gre, a? Vse drugo ti gre tudi bolj tako.
Sicer pa je mojih slik tukaj dovolj. Če te res zanima.
Jaz sem dajal neopor na bajto, ko ga drugi še sanjali niso. Še danes ga večina ne.
bastian31 Napisal:Na forumu lahko pišeš vse. Realno stanje je drugo. Sam sem naredil 90% sam pa sem z ometi in tlaki na 70kKaj je to, 90%, sam?
Lust Napisal:Vse se da, če si normaln človek, če nisi glih teleban, pa če nimaš glih propalic za kolege. Tud jest sm dal za 130m2 do strehe z žlebovi, 2x ab plošča, 2x stopnice zavite,...celih 16.000€. Pa nič sfušano. Je bil pa tud na božični večer reflektor napaljen...
Kolega je bil do strehe na 45.000. Pa so mu palce fi 12 podturili v stebre. Firma. Gradbena
Računam na cca. dobrih 450 €/m2 za vseliti se.
Fery Napisal:bastian31 Napisal:Na forumu lahko pišeš vse. Realno stanje je drugo. Sam sem naredil 90% sam pa sem z ometi in tlaki na 70kKaj je to, 90%, sam?
Pri meni sta bila bagerist in estriharji in popolnoma nihče drug. Pa sta blizu desetih procentov oba skupaj.
S fasaderjem je pa šlo preko 10 %. Samo zaključni sloj.