PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Seltron SGC

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Napiši shemo. Potem bo lahko.

Sicer lahko daš tudi stikalno uro. Grelec pa ima verjetno svoj termostat. Šala mala celo zate.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Jest bi se pa v tole "spotaknil":
1. možnost: Seltrona bi rad nastavil tako, da čez cel dan normalno (kot do sedaj) polni bojler preko kolektorjev (kot je temp. vode na spodnji tretjini bojlerja 7 stopinj nižja kot voda v kolektorjih, se obtočna vžge in voda kroži, dokler ni razlika 2 stopinji; tako deluje sedaj in je OK).

Imaš vakumske al ploščate kolektorje, jaz imam to razliko nastavljeno 12 stopinj??
@Fery: ups...pozabil Smile Shema je 214 Smile Jah, grelec ima svoj termostat in je trenutno nastavljen na 60 stopinj, zaradi protilegionelnega programa (1x na teden bi mi vodo segrel na 60 stopinj). OK, rešil bi lahko tudi s stikalno uro, ampak če sem že kupil to mašino (SGC67), bi rad z njim rešil Wink

@surfer: imamo reciklirane ploščate kolektorje... 6 m2 .. sej se mi zdi, da je bla po defaultu nastavljena diferenca 12 stopinj, pa sem jo spremenil. Nisem razumel razloga tako velike diference, razen št. vklopov obtočne črpalke.

LP Jan
Kaj pa drugi menite o tej diferenci?
Pozdravljeni.

Sem dobil odgovor od Seltrona glede mojih potreb (sicer oni so v mailu dodali še slike, kje se kaj nastavi Smile ) :

"Lep pozdrav
Če hočete sanitarno vodo ogrevat po časovnem programu to izberete in nastavite željeno temperaturo. Voda se ogreva na željeno temperaturo plus histerezo. (primer žel 45 histereza 5 – pri 45 se vključi grelec in pri 50 izključi, lahko pa še upošteva časovni program).

1. korak: v menuju izbereš željeno temperaturo v zgornjem/spodnjem delu bojlerja - pri meni zgoraj 50 stopinj;
2. korak: izbereš in urediš časovni program - pri meni vsak dan med 16 in 22;
3. korak: nastaviš histerezo (P1.11) - pri meni 3 stopinje, torej bojler se zgoraj segreva med 50 in 53 stopinj;
4. korak: nastaviš minimanlno temperaturo vode v bojlerju zgoraj (P2.5) - pri meni 35 stopinj;
5. korak (po želji): aktiviraš možnost P3.4, da se voda segreva vedno na minimalno temperaturo (določeno v 4 koraku);
"

@surfer: Meni se zdi, da s takšno diferenco kar najbolj izkoristim kolektorje. Je pa res, da za enkrat težko vse to podprem z "dokazi" Smile

LP Jan
1 2 3
Iskanje po temi