Objave: 148
Teme: 5
Ocena:
0
pozdrav
imam vprasanje glede lepljenja stiroporja na zid
da razlozim na kratko hisa je stara in zidana z polno opeko zidovi so goli torej brez zunanjega ometa
vprasanje je pa sledeče:
ali lahko zalimam stiropor direktno na opeke brez cementnega sprica ali pa je obvezno. prej naredit cementno podlago
vnaprej hvala za kakrsen koli nasvet
ni pravice
Objave: 377
Teme: 17
Ocena:
0
Jaz mislim, da bi moralo držati. Samo prej jo dobro očisti in premaži z emulzijo. S tem ne moreš falit.
lp.
SPRETNE ROKE SO ZAKON!
Objave: 2377
Teme: 50
Ocena:
0
Kemakril:voda v razmerju 1:1 ?
Objave: 377
Teme: 17
Ocena:
0
ja, ali pa s kakšnim drugim imenom od drugega proizvajalca. To je emulzija, ki utrdi površino in jo povsod naredi enako.
lp.
SPRETNE ROKE SO ZAKON!
Objave: 551
Teme: 20
Ocena:
0
Da ne odpiram nove teme bom vprašal tukaj.
Ali bo PU lepilo za izolacijske plošče držalo fasadni stiropor 10 na stropu? Je potrebno sidranje? Podlaga je betonska, beljena. Ali ima to lepilo oprijem na takšno podlago? Mogoče bi prej premazal z emulzijo? Na koncu mislim vse skupaj še armirati z mrežico + lepilom.
Hvala in lp.
Objave: 11284
Teme: 92
Ocena:
5
Smrček...jaz sem lepil 5 cm debelino pa drži kot mora...delal sem pa s kombinacijo lepila in purpene (osnova pa je bil strop, ki sem ga prej potegnil z izravnalno maso...pozabil).
Objave: 124
Teme: 9
Ocena:
0
Jaz sem lepil na strop 5 + 5 stirodur s TKK PU nizkoekspanjziskim lepilom.
Zadeva dobro drži.
Navlažiš beton s špruco , našpricaš ploščo z lepilom , počakaš eno, dve minuti in jo stisneš na strop.
Plošče sem nato podpiral s punti .
Objave: 8
Teme: 0
Ocena:
0
Op!
Se opravičujem slabo branje :)....staro gradnjo predhodno impregniramo in dodatno sidramo, s tem, da se sidra poglobijo in ustrezno izolirajo...
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Jaz sem na ometano steno in strop v kleti samo nalepil plosco. Upam da ne bodo kmalu zacele odpadat. Lepilo za eps sem nanesel z zobato lopatico in stisnil na strop. Niti nisem nic puntal. Po enem mescu ni se nobena dol padla. Je pa res da je strop ostal surov, na steno pa sem potegnil mrezico in lepilo ter pobelil. Za klet v pravem pomenu besedo OK narejeno. Vsaj tako se mi zdi.